Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM 0.45 Tłumik płomienia

Recommended Posts

Witam, być może mój problem jest banalny, ale nie mogę poradzić sobie z odkręceniem tłumika płomienia. Dokładnie : sam tłumik daje się odkręcić w jedną stronę, ale wtedy schodzi jedynie jakby jego obudowa. Oto co zostaje :

20120731441.jpg

Gdy nakręcam "obudowę" i kręcę razem z nią w drugą stronę, tłumik ani drgnie, męczę się z tym już ze 2 godziny. Jakieś pomysły ?

Jak rozumiem kręcisz w lewo, a nie w prawo, tak? Nie kręć tłumikiem, tylko złap za sam gwint i kręć w lewo. Tłumik jest blokowany bolcem, a to przeszkadza. Mogło też być tak, że ktoś zakleił gwint, wtedy spróbuj podgrzać replikę.

Edited by Dread

Ta dziura na fotce to nie dziura po imbusie...... imbus jest przy podstawie muszki. Na logikę co on miałby tam trzymać? Lufę wewnętrzną? ;-)

Jak wykręcisz imbus to musisz kręcić tą przejściówką tak jakbyś chciał dokręcić tą "obudowę" bo gwint jest lewy.

Wiem, w tą stronę właśnie kręcę, i nic. W te dziurki włożyłem 2 imbusy i kręciłem, to ruszyło się nieznacznie, po czym upór był taki, że jeden imbus się złamał ... Próbowałem trochę WD-40 tam zaaplikować, ale nic nie pomogło

Te śruby imbusowe są tak miękkie, że naprawdę trzeba się starać by nie zrobić z nich "koła"(trzeba dobrać odpowiedni imbus który wypełni śrubę). Jak złamałeś na niej imbus to chyba był on dołączony do repliki. :icon_smile: Możesz spróbować podgrzać tą przejściówkę np zapalniczką.

Czasem naleją tego kleju do gwintów i się zapiecze w cholerę, przykładem może być moje SW boyi w którym tłumik musiałem odkręcać korzystając z ...........kaloryfera,

Edited by 0wn