ponczyslaw Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Witam Skoro jest to dział "szybkie pytanie szybka odpowiedź" to : -czy przy obecnej promocji na GF opłaca się brać http://gunfire.pl/product-pol-1152196218-Replika-karabinu-CM057.html ??? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Mam, kupiłem w promocji strzela ładnie ,ale na starcie gumkę hopup przydałoby się wymienić bo u mnie kulki na stokowej latały jak chciały. Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Coś więcej :icon_smile: Jak z osiągami w porównaniu ze "szturmówkami" ?? Jak trzyma fpsy?? Ogólne wrażenie ?? Edited September 1, 2012 by ponczyslaw Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Zasięg w stoku ma takim sam jak stokowe cm.040, do SWD wsadzisz tylko batkę 8,4 ,albo jakieś małe Lipo, na chrono jeszcze nie byłem . Ogólnie fajna replika ,ale gdyby nie była na promocji to bym jej nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Lepiej cm057 z promo czy cm045 / rk06 / rk10s* ?? *- niepotrzebne skreślić :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Ostatnio o SWD [CM] czytałem nie najlepsze opinie. Pamiętaj, że to "wiosło" prawie półtora metra, ciężko z tym się poruszać w lesie, a do budynków w ogóle nie nadaje się. Jeśli to ma być Twoja pierwsza replika, a sympatyzujesz w replikach broni rosyjskiej, to radziłbym http://gunfire.pl/pr...Zone-CM048.html lub http://gunfire.pl/pr...ego-CM048S.html, a jeśli "orientacja" jest Ci obojętna, to polecam http://www.specshop....-_G36K_-_AR-005, replika nieco droższa, ale warta swojej ceny i posiada system szybkiej wymiany sprężyny, więc bardzo uniwersalna. Edited September 1, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Jeśli zastanawiasz się między tym SWD a AK to ja bym brał AK. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Z tego cymowskiego SWD nawet bardzo ładną snajperkę idzie skręcić, 550fps i naprawdę idzie świetnie snajperzyć :) Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Podziękował za odpowiedzi. Jednak skuszę się na szturmówkę :) and the winner is rk-10s :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Trzyma mój klimat i jest w podobnym przedziale cenowym oraz ma większe możliwości tuningowe (dostęp do części) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Już widziałem 560 fps w tej replice, nie postrzelała długo. Ładna replika, na ścianę w sam raz. Jeśli chodzi o szturmówkę o wiele lepiej karabin szturmowy. Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Czyli rk-10s będzie dobrym wyborem tak ?? No chyba że polecicie coś z "lepszymi warunkami" niż '47 boyi'a w przedziale 600-700pln Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Czyli rk-10s będzie dobrym wyborem tak ?? No chyba że polecicie coś z "lepszymi warunkami" niż '47 boyi'a w przedziale 600-700pln Bardzo dobrą replike wybrałeś, dużo lepszą od cymy. Jakbyś chciał sobie ją troche "Stugingować" to polecam wymiane gumki hop up na przeźroczystą guardera lub systeme. Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Wiem że jeśli chodzi o samo wykonanie zew. boyiacz bije cyme niemożebnie ale czy jest jakaś różnica w osiągach?? bo 048 słyną z "pancerności" gb Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Podobno teraz gearboxy cymy i boja są bardzo podobne także bierz RK10s. Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Niech mi tylko ktoś jeszcze wyjaśni: GF podaje że prędkość wylotowa = 400fps a chwilę później piszą 370-380fps natomiast Krakmani podają 390fps o co chodzi?? Czyżby te dwa sklepy miały inny "wypust" 47'ek ??!! Edited September 1, 2012 by ponczyslaw Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 (edited) To jest to samo i nie 47 tylko AKMS. Edited September 1, 2012 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
dade Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 To samo. Widocznie różnica pomiarów, lub ktoś zawyżył, nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Own mój błąd ;) Podziękowania za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts