psiarz19 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Maska ACM - szajs. X-Act nieopłacalne. I-Vo lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 X-Act nieopłacalne. Bo? I-Vo lepiej. A czy szanowny zielony Kolega wie, że Uvex już nie daje norm balistycznych na ten model okularów? Przypomnę, co mówi Regulamin WMasg.pl: Posty napisane przez osoby z małym stażem na forum, same będące "zielonymi", a wprowadzające innych użytkowników w błąd lub podające nieprawdziwe/nieprawidłowe informacje będą kasowane bez uprzedzenia. Osoby wielokrotnie zamieszczające tego typu posty będą miały blokowane konta. Więc człowieku nie pisz juz więcej głupot. Sam wypytujesz się, co kupić, a polecasz to, co tu wyczytałeś. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 A czy szanowny zielony Kolega wie, że Uvex już nie daje norm balistycznych na ten model okularów? Przypomnę, co mówi Regulamin WMasg.pl: Tutaj się mylisz, pisałem niedawno do GF w tej sprawie i obecne I-vo jakie posiadają są z atestem. A X-Act nie opłacalne bo tak przeczytał kilka tematów wcześniej :icon_razz2: . Quote Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 A żebyś wiedział... Z tego co wiem, to tylko partia/kilka była bez atestów, reszta już z atestami. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 W cenie tych X-Act można kupić już Peltory chyba,albo parę zł drożej - jak coś. Kulki weź 0.25g i nie Gunfire ,najlepiej by było G&G w sumie. Quote Link to post Share on other sites
bartek6622 Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152192955-Okulary-X-one-bezbarwne.html A te Okularki? Pozostaje jeszcze maska. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 @bartek6622 Do speca masz blisko - na bilet wydasz tyle co za przesyłkę a sobie przymierzysz na miesjcu Uvex Ja osobiście z tanich okularów polecę G&G białe lub G&G żółte. Mam, używam, sprawdzałem wielokrotnie. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152192955-Okulary-X-one-bezbarwne.html A te Okularki? Pozostaje jeszcze maska. Wytrzymałość taka jak w I-vo, ale bez regulacji (a na nie każdą głowę mogą pasować). To już Twój wybór. Quote Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Jest i maska. Tylko kolor zależny od munduru. UCP i Khaki są dostępne na pewno. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 bartek6622 równie dobrze możesz poszukać Uvexów w sklepie BHP. Może w swoim mieście masz jakiś. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Jak masz kasę na maskę to bierz w GF (o ile dostępna) póki dostępna bo bez promocji kosztuje u nich normalnie jakieś 7 dych. Quote Link to post Share on other sites
bartek6622 Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 57.58zł - 33.17zł Nie no spoko, a niedawno sam gadałeś że inny użytkownik dowalił sprzętu za 500zł Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 57.58zł - 33.17zł Nie no spoko, a niedawno sam gadałeś że inny użytkownik dowalił sprzętu za 500zł Chcesz, kup tą za 33,17 zł. Wystarczy odrobina chęci poczytania forum i raczej sam dojdziesz do odpowiedniego wniosku. Tak jakby co, sztuczne ząbki będą droższe niż maska. Quote Link to post Share on other sites
bartek6622 Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Tak wiem, że ta maska do niczego się nie nadaje, ale właśnie próbuje uświadomić błąd kolegi psiarz19. Niestety ale więcej niż 170zł na sprzęt mieć nie będę. Quote Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Quchy, po prostu z tego co wiem, to ACM trudniej dopasować do twarzy po prostu. Wytrzymałość może mieć minimalnie mniejszą, ale nie o to biega tak na dłuższą metę... Chyba, że się bardzo mylę ? @up, to kupuj ACMa jak chcesz młotkiem maskę przypasować do twarzy ;) Edited June 25, 2012 by psiarz19 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Kupuj co chcesz,my tylko radzimy co będzie lepsze i bezpieczniejsze. Wybór należy do Ciebie. Możesz też poszukać maski TMC V1 na własną rękę. Są tańsze od V2. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Albo zrób tak jak ja: https://picasaweb.google.com/115581179669779135960/DropBox?authkey=Gv1sRgCM7d-oHHhpfjAg#5753888478161160610 Tutaj dostaniesz tą siatkę: http://allegro.pl/siateczka-nierdzewna-drut-0-5-oczko-2-0-mm-i2428117624.html Jak dla mniej z szalo-kominiarką jest to idealne połączenie, o wiele wygodniejsze od stalkera. Pozdro :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Nie no bez jaj, pomysł fajny ale wygodniejsze? Quote Link to post Share on other sites
bartek6622 Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Niezły patent. A jaki materiał użyłeś do wykończenia tego? Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Patent może niezły, ale czy przystrzeliwałeś ten wynalazek na jakiejś mocniejszej replice? Ponieważ siatka podobnego typu do tej, którą podlinkowałeś, pruła się jak firanka przy 470 fps-ach... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Jak podajesz osprzęt za 500, a wiesz, że to jest znacznie więcej niż 150, to po co podajesz wszystko ? Nie chce tu robić za adwokata Powały ale... Przecież Powała napisał, że to propozycja i żeby pytający wybrał to co chce. Jak uważa, że narazie nie potrzebuje munduru (Bartek sam pisał, że jakieś szmaty ma) to go nie kupi, to samo tyczy się innych rzeczy. Z zestawu, który wybrał Powała to tylko broń, kulki i gogle są konieczne do zabawy i chyba Bartek ma na tyle mózgu w czaszce by się domyślić co do zabawy jest konieczne a co potem będzie mógł dokupić. Dodatkowo zestaw proponowany przez Powałę daję dla Bartka wiedze co jest polecane przez kogoś bardziej doświadczonego. Żeby nie było, że tylko jakiś flame rozprzestrzeniam czy inny spam to ustosunkuje się do zestawu wybranego przez Powałę. Replika M47 na początek dobra, miałem wersje bez kolby i sprawiała się świetnie. W tym przedziale cenowym to tylko shotgun od AGM jest lepszy (z tego co mi wiadomo) ale jest on już prawie rok niedostępny więc trzeba brać to co jest. Nie wiem tylko czy kulki 0,25 nie byłyby lepsze od 0,23 ale to już sam musisz sprawdzić. 0,2 na pewno są za lekkie. Jeśli chodzi o mundur flecktarn to może wygląda jak czyjeś śniadanie z przed dwóch tygodni ale jest wygodny i dobrze maskuje. Jeśli chodzi o buty, rękawiczki czy bandame. Ja używam butów zimowych, takich lekko za kostkę. Na pewno są gorsze od "profesjonalnych" ale jak dla mnie lepsze od zwykłych adidasów. I nie, w lato nie jest w nich gorąco. Mówiąc szczerze to chłodniej niż w tanich adidasach. Rękawiczek nie mam ale zdecydowanie się przydają - jak będziesz miał pieniądze to sobie kup jakieś bo w lesie zawsze się człowiek podrapie o jakieś krzaki a i kulką po rękach przyjemnie dostać nie jest (2 czy 3 razy dostałem z paru metrów i lekko polała się krew). Bandamy nie używam, tak samo maski czy kominiarki ale wiem, że lepiej jednak czymś twarz osłonić. Osobiście planuje zakup jakiejś maski. Jeszcze się w temat nie zagłębiałem ale chyba najczęściej polecane są maski TMC . Quote Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Według mnie na zdrowy rozum to się podaję to, co jest najbardziej potrzebne i się mieści w cenie, a nie wali wszystkiego ile wlezie. No ale cóż, ja się kłócić nie zamierzam... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts