sarnuch Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Drodzy forumowicze, mam pytanie odnośnie AEGa; jako fan realizmu i GBB nigdy nie myślałem o zakupie elektryka. Ostatnie strzelanki dowiodły, że często jestem "outgunned" przez to, że mam tylko 30 a nie 120 kulek w magazynku i kwestia przygważdżania, lub też zwykłego "koszenia" nie wchodzi w grę. Potrzebuję elektryka na specyficzne strzelanki, które dopuszczają magazynki o dużych pojemnościach tak, żeby móc z nimi skutecznie rywalizować; innymi słowy, potrzebna mi tutaj dobra "kosiarka", z dobrą powtarzalnością strzałów oraz tanią opcją do niewielkich upgrade'ów. Polećcie coś na szybko proszę ;) Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Sugeruję rozważyć G36c. Może być JG, może być Cyma. Małe, poręczne, dobra komora HU (czyli da dobrą gumę, uszczelnij układ i powtarzalność powinna być zacna), replika dość popularna, więc bez problemu z częściami (a GB to już zupełnie standard). Magazynki do wyboru, do koloru - od real-cap'ów po elektrycznie podkręcane "dwubębnowe" boxy... Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) edit .Napisałem głupotę bez dokładnego czytania . Edited July 6, 2012 by darekk Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) IMO autorowi chodziło o jakiegoś świniaczka typu: - M60 lub ew. - RPK lub - MG36 Edited July 6, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) "Kosiarki", lub jak ja to nazywam "maszyny do szycia": - MG36 [sRC], - RPK74, - M60E4, - MK43. Edited July 6, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Jak M60 to tylko od P&J. RPK to śmiało CM 051/052 Cymy. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Jakby ktoś zadał sobie tyle trudu, by przeczytać coś więcej niż temat, to można się domyślić, że autorowi chodzi o zwykłego aega na jebanki, przyjmującym pojemne magazynki (nie koniecznie hi-capy) i niezłymi osiągami. Nie ma słowa o tym, że chce świnie. Czyli wychodzi na to, że chce coś w stylu G36c JG/Cyma lub kałacha Boyi. Szybkostrzelność osiąga się dobrą batką, powtarzalność - lufą i doszczelnieniem. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Rzucę hasłem, PPSh od Aresa, na start dostaje się hi-capa na 2000 kulek ^^ Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Cóż, nie ukrywajmy: nic tak nie cieszy, jak seria z Pepeszy! :biggrin: Ale to dość kosztowna propozycja, a mowa o replice która będzie używana tylko do czasu do czasu... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) Gieta cymy,lipol 11.1 i ma kosiarę,jak w mordę strzelił :) Sam będę budował kosiarę na bazie giety cymy.Nic prócz tłoka wymieniać nie trzeba ;p Edited July 6, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts