batonekss Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Witam. Chciałbym Was zapytać, drodzy, bardziej doświadczeni użytkownicy replik ASG o model GF36-7 od GFC. Miał ktoś styczność z tą repliką? Jest warta uwagi? Przyciągnęła mnie między innymi 24 miesięczna gwarancja GFC, innego producenta tańszych modeli nie widziałem. Dodatkowo nie ukrywam że ów model bardzo mi się podoba. Chcę tylko wiedzieć czy przypadkiem nie będzie awaryjny. Szyny RIS są, moc niby też. Może jednak ktoś zna jakiś lepszy model o podobnej cenie? Czekam na propozycję, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 (edited) To jest rebrandowane JG,nawet ok,zwłaszcza że ma 2 lata gwarancji,ale jeżeli możesz dołożyć 80zł jakoś to lepiej kup G36 Cymy. Lepsze wykonanie,lepsze bebechy. http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm0003-black-cm.html Edited June 29, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Nie miałem obu z tych replik nawet w ręce ale b. dużo czytałem o g36c cymy, mając na Twoim miejscu fundusz na nią to brałbym z miejsca, jest bezbłędna w tej kategorii cenowej. Quote Link to post Share on other sites
batonekss Posted June 30, 2012 Author Report Share Posted June 30, 2012 Ta od cymy jakoś gorzej wygląda, i tylko 12 miesięcy gwarancji. No nie wiem, w poniedziałek chcę zamawiać więc czekam na dalsze propozycje ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Ta od cymy jakoś gorzej wygląda, i tylko 12 miesięcy gwarancji. No nie wiem, w poniedziałek chcę zamawiać więc czekam na dalsze propozycje ;) Hahah. Gorzej wygląda? :icon_eek2: To na żywo sobie zobacz lepiej jak się prezentuje Cyma,a jak to GFC. Jak coś to możesz jeszcze pomyśleć nad jakimś RK z boyi. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Cyma wygląda zdecydowanie lepiej, ale występuje tylko w wersji C. To na minus. Quote Link to post Share on other sites
batonekss Posted June 30, 2012 Author Report Share Posted June 30, 2012 No właśnie. Mi się podoba ta konkretna wersja G36 i o to mi chodziło z "prezentowaniem się" repliki. Co do GFC to najwidoczniej nie boją się dawać większej gwarancji, chyba że w taki sposób łapią klienta i naprawiają dopóki nie skończy się gwarancja? Dzięki za odpowiedzi, czekam na kolejne :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Zawsze możesz dokupić do cymy sam front RIS i tłumik, aczkolwiek tanie to nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Na to g36 RIS masz 24msc gwarancji bo jest to replika GFC, czyli od Gunfire, taką regułę mają, na swoje repliki 24, na inne 12msc, i nie ma to znaczenia która replika szybciej się rozleci. Body cm0003 specjalnie ma taki wygląd, taki nieestetyczny, dodaje to realizmu, a te g36 od JG się święcą jak psu jaja na wiosnę :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
batonekss Posted July 1, 2012 Author Report Share Posted July 1, 2012 Zawsze możesz dokupić do cymy sam front RIS i tłumik, aczkolwiek tanie to nie będzie. Nie wiesz może gdzie mógłbym dostać taki front? Tak czy inaczej na replikę mam do przeznaczenia ok. 500zł a ten G36 od cymy już dość znacznie przekracza kwotę, jeśli jeszcze doliczyć front to nie będzie dobrze. A może AK47 cymy? Dobra cena i producent dobry jeśli chodzi o te tańsze. Nieco mętlik mi się w głowie zrobił, no ale jeszcze poczekam na odpowiedzi. Dzięki za zainteresowanie :) Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 cm028 zawsze na początek dobry wybór :) albo polecany też jest g36c od JG, 399zł na allegro (JG608) albo ta sama replika tylko z innym frontem i o 50zł droższa JG608-2 albo pod inną nazwą JG0738. Od siebie (tzn kuzyna) polecam Ci JG608, już 2 lata kuzyn na niej śmiga, a replika cała stock :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Gietki z JG są niezłymi replikami na początek zabawy.Tyle ze jakoś ostatnio zapomnianymi. Są alternatywą dla nielubiacych kałaszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts