Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Otóż, jako ultra szczęśliwy posiadacz CM.003 znalazłem coś, co te szczęście trochę zmniejsza.

Otóż jest to kolba. Jest króciutka. Wycelować się nie da, bo jak się złoże, to otwór w szczerbince jest gigantyczny, mimo używania tego mniejszego.

I tak sobie przeglądając sklepy, natknąłem się na kolbę od G36K. Wydaję mi się ciut dłuższa.

Pytanie brzmi: Warto brać kolbę od G36K, czy szukać regulowanej? Jeśli regulowaną, to gdzie takie kupić można, bo albo nie wiem jak się poprawnie nazywa, albo nie ma jej nigdzie. A w to drugie śmiem wątpić.

I takie pytanie bonusik: jak zdjąć mechaniczne przyrządy celownicze?

Dobrze Ci się wydaje, kolba od G36K i G36 jest dłuższa od tej z G36C.

Jeśli chcesz kupować, to wyboru dużego nie ma - bodajże tylko CA dostępne (azteko). JG do wszystkich giet daje kolby od G36C.

Kolby regulowane (tzw. "snajperskie") robi G&P i Ares. G&P jest na asgshopie (niestety niedostępne), a Aresa nie widziałem w PL nigdzie, poza tymi w gietach rebrandowanych przez Umarex.

Kolba eMkowa? Bez jaj, maksymalnie rozłożona jest praktycznie taka sama, jak kolba od G36c.

Otóż jest to kolba. Jest króciutka. Wycelować się nie da, bo jak się złoże, to otwór w szczerbince jest gigantyczny, mimo używania tego mniejszego.

I tak sobie przeglądając sklepy, natknąłem się na kolbę od G36K. Wydaję mi się ciut dłuższa.

I takie pytanie bonusik: jak zdjąć mechaniczne przyrządy celownicze?

Jeżeli chodzi o pytanie bonusowe - aby zdjąć/zgubić muszkę należy wybić pin. Tylne, jeżeli się nie myle pozbywa się wybijając pin i wykręcając śrubę.

Jeżeli chodzi o długość kolby - częściej się spotykałem z narzekaniem, że kolba w C jest za długa :P Najprostsze rozwiązanie to nauczenie się poprawnego składania do broni i nie wysuwać głowy do przodu jak żółw. Dobrą metodą jest znalezienie takiego miejsca przyłożenia głowy do kolby, że obraz przyrządów celowniczych jest optymalny. Następnie zaznaczyć ten punkt robiąc np. zgrubienie taśmą samoprzylepną i ćwiczyć przykładanie głowy, aż wejdzie w nawyk. :)