Guest labedz Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Witam mam na imię Michał Łabędzki, piszę z prośbą o polecenie repliki karabinu szturmowego/pistoletu maszynowego do kwoty 700zł +/-, dobrej na początek swojej przygody z ASG (byle jak najdłuzszej i owocnej) Z góry dziekuje za odpowiedzi, pozdrawia Łabędz. Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Polecam Ci g36 od JG Link: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1000 Replikę mam od ponad roku i spisuje się suuper.Bardzo dobry zasięg i celność...Żadnej awarii od roku...Jak chcesz jeszcze coś wiedzieć o pytaj :D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Cześć. W tej kwocie polecę Ci CM003. Dobra replika,jej recenzja znajduje się nawet na stronie. Na taiwangun.com kupisz ją za 600zł,zostaną Ci jeszcze pieniądze na gumkę HU (zielona G&G/guarder przeźroczysty) ,a resztę będziesz mógł dołożyć do dobrej ochrony oczu. G36 Cymy jest lepsze od Gietki JG jak coś ;) Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Ja mu poleciłem coś co sam przetestowałem więc nie wiem jak z cymką ale podobno cm048 śmiga świetnie Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Ja też polecam coś co mam od jakiegoś czasu ,poleciłem koledze mojemu też. Właściwie to namówiłem go :icon_mrgreen: i też jest zadowolony z repliki. Miałem też najdłuższą wersję Gietki z JG (teraz leży rozłożona od dawna już) i ten dwójnóg to porażka jak dla mnie i replika też jest za długa. Zdecydowanie wolę coś krótszego co sprawdzi się zarówno w CQB/MOUT jak i w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Zależy co kto lubi, obydwie repliki mają składane kolby, więc "wiosło" jakim jest G36[JG] staje się krótsze o 218 mm, a ja osobiście wolę lufę wewnętrzną długości 495 mm, niż "obrzynka" CM003 z lufą zaledwie 247 mm. :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 (edited) A jak nie lubisz gietek czy kałachów , spiesz się i zamawiaj M4 Lone Star Rancher (firmy Evolution Airsoft) na zbrojowni jest akurat promocja (699zł) , ma mało fps ale jest śliczniutka, po małym upgradzie m110 + prowadnica sprężyny , można spokojnie wycisnąć 400 fps. Edited July 23, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Bierz cm.048m świetna replika.Też się zastanawiałem tak,jak ty rok temu,wziąłem tą cymkę i nie żałowałem.Zasięg był świetny,skupienie także,jedynie co jeszcze w repliczce mógłbyś wymienić to gumka hop up. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Jakiś konkretny model? Jak nie, to z całą pewnością g36c cymki. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Dziękuje za szybka i konkretn a odpowiedz ale jak dzisiaj przeglądałem taiwangun zobaczyłem tą replike http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/cm-041-sd6.html co o niej sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Kamilkosiak Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Off?Dwójnóg to mi się po 2 miesiącach złamał :] Może przydługa do budynku ale jak wymieniłem na precke to w lesie marzenie w sumie jak do 700 zł to jak dołożysz ciut to kupisz mp5 od icsa z body full metal :D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Dziękuje za szybka i konkretn a odpowiedz ale jak dzisiaj przeglądałem taiwangun zobaczyłem tą replike http://www.taiwangun...cm-041-sd6.html co o niej sądzicie? Serio? Wolałbym jednak Gietkę z GB V.3 . Off?Dwójnóg to mi się po 2 miesiącach złamał :] Może przydługa do budynku ale jak wymieniłem na precke to w lesie marzenie Do Gietki wstawisz taką lufę to rezultat będzie jeszcze lepszy ;) Ba,jak wstawisz do G36 C (JG) taką lufę to efekt będzie taki sam. Więc to nie jest żaden argument za najdłuższą wersją. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 (edited) A jeśli chodzi o ak to jakie polecacie? Sory że was tak męcze ale wole miec satysfakcje z zakupionego karabinu (myślałem nad tym http://www.taiwangun...-wood-boyi.html). Edited July 23, 2012 by labedz Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Wszystkie Ak od Boyi będą dobre. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Jak Boyi to szukaj wersji oznaczonych literami S/SW np. http://www.taiwangun...k-10s-boyi.html . Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 OFF dzięki, przypuśczam że właśnie na ten karabin padnie mój wybór al jeszcze jedno pytanie względem tego którego podałes trzeba u niego cos wymienicz np. gume HU. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 No gumkę to warto wymienić :) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Lufę precyzyjną też warto wstawić. I zastąpić stockowy akumulator baterią lipo Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 To może poczekać jeśli nie masz kasy. Bo z kupnem baterii lipo wiąże się zakup dobrej ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 I jesza raz ja czy ten kałach jest godny zaufania http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-050-ebb-wood-version.html :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 (edited) Nie radzę kupować elektryków z blow back'iem... Ale oprócz tego jest dobry. Tylko mówię, że BB może Ci się posypać. I 430FPS w rękach nowego, to dosyć dużo. Lepiej pobiegaj na początku z 350, do tego taki nie posłuży Ci do CQB Edited July 23, 2012 by dade Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Jak chcesz tego ak to bierz, ale lepiej wersje bez EBB, też jest na taiwangun. Co do tych 430 fps, to Dade ma rację, musisz zdać sobie sprawę, że repliki dysponują na tyle dużą mocą, że mogą spowodować komuś sporą krzywdę, nie ważne czy masz 350 czy 430 fps. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Ma pytanie, czy jeżli ma się juz EBB to czy da sie go w jakis sposób wyłączyć? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Da się. Chociaż wolałbym kałacha z Boyi jednak w wersji full steel,ale ok. To Twój wybór. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 a czy ta replika jest dobra http://allegro.pl/gunfire-karabin-asg-replika-kalasz-ak47s-410fps-i2518180606.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts