Foxtrot29 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Tak jak w temacie, szybkie pytanie, jaka najdłuższa preclufa wchodzi do setu M4 CQB z tłumikiem (niekoniecznie jakiś konkretny model, raczej tłumiki średniej długości, no takie normalne, nie? Coby to nie wyglądało jakoś kretyńsko), i czy są jakieś szanse że wchodzi tam 509? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Po co pchać tam taką lufę? Zmień lufę wewnętrzną na standardową długość lufy m4 do tego tłumik i masz po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 nie, właśnie chodzi mi o to żeby była dłuższa. Tak żeby tłumik ją zakrył, ale niech to będzie więcej niż to 363. niech to będzie ponad 400 Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 To tak jak napisałem. Zmiana lufy na standard 363mm + jakiś krótki tłumik albo do tej lufy co masz dokupujesz tłumik o długości ~ 15cm i masz zakrytą lufe w tłumiku. Im dłuższy tłumik tym dłuższą lufę wstawisz. Pamiętaj tylko o cylindrze. I tak naprawdę po co to.. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Normalnie CQB ma 10,3 cala. Wersja standardowa ma 14,5 cala. Króciutka lufa zewnętrzna plus długi tłumik dziwnie wygląda. Po co Ci z resztą więcej niż te 300mm, które powinny sięgnąć właśnie do tłumika płomienia? Jeśli to replika do strzelania w budynkach to nie potrzeba Ci 500 ani nawet 400. Quote Link to post Share on other sites
dzieciaq Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ja mam lufę zewnętrzną długości 24cm plus tłumik 23cm a lufę wewnętzrzną prawie 41cm więc zostaje ci jeszcze 6cm.Jeszcze zależy jaką dasz lufę do CQB bo są różnych długości i mogą być centymetr lub dwa dłuższe. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 nie wiem jaki jest tego sens - bez tuningu powyżej 600 fps i tak nie zobaczysz różnicy między długościami luf np. m4 cqb a spr. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Matko, widzę że nie można po prostu zapytać sięi dostać odpowiedzi bez podania dokładnej swojej koncepcji od a do z, bo inaczej jesteśmy nawracani na jedyną słuszną ścieżkę... To ma być replika szturmowo/wyborowa, tak ze 470FPSami, i nie chcę żeby to było krótkie M4, CQB w nazwie dałem ze względy na lufę 10,5". I powiedzmy że bardziej podoba mi się set zamiast standartowego 14,5" wziąć 10,5" i do tego tłumik, i zastanawiam się czy wejdzie mi tam dłuższa lufa niż standartowa, np. wiadome że do 14,5 wchodzi lufa 405-7mm, i zastanawiam się czy w taki set dałoby sięwsadzić coś więcej, np. 455 albo 509 (ale to ostatnie chyba nie). Pomoże mi ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Nie potrafisz czytać? ;) Padły już tutaj odpowiedzi pare razy.. Lufa w CQB ma niecałe 29cm więc skoro chcesz lufę o długości 407mm to szukasz tłumika który ma te 20cm żeby ci zakryło lufe. Jak już pisałem pamiętaj o zmianie cylindra. Wtedy będzie wszystko grało. Pomijając kwestie estetyczne. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 NIEEEE!!! AARGH!!! Bez urazy ludzie, ale to wy nie umiecie czytać. Pytanie nie było o to jak długi tłumik mam sobie kupić. Chciałem usłyszeć osobiste wypowiedzi ludzi którzy mają M4 z lufą 10,5" (żeby nie używać terminu CQB) i do tego dowalili tłumik, i jaką lufe precyzyjną udało im się tam wsadzić! Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 (edited) Mam lufę 10,5 + do tego tłumik KAC QD. Teoretycznie mogę wsadzić tam po zmianie cylindra precke o długości 44cm. Czemu? Lufa 10,5 to 27cm+ 17cm tłumika. Edited September 5, 2012 by Mr MegaMan Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Matko.. Foxtrot, liczyć nie umiesz? Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Przepraszam, że to powiem, ale wydaje mi się, że ten dział zamienia się w wylęgarnię "leni śmierdzących" Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 A ja mam pytanie do autora, PO CO kupiłeś M4 CQB skoro ma być dłuższa lufa? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 (edited) Foxtrot, co miałeś z matmy i czy aby na pewno miałeś na niej dodawanie? Bo to chyba nie jest problem samemu sprawdzić, jaka jest długość lufy wewnętrznej i do niej dodać te kilkanaście centymetrów tłumika. A nie, czekaj... Przecież maturę z matmy ostatnio oblało 20% tumanów... @Cristophy - napisał wcześniej. Edited September 5, 2012 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Weź sobie centymetr krawiecki, sprawdź gdzie zaczyna się lufa wewnętrzna, gdzie kończy, następnie rozciągnij go na tyle, na ile centymetrów ma mieć nowa lufa wewnętrzna. Porównaj, pomyśl czy 25 centymetrowy tłumik nie będzie wyglądać idiotycznie i sam zdecyduj. Nie każda parasnajperka od razu wymaga pół metrowej lufy, dużo istotniejsze będzie sparowanie jej z cylindrem co już zostało powiedziane we wcześniejszych postach. I nie, nie nawracamy Cie na jedyną słuszną drogę, to Ty masz słabe przekonanie do swoich pomysłów i wszelka krytyka od razu Cie denerwuje. Twoje pieniądze, Twój pomysł, Twoja wola, rób co chcesz. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Cristophy, już odpowiadam. Bo chcę mieć eMkę z lufą dłuższą niż 407mm które to wchodzi na styk, i podoba mi się set 10,5 + tłumik, który to poza tym jest dłuższy. eMka już do mnie leci, ale jeszcze nie doleciała, i zawczasu po prostu chciałem wiedzieć jak długie się te lufy ludziom mieściły Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Wsadzisz tam każdą lufę i zakryjesz każdym nawet półmetrowym tłumikiem. Ale po co... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts