Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Szukam porad apropo dobrego karabinu do 500 zł

Recommended Posts

Witam,

Poszukuję jakiegoś dobrego karabinu który będzie kosztował nie więcej niż 500 zł .Wiem że to mała cena, lecz niestety tylko tyle mogę wydać.

Wiem że to mija się z celem przy 500 zł .

Lecz najlepiej aby był on zrobiony z metalu lub czegoś twardego ( Chodzi mi o to aby jak najbardziej przypominał prawdziwy karabin ) .

Oprócz tego najlepiej aby miał duży tak zwany ,,fps" .

Przyznam że nie znam się na ASG.

Jeżeli znajdą się metalowe lecz liche lub z małą ilością FPS, Od razu chciałbym poinformować że mnie takie coś nie interesuje.

Nie musi być koniecznie z metalu ale zależy mi na autentyczności i na tak zwanym ,,fps" .

Edited by arend

Oprócz tego najlepiej aby miał duży tak zwany ,,fps"

Nie musi być koniecznie z metalu ale zależy mi na autentyczności i na tak zwanym ,,fps"

Dlaczego tak Ci zależy na tzw "fps" i co rozumiesz pod pojęciem autentyczność?

Jak chcesz "autentyczności" to akacze boya są na przyzwoitym poziomie , podobno . Ostatnio kupiłem używaną cm.048m replika akm-a zrobiony ze stali i drewna 430 fps a cała replika przeszła proces postarzania . Z całego serca mogę polecić tą replikę. No chyba , że chcesz coś tańszego to CM.003 , trochę mniej fps ale gearbox nadal pancerny . Cm.003 jest repliką g36 pod względem wizualnym jak tak ci zależy też ujdzie :P.

Jak chcesz "autentyczności" to akacze boya są na przyzwoitym poziomie , podobno . Ostatnio kupiłem używaną cm.048m replika akm-a zrobiony ze stali i drewna 430 fps a cała replika przeszła proces postarzania . Z całego serca mogę polecić tą replikę. No chyba , że chcesz coś tańszego to CM.003 , trochę mniej fps ale gearbox nadal pancerny . Cm.003 jest repliką g36 pod względem wizualnym jak tak ci zależy też ujdzie :P.

Wiesz po ile chodzi teraz G36 Cymy? Na pewno nie w okolicach 500zł.

W tym przedziale można kupić G36 JG,są różne wersje do wyboru. AK z Boyi teraz już kosztują chyba ponad 500zł.

To może tak,

Coś do 500 zł

Celne, mocne, dobry zasięg ...

I oczywiście chciałbym sobie pododawać parę gadżetów typu:

Celownik kolimatorowy, celownik optyczny i takie tam.

Nie za dużo byś chciał na początku? :P Wpierw po kupnie repliki warto zmienić gumkę HU,później np. lufę precyzyjną. Bez kolimatora,lasera,latarki da się grać. Lepiej zainwestować w bardziej potrzebny sprzęt na początku..

Edited by OFF

Nie za dużo byś chciał na początku? :P Wpierw po kupnie repliki warto zmienić gumkę HU,później np. lufę precyzyjną. Bez kolimatora,lasera,latarki da się grać. Lepiej zainwestować w bardziej potrzebny sprzęt na początku..

Nie nie chcę za dużo na początku, z tego co mi wiadomo to w Małopolsce jest mało takich imprez.

Dlatego też zależy mi na agresywnym wyglądzie.

Chcę czegoś co będzie pięknie wisiało na ścianie, ale głównie będę się nią bawił strzelając do różnych rzeczy.

Pewnie tak czy siak pojadę tu i tam na pare imprez tego typu dlatego też chcę aby była dobra...

Krótkim zdaniem... Szukam czegoś do wszystkiego, za dość zabawny koszt.

Mogę ewentualnie wydać 1200 zł, lecz to dopiero za jakiś czas.

Jestem osobą bardzo niecierpliwą.

M4+1.jpg

Jaki byłby koszy złożenia tej ślicznotki ?

I oczywiście ma się dobrze sprawować.

Nie nie chcę za dużo na początku, z tego co mi wiadomo to w Małopolsce jest mało takich imprez.

Dlatego też zależy mi na agresywnym wyglądzie.

Chcę czegoś co będzie pięknie wisiało na ścianie, ale głównie będę się nią bawił strzelając do różnych rzeczy.

Pewnie tak czy siak pojadę tu i tam na pare imprez tego typu dlatego też chcę aby była dobra...

Krótkim zdaniem... Szukam czegoś do wszystkiego, za dość zabawny koszt.

Mogę ewentualnie wydać 1200 zł, lecz to dopiero za jakiś czas.

Jestem osobą bardzo niecierpliwą.

M4+1.jpg

Jaki byłby koszy złożenia tej ślicznotki ?

I oczywiście ma się dobrze sprawować.

To od razu Ci powiem,że 500zł to za mało bo za tyle to nawet dobrej M4 nie znajdziesz,nie mówiąc już o HK 416,które jest na fotce. Za 900zł to kupisz HK z JG,chociaż tutaj już warto raczej dołożyć do M4 z KWA lub ew. M4 WE,ale tutaj musiałbyś się dowiedzieć jak się sprawuje M4 z WE,na stronie jest recenzja chyba nawet. ACOG dobry też kosztuje ~300zł ,a do repliki KWA i WE nie dodają akumulatorów i ładowarek ,więc to dodatkowy koszt ~200zł ,może nawet więcej. Zależy od tego,czy będziesz chciał kupić dobrą ładowarkę.

W Małopolsce mało imprez? Może jeśli chodzi Ci o zloty to możesz mieć rację,ale w swoim mieście na pewno znajdziesz jakąś grupę,która strzela się co niedzielę.

Więc tak jak mówię,

Potrzebuje czegoś do 500 zł .Bo bardzo nie lubię czekać...

Chyba że naprawdę BARDZO WARTO trochę poczekać i kupić coś do 1200.

I byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w znalezieniu jakiej kolwiek grupy z Tarnowa .

Edited by arend

Poszukaj zakładki "Społeczność" u góry. Do 500zł kupisz G36 JG i zostanie Ci trochę pieniędzy na gumkę HU jeszcze. Tylko,że jak masz możliwość to warto poczekać i zacząć z czymś konkretnym,pod warunkiem że znajdziesz jakąś grupę z okolicy. Możesz też udać się na jakąś strzelankę,zobacz z czym biegają ludzie z okolicy i może to ułatwi Ci podjęcie decyzji,czy warto czekać ,czy też nie.

Edited by OFF

Grupa asg z Tarnowa.

Tarnowskie Forum ASG.

Wystarczyło wujka Googla spytać o Tarnów ASG.

A jeśli chodzi o replikę to ja Ci radzę, kup sobie Cymkę 028. Serio piszę. Spełnia warunek cenowy. FPSów ma około 360-380. Co prawda to AK ale GB ma pancernym. Możesz wziąć wersje z szynami i potem się obładować dodatkami (kolimator itp.). I w zależności od wersji zostaje nawet 150zł (ceny z Taiwangun) na ochronę oczu i inne rzeczy.

A co najważniejsze, piszesz, że jesteś niecierpliwy, więc może ASG nie jest dla Ciebie. Cymka pozwoli Ci poczuć frajdę z ASG a w razie czego sprzedasz ją (sądze, że bezproblemowo). A nawet jeśli nie sprzedasz to nie stracisz tyle kasy co z droższą repliką.

Edited by MarekMac

Póki co niedostępne, ale z tych lepszych wybieraj między tymi dwiema replikami:

HK416 GFC/JG z 24 miesięczną gwarancją (sam posiadam tylko, że bez ASCU) - http://gunfire.pl/product-pol-1152197774-GFG12-ASCU-VER1-UPGRADED.html

416tka od VFC - http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1669&name=VFC_-_VF416_S#!prettyPhoto

Edited by Quchy

Masz 1200zł?

Kup to:

http://www.casg.pl/product-pol-1214-ASG-KWA-M16-LMT-Defender-16.html

Zasieg i wytrzymalość

+ akumulor

http://allegro.pl/li-po-turnigy-1800-mah-3s-20c-i2444210548.html

I masz zestaw nie do zjechania. :) Jedyne co to w tej Emce można wymienić tłok. :)

A jak chcesz coś mniejszego to to:

http://www.casg.pl/product-pol-1213-ASG-KWA-M4-LMT-Defender-4-Compact-CQ-.html

lecz tu problem z chowaniem większości baterii. :)

• 6 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...