ZXZ Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 (edited) Czy ktoś może mi powiedzieć, czy taki zestaw będzie ładnie działał, bez dużego ryzyka uszkodzeń, itp.? http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1326 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1310 Pozdrawiam. Aha, no i dodam, że zmieniłbym sprężynę z zestawu na jakąś M110. Edited March 19, 2008 by ZXZ Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Kto używa od jakiegoś czasu springa guardera m110 na stockowych zębatkach? Wytrzymują tego springa? Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Ja również mam pytanie, czy można tanim kosztem podciągnąć p90 do około 380fps ? Bo jednak jak się ma 300fps to ciężko nawiązać walkę z replikami z 400+fps... Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 SP110 Guardera + głowica tłoka promka Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Antol jakiej masz długości precke ? 247mm? czy dłuższą schowaną w tłumiku i jak z dźwiękiem po wsadzeniu m100? Dużo głośniejszy ? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 247, po samej zmianie sprężyny nie, ale po mojej pełnej modyfikacji + 12v mam dosyć charakterystyczny dźwięk, po którym wiadomo że to ja strzelam. Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Jeszcze jedno pytanko :) jak z zasięgiem chodzi mi o porównanie np do jakieś emki z CA która ma podobną ilość fps'ów przez krótka lufę P90 jest znacznie słabszy ? Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 (edited) Z ciekawości pytam, bo p90 dopiero do mnie leci a tuningować i tak nie zamierzam. Znane są przypadki pęknięcia szkieletu gb w p90 przy sprężynach do m120, czy właściwie jakichkolwiek? Jak w ogóle wygląda wytrzymałość tego szkieletu? Edited May 22, 2008 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Jeszcze jedno pytanko :) jak z zasięgiem chodzi mi o porównanie np do jakieś emki z CA która ma podobną ilość fps'ów przez krótka lufę P90 jest znacznie słabszy ? Takie porównanie nie ma sensu. Inaczej powiem, w stocku z preclufką trafisz w cel z 35-40 metrów. Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 A co sądzicie o gumce ? Jaką wybrać stock + dystanser MB ? Guarder + dystanser MB ? Systema + dystanser MB ? Czy w ogóle odpuścić sobie grzebanie przy gumce ? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 http://asgshop.pl/produkt.php?id=55 i nic więcej :) Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Zgadzam się co do gumki ale z dystanserami można popróbować - ja mam do tego MB i nie narzekam ;) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 (edited) Porownujac trzy Belgijki na lufach Prometheusa, biorac pod uwage rozrzut (celnosc) i zasieg, wedle uzyskanych wynikow; 1 gumka MB czerwona (twardosc 60) z dystanserem MB (w tej chwili najlepsza z kombinacji, ktore sprawdzilem) 2 gumka Systemy z dystanserem MB 3 gumka Systemy z dystanserem stokowym Razaco odstaje kombinacja nr 3, na dystansie 25 metrow dwa razy wiekszy rozrzut w plaszczyznie poziomej. P.S. Mierzone bez wiatru, na 0,25g G&G. Edited May 26, 2008 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Takie pytanko a Belgijki były stock? btw jaki typ cylindra ma P90? Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Witam. Czy spotkaliście się wcześniej z gazowym P90? Bo opis jest bardzo zachecający. Jakieś bliższe informacje? http://cgi.ebay.com/Toy-Tec-P90-full-auto-...1QQcmdZViewItem Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Patrzę i nie wierzę 480 fps w P90? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1909 Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 (edited) Takie pytanko a Belgijki były stock? btw jaki typ cylindra ma P90? Belgijki sa na sprezynach 100 Systemy, Zeby wykluczyc jakies roznice w pracy gearboxow, wybralem jedno P90. Wkladalem w wybrana Trabke pozostale zespoly luf (wymiana trwa sekunde). P90 ma typ cylindra 2. Wolo, jak wstawisz w tlumik lufe 42-43 cm PDI (ewentualnie Prometheus) i dodasz dystanser z ASGSHOP, to bedzie wiecej niz 500. Jedna taka by mi sie przydala do strzelania tarczowego. Edited May 28, 2008 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
stecek Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 A ta czerwona gumka MB da rade przy springu m110 guardera czy będzie za miękka ? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 (edited) Spokojnie. Chyba jest w tej chwili najlepszym silikonem na rynku (nie testowalem uretanowych gumek KM Head). Edited May 28, 2008 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Ok, nie mam pytań: P90 493 fps, 27 rps http://pl.youtube.com/watch?v=8lveU0fSd4o Piszę do gościa :-P Quote Link to post Share on other sites
Link Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Odświeżam temat, chciałbym zamontować do swojego P90 sprężynę M110, przy okazji wymienię głowicę tłoka, no i jakaś precka do tego. Czy miał ktoś z Was do czynienia z takim tuningiem? Wolałbym nie wymieniać części oryginalnych, są takie cichutkie. :) Czy części stock'owe wytrzymują M110? Ktoś miał jakieś problemy z użytkowaniem po podobnym dosyć skromnym tuningu mocowym? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Odświeżam temat, chciałbym zamontować do swojego P90 sprężynę M110, przy okazji wymienię głowicę tłoka, no i jakaś precka do tego. Czy miał ktoś z Was do czynienia z takim tuningiem? Wolałbym nie wymieniać części oryginalnych, są takie cichutkie. :) Czy części stock'owe wytrzymują M110? Ktoś miał jakieś problemy z użytkowaniem po podobnym dosyć skromnym tuningu mocowym? SP110 wytrzyma bez problemu, Co do głowicy tłoka no cóż, jak już chcesz wymienić to dźwięku już nie utrzymasz :) względnie głowicę POM Prometheus i jakiś tłumik dźwięku (np.80 G&G) I będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Link Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 (edited) Czyli z tego wychodzi, że najlepiej byłoby wymienić samą sprężynę (na M110), a resztę zostawić tak jak jest? Dziękuję za odpowiedź, każda wskazówka jest bardzo pomocna. :-) Edited June 6, 2008 by Link Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Właśnie skończyłem kolejne modyfikacje w P90 i o to wynik: Części to: Dysza uszczelniona P90 Prometheus Wzmocniona głowica cylindra V.6 [AERO] Prometheus Głowica tłoka POM Prometheus Stalowy cylinder Typu E Prometheus SP100 Guarder Wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem V.6 - Prometheus Tłok,zębatki i antireversal stock TM FPS: ~371,4 FPS :!: :!: :!: (średnio, bo wyniki były różne od 368 do 374[seria 10 strzałów]) a na Baterii 12v ROF= 28 k/s Cylinder wymieniłem eksperymentalnie, niestety nie miałem obecnie czasu na porównanie jaka jest różnica między stockowym a tym Promka, ale jak znajdę tylko chwile czasu to porównam, teoretycznie może coś dać więcej, jest gładszy i ma cztery dziurki (większe wpompowanie powietrza?) Dla porównania na M100 Systemy, stockowym cylindrze i prowadnicy miałem wynik 350 fps, jednak porównując na długość SP100 Guardera i M100 Systemy, można zauważyć że SP100 jest dłuższe o 1 cm, a prowadnica sprężyny Promka ścieśnia ją bardziej o 0,8mm, co może mieć też duży wpływ na FPS. Biorąc też pod uwagę że głowica tłoka daje 1cm to sprężyna jest ściśnięta o 1,8 cm więcej. Pytanie teraz jak będzie z żywotnością sprężyny ============= Czyli z tego wychodzi, że najlepiej byłoby wymienić samą sprężynę (na M110), a resztę zostawić tak jak jest? Dziękuję za odpowiedź, każda wskazówka jest bardzo pomocna. :-) Teoretycznie najlepszym rozwiązaniem była by SP110 Guardera, Głowica Tłoka Poma i jakiś krótki tłumik dzwięku, uzyskał byś bardzo ładny wynik i dźwięk. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 (edited) Sprężyny Guarder'a są twardsze (ok 20fpsów), ja na M150 i BU mam 570fpsów :P Aha, gratuluję wyniku na M100, jednak P90 jest najlepszym sprzętem pod tuning... Edited July 25, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts