Gm3rcio Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Witam. Jaki waszym zdaniem jest lepszy kolimator? otwarty czy zamknięty? Teren w którym będę go głównie używał to las Quote Link to post Share on other sites
jotosha Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 http://forum.wmasg.pl/topic/55199-jak-dobrac-kolimator/ Masz na gorze wyszczegolnione + i -. Sam zadecyduj. Jedni wola taki drudzy taki :} Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 A lepsza replika krótka czy replika długa? Wedle upodobań. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Ja wolę otwarte, zazwyczaj mniej odbarwiają obraz i dają nieograniczone pole widzenia. Do tego lżejsze, mniejsze, poręczniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 A ja wolę zamknięte, są wytrzymałe, łatwiej zakryć szkiełka i bardziej mi się podobają. Więc, decyzja należy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Z tą wytrzymałością to nie wiem o so chodzi, jak dostanie kulke to czy zamknięty czy otwarty- taki sam efekt. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Tak, tylko gdzie na otwartego założysz killflasha? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 A po co? :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Bo gunfire ma na nie promocję. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Bo ja już rozpieprzyłem szybkę w EoTechu... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Z tą wytrzymałością to nie wiem o so chodzi, jak dostanie kulke to czy zamknięty czy otwarty- taki sam efekt. Tu się nie zgodzę, testowałem niektóre zwłoki kolimatorów (tzn plamka nie świeciła już, ale były sprawne pod względem zewnętrznym) i w niektórych szybka się kruszyła na tysiące kawałków, a jeden nawet zatrzymał strzał z wiatrówki, niestety szybka wtedy pękała, ale śrut nie przelatywał na wylot. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Z tą wytrzymałością to nie wiem o so chodzi, jak dostanie kulke to czy zamknięty czy otwarty- taki sam efekt. Ale gdy zawadzę kolimatorem o gałąź, lub węgieł, to już nie ten sam efekt. :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts