dobry_mudzyn_z_afryka Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Cześć, mam pytanie odnośnie emek Boyi, uzbierałem już parę stówek i chciałem kupić sobie coś z serii emek od Boyia ale kumpel mnie ostrzegł, że Boyi robi słabe emki i często się psują? Czy to prawda? Czy Boyi robi dobre emki? Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
mathson321 Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 emki sa fajne, sam mam HK416 i sie świetnie sprawuje EDIT: To nie jest osiedlowe podwórko. Kultura obowiązuje. Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Możesz dostać dobrą, a możesz dostać złą, loteria. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Z chińczykami jest tak albo dostaniesz replikę która posłuży miesiąc albo która posłuży tydzień, to jest loteria. Quote Link to post Share on other sites
jotosha Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Jak duzo nie wymagasz to bedzie ok. Zewnetrznie wiadomo znal, czasem sa jakies odlewki(u mnie na ris w tym przypadku), mechnicznie tak jak to kiedys ktos napisal, skladasz po swojemu, podkaldujesz i smarujesz. Edited August 29, 2012 by jotosha Quote Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Ok, a w porównaniu do innych producentów w tej samej klasie cenowej jak wypadają? Lepiej wziąć emkę Boyi czy np. A&K, JG itd? I jak to jest z awaryjnością emek Boyia? Podobno często się psują i raczej nie są polecane jako emki dla początkujących. Edited August 29, 2012 by dobry_mudzyn_z_afryka Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Boyi, ale i tak lepiej weź sobie jakieś RK, albo coś, osiągi będą o wiele lepsze Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Chińską emke po zakupie najlepiej rozebrać i złożyć jeszcze raz (w tym gearbox spodkładkować oraz nasmarować), gwarantuje Ci to długą żywotność. Również polecam zmianę gumki. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Ano nie są polecane, bo są wykonane dość marnie. Zdarzają się dobrze poskładane, ale często to nie jest. Z zewnątrz są takie sobie, w środku po zakupie najlepiej oddać do ogarniętego serwisanta. Więc wiesz, oprócz samej repliki trzeba trochę pieniędzy jeszcze zainwestować żeby działała jako tako. A jak zsumujesz wszystko, to byś kupił coś spokojnie coś markowego. LR300 od A&K wyszło całkiem spoko i jest godne polecenia. eMki Boycowskie chodzą jak widzę na Taiwangunie po około 700 zł w górę a jakbyś miał zniżkę teamową na Gunfire za 740 zł masz http://gunfire.pl/product-pol-1152198300-Replika-karabinka-Lone-Star-Border-Patrol-SBR.html Edited August 29, 2012 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
mathson321 Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 przepraszam najwyrzczy adminie wm to juz wiecej sie nie powtorzy :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 @Dade - nie odważyłbym się ryzykować stwierdzenia, jakoby emki Boyi miały być lepsze od emek A&K (III generacji) czy JG (IV/V generacja). Według mnie, w kwestii emek, A&K i JG przewyższają Boyi zarówno pod względem wykonania, parametrów jak i bezawaryjności. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Jak nie chcesz grzebać w karabinie i wywalać pieniędzy na serwisy/ naprawy, to nie bierz żadnego chińskiego v.2. Quote Link to post Share on other sites
jotosha Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Moim zdaniem emki JG sa lepsze od Boyi. Z A&k nie mialem stycznosci. Co do JG, lepsze zebatki, szkielet, silnik,metalowa komora hopup i nie wiem czy nie lepsze wykonanie zewnetrzne. Quote Link to post Share on other sites
Cragmorton Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Od Boyi warto AK brać. Emki są dość mizerne w porównaniu do innych w tej grupie cenowej. A&K nie widziałem nigdy, ale JG ma kilku znajomych i raczej nie narzekają. Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 O boże... eMka od Boyi lepsza od JG czy PJ? W życiu. Przerobiłem emke od boyi, sporo z nią problemów, z JG czy PJ na pewno trochę mniej, ale to w dalszym ciągu loteria. W cenie tych eMek złap sobie za cymowskiego kałacha 0.40+, giete cymowską, RK od Boyi, lub jakieś g36 od JG. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 (edited) Według mnie nie ma co się brać za eMki jeśli ma się poniżej 1000zł na samą replikę. Takie moje zdanie. Lepiej kupić AK od Boyi'a i cieszyć się dobrym wykonaniem i osiągami niż tylko ze względu na wygląd brać eMkę. Edited August 30, 2012 by Shuad Quote Link to post Share on other sites
Kamilw96 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Ja posiadam i nie narzekam ale za tą cenę można kupić ak cymy lub rk i kilkanaście fps więcej i wygląd lepszy. Co do m4 to żeby można powiedzieć że to bardzo dobra replika trzeba w nią trochę zainwestować. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 O boże... eMka od Boyi lepsza od JG czy PJ? W życiu. Oj, bardzo się mylisz. Według mnie, z chińskich emek JG robi obecnie najlepsze. A&K nieco gorzej wypada, ale wciąż o klasę lepiej od Boyi (mam porównanie). Od Boyi wolałbym nawet AGMa. JG to raczej jedyne obecnie chińskie emki, które nie wymagają żadnych zmian (lub jedynie kosmetycznych), żeby w miarę dobrze wykorzystywać potencjał płynący z ich parametrów. A&K często wymaga ingerencji w zespół lufy (lufa wewnętrzna, komora hop-up, gumka hop-up), żeby zacząć strzelać dobrze, ale po tym naprawdę fajnie się odpłaca. Oczywiście nie zmienia to faktu, że od wszystkich tych emek lepiej wypadają (a przynajmniej powinny wypadać) gieta i kałachy od Cymy oraz kałachy od Boyi'a. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Logan, no przecież Cichy napisał, że Boyi nie są lepsze od JG czy PJ więc się zgadzacie :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Masakra. Chwilę wcześniej wróciłem z badań w klinice okulistycznej. Gdyby wiedzieli tam, że jestem aż tak ślepy, to pewnie by mnie nie wypuścili :icon_biggrin:. Wybacz, Cichy, tego posta wyżej. Oczywiście popieram Twoją opinię. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts