konzo Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Witam. Mam duzy problem. Kolega prosil mnie o wymiane zebatki w GR V2 od cm.28. Wymiana poszla w calkowitym porzadku ale podczas skladania moja raczka sie troche przestawila i zerwalem gwint srubki selektora ognia. Co zrobić. Kolega dobrze o tyym wie wiec nie piszcie np."schowaj sie pod ziemią. Moze ktops mial taki problem. Link to post Share on other sites
zuczek Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 W cm28 nie ma gb 2. Daj jakieś foty tego uszkodzenia coś pomyślimy. Jaką zębatkę wymieniałeś? Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Ja miałem ten sam problem. Tylko gwintowanie Ci zostało (ja tak zrobiłem), lub zmiana gearboxa ;p Link to post Share on other sites
konzo Posted July 30, 2012 Author Report Share Posted July 30, 2012 (edited) O Boze. Foty uszkodzenia. Macie wymogi :icon_biggrin: Nie dam rady narazie z fotami bo jest on juz w calosci skrecony. Myślałem nad klejem do metalu. Ten moj kolega to taki wariat bo kupil karabin a wogóle nie strzela. Kupił go w kwietniu i przestrzelil 500 kulek. Wiec zrobic zeby sie nie narobić :icon_biggrin: A co do zebatki. Przepraszam zebatke wymienialem w swoim RK.05 a w jego styk spustu. Przepraszam za pomyłke. Edited July 30, 2012 by konzo Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Mowie Ci, wez gwintuj na większą śrubę, jest to pewny zabieg. Link to post Share on other sites
Holgin Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Też mi się to zdarzyło, z tym że gwint zerwał się tylko częściowo (jakieś 3mm w głąb otworu), bo śruba jest dość krótka. Dałem dłuższą śrubę i ładnie łapie się za pozostały gwint, trzeba tylko uważać żeby śruba nie była zbyt długa, bo wyjdzie w środku GB i zablokuje tłok :) Link to post Share on other sites
rzeznicc Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 gwint naprawczy, google Link to post Share on other sites
sirkomla Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Przegwintować, a jak się nie da to: zapaćkać dziurę Poxipolem 10min, po kilku godzinach wywiercić otwór odpowiednio mniejszy, nagwintować i będzie działało Link to post Share on other sites
radwan88 Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Można też rozwiercić otwór i wbić tuleje. Tulejkę przegwintować i po problemie. Sprawdzona metoda. Link to post Share on other sites
Recommended Posts