The Gambler Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Witajcie napiszcie tu jakie macie plecaki (nie chodzi o szkolne ani nic takiego tylk owiecie jakie;) ) Napiszcie o jego + jak i o - bo mam wieeeelka dyleme jaki sobie kupic bo jakby nie patrzec to jakis wydatek jest Czekam na odp. Panowie moderatorzy prosze nie usowajcie tego topicu Quote Link to post Share on other sites
sas Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Kup Alice'a najlepszy jest jak dla mnie :wink: Quote Link to post Share on other sites
The Gambler Posted April 21, 2005 Author Report Share Posted April 21, 2005 Z tego co wiem to podobno jest niewygodny;/ no ale nie wiem nigdy na sobie nie mialem czkeam a odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
sas Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 No to ktos musiał mieć baaaardzo krzywy kręgosłup, aż do ziemi, ze tak ci powiedział. Quote Link to post Share on other sites
ResistancE Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 ja kupiłem plecak wojskowy (przynajmniej w takich kolorach) za 7 zł na pchlim targu (targ staroci). 8) dość duży. ładnie sie przezentuje :D Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Idac za tymi, ktorzy wiedza co mowia - maxpeditio - modele falcon w miasto, modele conodor w teren. Tak mniej wiecej. Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Poszukaj w www.rangershop.pl - mają tam aż za wiele typów plecaków i całkiem przyzwoite ceny. Z tych, których tam nie ma - polecam holenderskie plecaki wojskowe z allegro (niejaki Demobil2000 je sprzedaje) lub Janysport PS20 z cordury (bo IMO najtrwalsze). Te dwa ostatnie to plecaki 20 litrowe. Jesli szukasz czegoś większego to polecam Janysport 50/75 litrowe albo taki 35-cio litrowy: http://www.rangershop.pl/product_info.php/...roducts_id/2813 (kumpel ma i bardzo sobie chwali) . Z tańszych nie najgorsze są plecaki Bundeswehry (sam mam jeden z nich - 28l). Z resztą zależy ile chcesz wydać. I przede wszystkim poczytaj na forum opinie o różnych plecakach, by nie kupić jakiegoś gniota. Quote Link to post Share on other sites
Yayo Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Ja mam taki plecak i bardzo polecam :D http://military.pl/s/m/RT2281.html Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Wejdź na stronę Azymut, mają tam parę fajnych plecaków. Miałem Janysporta - Wywiadowcę 50, pozbyłem się, go, kupiłem ALICE M, sprzedałem go szybko i teraz kupuję Grota 75 (potrzebuję plecaka uniwersalnego, turystyczno-wojskowego). Zobacz również Tutaj i poszukaj plecaka PP-25. To również dzieło Janysporta, aczkolwiek nie mam pojęcia, czy dostępne w detalu. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Przez wiele lat uzywalem ALICE L i jestem zadowolony. Niestety juz sie mocno poprol. Teraz, zaleznie od finansow, kupie drugi worek Lke, albo Janysporta Grota 75. Quote Link to post Share on other sites
Andrzej Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Określ czy to ma być 3-day pack czy plecak na dłuższą wyprawę. Polecam: www.maxpedition.com www.blackhawkindustries.com http://kifaru.net/MGhome.htm http://www.justshop.com.tw/backpacks/backpack-s.htm Zobacz też to: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=10655&start=0 Na taki lepszy plecaczek 3- dniowy musisz przeznaczyć około 400-500 zł. Zwróć uwage czy dany plecak ma kieszeń pod camelbaka i NA JAKI MODEL. btw. ostatnio nabyłem Condora Maxpedition i nie wchodzi do kieszeni oryginalny Camelbak 2l !! Jest za długi! :!: Pomyśl również o kolorze- wg mnie najlepszy cały zielony, bo dobry również do chodzenia po mieście, nie rzuca się aż tak w oczy jak woodland :wink: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Ewentualnie idz do sklepu i sobie kup zielony plecak i oddaj do kaletnika by przeszył ponownie wszystkie szwy. Wyniesie cię to jakieś 60-100 pln. Szkoda kasy... Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 zalezy ile masz kasy - najtaniej, a sensownie wychodzi chyba plecak ALICE - jest całkiem niezły a i nawet nawet wygodny - plecy sie nie pocą i ogólnie jest fajnie. Zależnie od rozmiaru bierzesz eMke albo eLke. Z droższych to Janysport, albo inne dobrodziejstwa wymieniane wyzej. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Camelbak Motherlode Janysport PS20 Janysport PW50 Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Janysport PS20 - na krotkie wyprawy. Mozliwosc przytroczenia czegos, trwalosc i mozliwosc wybrania kamuflazu (tyle, ze paski troczne sa zawsze czarne). Do wad mozna dac to, ze czesc przylegajaca do plecow nie jest profilowana (wlozyli tam jakas pianke od wewnatrz). -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
Zerg Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 ja jak większość powyżej chciałbym polecić plecak Alice Large bardzo pakowny i nie za drogi jak na plecaki (do 200 zł) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Czy ktokolwiek z was ma pojęcie gdzie w pobliżu Bydgoszczy można dostać PS20 albo PP25?? Chciałbym sobie przed kupnem obejrzeć plecak a jakoś nigdzie w Bydzi nie ma szans dostać! Może ewentualnie zamówić w turystyku ale oni nigdy się nie kwapią do tego! Dzięki za odpowiedź pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
The Gambler Posted April 21, 2005 Author Report Share Posted April 21, 2005 Dokladnie to samo pytanie co przedmowca ale chodzi o Łodz;) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Hmmm... skontaktujcie się z harcerzami z Waszych miast. Janysport to popularna wśród harcerzy firma, na pewno ktoś wam pomoże. Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Fenks alot młen! Jakiś tam znajomków hufcowych mam więc zagadam! Dzięki g. Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Pochodz po paru sklepach z militariami - wiekszosc osob ktore do nich wpada, ma plecaki PS 20 :) -- Rzez Quote Link to post Share on other sites
mwist Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 Witam Odświeżę stary temat. Wie ktoś coś o tym plecaku? Czy to w rzeczywistości jest podobne do woodlandu? Jak ktoś cos wie to proszę o pomoc. http://www.militaria.pl/cocoon/product.xml...ifiers=category Aha i proszę was abyście nie pisali żebym lepiej kupił jakiś inny i podawali konkretny model. Ja się po prostu pytam czy ten plecak się do czegoś nadaje. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 Widać, że producent to Rothco, wiec kamuflaż powinien generalnie być podobny do oryginalnego, bo ich kurtki co do kolyrstyki są niczego sobie. Co do wykonania to nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
Kozak Posted May 12, 2005 Report Share Posted May 12, 2005 Jeśli chodzi o mnie to posiadam plecak LUBAWY wzór 976/MON. Świetnie nadaje się na długie wypady. Jest bardzo pojemny i posiada jeszcze komin, który tą pojemność zwiększa. Ma też wyprofilowany stelarz aluminiowy, szerokie pasy na ramiona i na biodra z gąbką w środku. Paski do troczenia dodatkowego wyposarzenia np. karimaty czy śpiwora. Na zewnątrz ma też 4 kieszenie zapinane na ekspres na drobniejsze rzeczy. Jest w polskim kamuflażu woodland. Niestety jest bardzo duży więc nie nadaje się do użytku na codzień, np. do szkoły, pracy lub na jednodniowe wypady. Dlatego poważnie zastanawiam się nad zakupem drugiego plecaka o mniejszej pojemności, bardziej poręcznego. W oko wpadł mi właśnie plecak Janysportu serii grot - PS20. Quote Link to post Share on other sites
Xychu Posted May 12, 2005 Report Share Posted May 12, 2005 Jest w polskim kamuflażu woodland. jakoś woodland zawsze mi się kojarzył z amerykancami... :wink: A PS20 polecam, sam sie stałem jakis czas temu jego szczęśliwym posiadaczem i jak na razie jestem zadowolony. Tylko "plecy" mogliby zrobić nie takie równe bo sie strasznie plecy pocą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts