Homer96 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Witam :) Właśnie rozpoczynamy zabawę z Airsoft. Ja zakupiłem już maskę do Paintballa i nie narzekam :) Ale moja koleżanka zastanawia się nad kupnem tego : http://allegro.pl/helm-przylbica-kask-z-szyba-kevlar-asg-paintball-i2463192494.html i tu pytanie: czy spisze się ona na polu gry ? Czy jest możliwość że zaparuje ? z tym parowaniem są problemy właśnie. Myślę ze nie powinno, a co wy sądzicie ? i czy będzie dość wygodna ? Ona ma broń m4, pytanie też czy da się dobrze celować z tym hełmem ? Ona na ochronę TWARZY chce wydać nie więcej niż 90 zł :) Jakie są wasze opinie ? Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Moim zdaniem nie sprawdź się i będzie mocno parować jak będzie wilgotno w lasach,czy będzie wygodna szczerze nie,a co do celowania będzie ciężko z tym.Polecam maski do ASG typu: Maska Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Fajnym zestawem będzie maska wyżej i te okularki. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=6894&name=Okulary_ochronne_UVEX_i-fit_-_Jasne Jeszcze te są spoko ale nie wiem czy będą parować. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7464&name=Bolle_Safety_-_Okulary_Ochronne_-_COBRA_-_Clear_-_COBFSPSI Quote Link to post Share on other sites
KicuPL Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 @otix96 to co podałeś do o kant dupy robić. tu masz od TMC dobre maski Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Homer96 maska paintbalowa do airsoftu nie jest dobrym rozwiązaniem. Parametry szybki nie bardzo się nadają do przyjmowania małych szybkich i twardych kulek. Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Moim zdaniem to co podał KicuPL powinno zakończyć temat :) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 W masce paintballowej to się panie pięknie nacelujesz, że hoho. Zwłaszcza na przyrządach mechanicznych. Musisz wyciąć kawałek plastiku na prawym boku maski, żeby móc złożyć się do strzału. Poza tym kup sobie pod spód jakieś okulary ochronne. Chociażby najtańszy model z atestem (Uvex x-one, SPECS czy coś w ten deseń, co ci podejdzie). Ja używam okularów SPECS z maską Stalker od TMC i posiadając dobrego anti-foga (w moim wypadku Bolle) jestem bardzo zadowolony. Parno, duszno, każdy narzeka na parę na okularach, a u mnie luz. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Mam tą maskę + uwex Ivo do tego. Spisuje się to świetnie okularki nie parują, celuje się bardzo dobrze i dość wygodnie lezy na twarzy. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted July 11, 2012 Author Report Share Posted July 11, 2012 dzięki za odpowiedzi :) ale co do maski paintballowej, to nie ma o czym mówić, bo ja ją mam i nie narzekam, nawet da mi się celować w niej :) jak kto woli, ale nie ten temat chciałem poruszyć tylko o tą drugą maskę. dzięki jeszcze raz :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts