maop Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Witam Dzisiaj chciałbym się dowiedzieć, jaką średnice gwintu ma g36c od jg? Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Z tego co się orientuję to 14mm (jeśli chodzi o gwint na końcu lufy). Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 13,5mm niby,mój tłumik na 14mm miał lekkie luzy na gwincie jg. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Z własnego doświadczenia wiem,że gwint w giecie JG to jakieś 13.5 lewoskrętny.Trzeba sporo taśmy teflonowej,żeby tłumik nie latał.Może to w najnowszej serii poprawili. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 (edited) Nie wiem jak to wygląda teraz. Ale Gieta kumpla z przed 3 lat ma gwint 13,5 mm. Nie wiem jak w tych nowych. Najlepiej odkręć tłumik i zmierz suwmiarką. P.S nicknitro byłeś troszkę szybszy. Edited August 3, 2012 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
maop Posted August 3, 2012 Author Report Share Posted August 3, 2012 Ale u mnie nie wchodzi nie da się wogóle nakręcić. A wie ktoś może skąd kupić taki tłumik? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Co nie wchodzi? Tłumik? Pewnie masz inny gwint jeszcze. Tłumik kupisz w sklepach z replikami ASG,chyba logiczne? Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Może próbowałeś nakręcić tłumik z gwintem prawoskrętnym? XD Quote Link to post Share on other sites
maop Posted August 3, 2012 Author Report Share Posted August 3, 2012 (edited) kupiłem o ten tłumik http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152198325-Tlumik-MUTUS-DUO-STANDARD-30x200mm.html a w g36c nie chce wejś jakby gwint był za duży Edited August 3, 2012 by maop Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 No to w takim razie zostaje gwintownica i robisz gwint pod swoją replikę. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Po co Ci taki tłumik długi do G36C? :D Jak dla mnie to będzie paskudnie wyglądać,ale ok. Twoja replika. Popatrz na galerię G36 i zobacz jakie tłumiki inni montują do swoich replik i jak to wygląda ;) Na Twoim miejscu oddałbym to i dozbierał do dobrego tłumika,który będzie spełniał swoją rolę. Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 (edited) Jak to mówią o gustach się nie dyskutuje :icon_mrgreen: A tłumik płomienia normalnie pasował? sprawdź na serio ten gwint skoro jest lewy i prawy :icon_razz: Edited August 3, 2012 by Szpaku03 Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 (edited) Po co Ci taki tłumik długi do G36C? :icon_biggrin: Jak dla mnie to będzie paskudnie wyglądać,ale ok. Twoja replika. Popatrz na galerię G36 i zobacz jakie tłumiki inni montują do swoich replik i jak to wygląda :icon_wink: Na Twoim miejscu oddałbym to i dozbierał do dobrego tłumika,który będzie spełniał swoją rolę To ty nie widziałeś kiedyś mojej giety. Kolba snajperska rozsunięta na maxa i do tego tłumik 32cm, albo 34cm. Oczywiście to było dla jaj zrobione, ale replika miała prawie 1,40m. Mam gdzieś fotke. EDIT: Tak to wyglądało. http://screenshooter.net/5782651/aknhjvh Edited August 3, 2012 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Ja też miałem problem z gwintem wewnętrznym w lufie zewnętrznej..... nie podchodziła do mocowania od ares'a zwoje są za grube. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 To ty nie widziałeś kiedyś mojej giety. Kolba snajperska rozsunięta na maxa i do tego tłumik 32cm, albo 34cm. Oczywiście to było dla jaj zrobione, ale replika miała prawie 1,40m. Mam gdzieś fotke. EDIT: Tak to wyglądało. http://screenshooter...5782651/aknhjvh Zdajesz sobie sprawę z tego,że pisałem o wersji C? ;) Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Zdaję sobie sprawę. Chciałem pokazać komiczny wygląd wersji najdłuższej. Więc w wersji "C" wyglądało by to przekomicznie. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 No w sumie tak :D Wolno już kontaktuję po tym dniu. Ja do swojej gietki C ,ładuję czasem tłumik 15cm,jeszcze jakoś w miarę to wygląda,ale przymierzam się do kupna krótszego wkrótce. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Są gusta i guściki.Ale zachacz takim badlem o drzewo,to będzie ten cały plastikowy blok gazowy do wymiany,bo się rozleci. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 To bylo tylko do zdjęcia, bo kolega sobie do AK kupił, potem go skrócił. Gdzie z takim kijem po lesie. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 (edited) Wiem,ale mi chodziło o ten 20 centymetrowy tłumik w giecie autora.A po drugie bedzie miał duże luzy na tym tłumiku,nawet jak teflonu nawali na gwint.Do giety jg nie warto ładować tłumik. Edited August 3, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts