Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Okulary ochronne MSA PERSPECTA 9000 - bursztynowe

Recommended Posts

Okulary ochronne MSA PERSPECTA 9000 - bursztynowe

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152197292-Okulary-ochronne-MSA-PERSPECTA-9000-bursztynowe.html

Zastanawiam się nad kupnem powyższych okularów ochronnych. Mam pytanie czy starczą one na strzelanki asg z kumplami i ile FPS'ów wytrzymią? Głównie chodzi mi tutaj o to by byłe wytrzymałe, raczej nie interesują mnie bajery typu "nieparujące" etc.

Z góry dzięki za odpowiedź :icon_biggrin:

Edited by soapmc95

SPECS'y po trafieniu w róg szyby, tam gdzie jet zawias pękają od zwykłego cm.028. W przypadku takiego trafienia podczas gry mogą spaść z głowy.

Nie, nie wyczytałem nigdzie tego. Doświadczyłem tego.

Masz absolutną pewność, że to były oryginalne SPECSy? Bo jest trochę okularów o tym samym kształcie, a dużo niższej jakości.

Pytam, gdyż testowałem moje SPECSy z 550fps z przyłożenia, również w zawiasy z różnych stron (wiem, że to słaba strona wielu modeli okularów) i nie było mowy o jakichkolwiek uszkodzeniach. Jeśli jesteś pewien oryginalności Twoich SPECSów, będe musiał zmienić moją opinie o nich.

Pozdrawiam,

Lao

Jestem pewien. Żadne chińskie podróby. Wiem że to może burzyć ich obraz, ale lepiej się tym podzielić.

Złamała się szybka razem z ramką. Postrzał nie był w sam zawias, lecz w miejsce gdzie plastik ramki przy zawiasie wychodzi przed szybkę.

Od tego czasu używam ESS'ów, i mam spokój.

essShotgun.jpg

Ostra strzelba nie dała rady im, nie mówiąc o ASG.

Ostra strzelba nie dała rady im, nie mówiąc o ASG.
Przeźroczysty wizjer w moich oryginalnych ESS pękł po postrzale z przyłożenia z 350fps :) (gadali używane brać, gadali że wszystko będzie w porządku) Edited by KicuPL

Panowie: axelrybaczewski, Trzmielor wierzycie w to co napisane jest na stronie. To że chłopaki ze sklepu AirSoftGun nie znają fizyki, mechaniki to już ich problem ale to, że wierzycie w opisy na stronach.... bez potwierdzenia - PORAŻKA. Wynik 0,87 J na stronie: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152192955-Okulary-X-one-bezbarwne.html jest błędny!!!! Weźcie sobie sami przeliczcie. Jak ktoś umie działać na cyfrach, ale zapomina o jednostkach to pisze później pierdoły, a inni te gów..a powielają!!!!

To nie mogły być oryginalne ESS.

Możesz potwierdzić, że to były oryginalne, czy kupiłeś od jakiegoś niesprawdzonego sprzedawcy, który tak twierdził? ;]

Zielona pantera. Mówi Ci to coś? :) Poza tym widzieli i trzymali i oglądali je ludzie z mojego środowiska. Miały malutki napis ESS po lewej stronie patrząc od zewnątrz. Zdjęcie bym pokazał, ale koledzy je wykończyli snajpeką za 300zł :D oraz inny znajomy butem.

Edited by KicuPL

Jak mają być to tanie okulary i dobre to tylko Peltor Maxim Ballistic. Inni producenci wychodząc drożej. Jedyna wada Peltorów to sylikonowy miękki nosek, który potrafi się zużyć (wyrobić) po długim noszeniu.

@shortee

Nie po prostu wiem, że te okulary to badziew produkowany w Chinach. MSA potrafi robić okulary, ale te lepsze są dużo droższe.

Pozatym radzę się gnąc do wzoru z podstawówki Ek=mv^2/2

Dla ułatwienia podpowiem, że masa wyrażona w kg.

Jak mają być to tanie okulary i dobre to tylko Peltor Maxim Ballistic. Inni producenci wychodząc drożej. Jedyna wada Peltorów to sylikonowy miękki nosek, który potrafi się zużyć (wyrobić) po długim noszeniu.

@shortee

Nie po prostu wiem, że te okulary to badziew produkowany w Chinach. MSA potrafi robić okulary, ale te lepsze są dużo droższe.

Pozatym radzę się gnąc do wzoru z podstawówki Ek=mv^2/2

Dla ułatwienia podpowiem, że masa wyrażona w kg.

Właśnie :) znasz wzór ale nie znasz normy:) Specyfikacja wytrzymałości mechanicznej F to kulka o średnicy 6 mm i minimalnej masie 86 gram mająca prędkość 45 m/s !! Zapraszam do liczenia.

Edited by shortee

Jestem pewien. Żadne chińskie podróby. Wiem że to może burzyć ich obraz, ale lepiej się tym podzielić.

Złamała się szybka razem z ramką. Postrzał nie był w sam zawias, lecz w miejsce gdzie plastik ramki przy zawiasie wychodzi przed szybkę.

Dziękuję za ta informację, jest bardzo cenna. Niniejszym przestaję polecać te okularki ludziom.

Pozdrawiam,

Lao

EDIT:

Powiedz proszę:

1. z jakiego źródła kupiłeś te okulary,

2. po jakim czasie używania i

3. po jakim czasie od odpakowania ich (około oczywiście) nastąpiło ich zniszczenie oraz

4. czy mogły mieć przedtem kontakt z jakimikolwiek środkami chemicznymi typu:

a) środki przeciw owadom,

b) wszelkie płyny i preparaty do czyszczenia,

c) jakieś kremy,

d) cokolwiek innego.

Edited by Laokoon