sergi04 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Witam. Czy to jest ten najlepszy shotgun w swojej cenie, którego podobno przestali produkować? http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-short-003-agm.html http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-long-003-agm.html Jeśli tak to chyba go kupię! Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Tak, to ten. Wystrzegaj się DE, kupuj tylko AGMki :D Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Mam tą pompkę z kolbą od hmm 3lat? I nadal działa. Link to post Share on other sites
PlanB Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 (edited) Strzelałem z wersji long. Bajka. Jak na tą cenę i sprężynę to jest niebo. Jeżeli możesz to kupuj. Edit: niestety magazynki nie mają wielkiej pojemności. Edited July 25, 2012 by PlanB Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Tak swoją drogą: nie zdarzało się nikomu, że pod wpływem drgań sam się cofał hopek? W mojej pierwszej AGMce po powiedzmy 20 strzałach podkręcenie było praktycznie zerowe. Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Właśnie zakupiłem tą replikę, mam nadzieję, że będę zadowolony :) Jest jakaś różnica między wersją short a long? Jest tam różnica 10 FPS, to tylko różnica przy mierzeniu? Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Bebechy są takie same, kwestia wygody. Z kolbą łatwiej się celuje, wersja bez niej jest poręczniejsza. Link to post Share on other sites
Bojan Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 (edited) Zamiast cm.030 chyba go sobie sprawie. :P Edited July 25, 2012 by Bojan Link to post Share on other sites
sergi04 Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Zamiast cm.030 chyba go sobie sprawie. :icon_razz: Jak do lasu to lepszy AGM a do CQB bym się zastanawiał :zastanawia: Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 CM.030 mam i cenię go sobie, porządnie bym się zastanowił nad wyborem. Link to post Share on other sites
PlanB Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 CM.030 mam i cenię go sobie, porządnie bym się zastanowił nad wyborem. Jeżeli miałbym kupić to CM. Na wersji long i short nie ma żadnego przyrządu celowniczego. Z trochę dalszej odległości trzeba strzelać na czuja. W wersji long kolba lubi po dłuższym użytkowaniu się luzować i będzie się telepać. Na strzelance naprawiliśmy problem taśmą ;) Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Mam swoją 3 lata i nic się nie telepie. Mam glocka od CM i tego shota. Poręczniejszy jest glock ale lepiej strzela shot. Link to post Share on other sites
PlanB Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Mam swoją 3 lata i nic się nie telepie. Mam glocka od CM i tego shota. Poręczniejszy jest glock ale lepiej strzela shot. Strzela dalej : ) Bo żeby kogoś zabić shotem " fejs tu fejs" jest trudno. A Glock nadrabia szybkostrzelnością i to moje zdanie. Ale to nie temat na takie porównania. Jeżeli chcesz kupić to jak najbardziej warto. Super wykonanie i strzela ładnie. Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 U mnie została kupiona z myślą o Spring Party. I głównie do tego jest używana. Warto ją kupić za te 70zł. Link to post Share on other sites
Bojan Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Ciekawe co by mi się sypnęło prędzej - Glock czy AGM. Chociaż jak mi się rozwaliłby AGM to bym nie płakał - z cymą by było gorzej. A co dłużej potrzymałoby? Link to post Share on other sites
OFF Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Nie wiadomo,to zależy od tego jak Ci chińczyk poskłada daną replikę. Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Jakość cymy zależy od ilości misek starego ryżu które sobie kupił chińczyk na śniadanie. Raz trafiła się koledze cm.040 z dobrze zamocowaną lufą - bez telepania się. Ale to był jeden, jedyny przypadek jaki znam. Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Ciekawe co by mi się sypnęło prędzej - Glock czy AGM. Chociaż jak mi się rozwaliłby AGM to bym nie płakał - z cymą by było gorzej. A co dłużej potrzymałoby? Osobiście myślę, że CM.030 dłużej by wytrzymało. A raczej nie dłużej, tylko więcej strzałów. Przyczynia się do tego m.in słabsza sprężyna. Łatwiej też o części, czasami są wystawiane uszkodzone repliki. Mam swoją 3 lata i nic się nie telepie. Mam glocka od CM i tego shota. Poręczniejszy jest glock ale lepiej strzela shot. No tak, mocniejsza sprężyna i dłuższa lufa. Link to post Share on other sites
Masterofpupets Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 (edited) Ja jestem za AGM ! Miałem to jako swoją pierwszą replikę. Niesamowita siła i celność oczywiście w klasie sprężyniaków. Polecam w 100%. Bardziej podoba mi się short, a dla kogoś o mniejszych wymiarach jest idealny ! Jak miałem swojego to uciąłem kolbę a później skróciłem całą lufę na obrzyma :icon_biggrin: Edited July 25, 2012 by Masterofpupets Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Ja jestem za AGM ! Miałem to jako swoją pierwszą replikę. Niesamowita siła i celność oczywiście w klasie sprężyniaków. Polecam w 100%. Bardziej podoba mi się short, a dla kogoś o mniejszych wymiarach jest idealny ! Jak miałem swojego to uciąłem kolbę a później skróciłem całą lufę na obrzyma :icon_biggrin: Jak skróciłeś lufę? Też będę próbował coś zrobić z już zamówioną repliką, żeby była bardziej mobilna :) Link to post Share on other sites
Masterofpupets Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 DIAKSEM :D masz wiadomość jak coś Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Jakoś przekładałeś ten uchwyt przeładowania(nie wiem jak się nazywa fachowo)? Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Nosz Kurde!!! Przedczoraj zamówiłem u Krakmanów paczkę, którą wysłali a tu dziś te shotguny się pojawiły!!!!! Jak mieć pecha to na całego :(. No cóż zamówie drugi raz :D. Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Jakoś przekładałeś ten uchwyt przeładowania(nie wiem jak się nazywa fachowo)? Czółenko. Link to post Share on other sites
sergi04 Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Czy w tym shotgunie prowadnica czółenka jest metalowa? Link to post Share on other sites
Recommended Posts