ddw2 Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Witam Ile może pociągnąć taki pakiet http://allegro.pl/pakiet-li-po-zippy-2s-1000mah-20c-jak-turnigy-i2563426504.html na takiej ładowarce? http://allegro.pl/nowa-ladowarka-balancer-jak-imax-b3-esky-ek2-0851-i2555265985.html Replika ma mosfet,kable niskooporowe jeżeli ma to jakieś znaczenie w zużywaniu się pakietu. Quote Link to post Share on other sites
_Wiewio_ Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 O pakiet raczej nie masz co się martwić zippy i turnigy mają w miare lipole, ale nie polecam tego typu ładowarek, szkoda pieniędzy i pakietu. Lepiej odczekaj, dołóż i zakup jakąś ładowarke mikroprocesorowa np. Turnigy Accucell 6 ( posiadam Accucell 8 i naprawde spisuje się świetnie) Quote Link to post Share on other sites
ddw2 Posted August 18, 2012 Author Report Share Posted August 18, 2012 Czy jest sens kupowania takiej ładowarki do lipola o ponad stówę tańszego? Jeżeli wytrzyma takim ładowaniem rok,to jak dla mnie sie nie opłaca... Quote Link to post Share on other sites
_Wiewio_ Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Ile wytrzyma to Ci nie powiem - nie mam zbytniego doświadczenia jeżeli chodzi o użytkowanie tego typu ładowarki, kumpel użytkował i po 3 miesiącach dzwonił do mnie bo pakiet lipo mu spuchł podczas ładowania. Przypadek ? złe użytkowanie ? nie wnikam, w każdym bądź razie ja ze swojej strony nie słyszałem dobrych opini o tych ładowarkach. Musisz sam zdecydować, może inni mają lepsze opinie. Twoja ładowarka kosztuje około 40 zł + koszt zasilacza 20- 30 zł (dokładnie nie wiem) razem daje to powiedzmy 60-70 zł. A accucella podejżewam że wyrwiesz za jakąś 100 używkę, albo IMAXA b6 kupisz za 104 zł nówke (musisz poczytać o nim recenzje - nie użytkowałem). Quote Link to post Share on other sites
ddw2 Posted August 19, 2012 Author Report Share Posted August 19, 2012 Za 104 to można kupić podróbkę imaxa Quote Link to post Share on other sites
_Wiewio_ Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Mozliwe, spojrzałem tylko tak na szybko. W każdym bądz razie sam musisz zdecydowac Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Ło Jezu, podróbka... Oba działają tak samo, więc co za różnica? Quote Link to post Share on other sites
ddw2 Posted August 19, 2012 Author Report Share Posted August 19, 2012 Ło Jezu, podróbka... Oba działają tak samo, więc co za różnica? Różnica w cenie niewielka,a elementy o wiele gorsze jakościowo,możliwe błędy przy lutowaniu. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Byłoby fajnie, jakby i inne osoby, użytkujace podróbki się wypowiedziały, jak sprawują się im ładowarki. Mi wyśmienicie, Li-Po od DualSky ładuje bez problemów i jak należy. Żadnej awarii nie doświadczyłem, mam ją ponad rok. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Różnica w cenie niewielka,a elementy o wiele gorsze jakościowo,możliwe błędy przy lutowaniu. Z technicznego punktu widzenia, nie istnieje żaden dowód na jakiekolwiek zasadnicze różnice między podróbką a oryginałem ładowarki imax b6. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Mam podróbke - jestem happy od 3 lat. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Tak ciężko spojrzeć na tematy "przypinezkowane"? http://forum.wmasg.pl/topic/118073-ostrzezenie-przed-podrobkami-ladowarki-imax-b6/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts