Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z PMR'ką 

Recommended Posts

Siema. Kupiłem nową PMR'kę Inteka MT-4040, wszystko fajnie musiałem trochę podładować. Wszystko dobrze zrobiłem, naładowałem akumulator do 3/4, i gdy chciałem zobaczyć czy wszystko ok odłączyłem radio od ładowarki i próbowałem włączyć, ale nic się nie działo. Wyjąłem baterię włożyłem ponownie i bez klikania żadnych przycisków wszystkie ikonki się świeciły, a żaden przycisk nie reagował. Wyjąłem baterie ponownie i dalej nic. Wymieniłem baterie na 4 paluszki AAA problem ten sam. Gdy mniej więcej po 5 minutach gdy radio było w taki stanie wszystkie ikonki zaczynały znikać, aż w końcu nie było ich widać. Przeczytałem całą instrukcje z 10 razy i nic o tym nie pisze że trzeba ją zresetować. Co wy o tym myślicie? Czy muszę oddać ją na gwarancję ? Dzięki i pozdrawiam.

W taki sposób zepsułem swoją PMR od Motoroli, tak więc ostrożnie z takimi działaniami :icon_smile:.

Ja bym na miejscu autora wysłał na gwarancję, mimo wszystko.

No to trudno, szkoda bo jutro mam trening i chciałem ją sprawdzić ... No dobra chyba tak zrobię. A może ma jakiś przycisk resetu czy nie ?

W taki sposób zepsułem swoją PMR od Motoroli, tak więc ostrożnie z takimi działaniami :icon_smile:.

Ja bym na miejscu autora wysłał na gwarancję, mimo wszystko.

Dobrze wiedzieć,ja swojego Inteka czasem tak odpalałem i na razie nic mu nie jest w sumie. Może lepiej reklamować niż wysyłać na gwarancję?

@up - Jeśli miałaby taki przycisk to znalazłbyś to chyba w instrukcji,nie? ;) Może podładuj ją jeszcze trochę (nie wiem ile tam czasu to ładowałeś) i spróbuj jeszcze raz. Długo trzymasz przycisk włączenia? U mnie trzeba chwilkę przytrzymać żeby odpaliło (mam MT-3030).

Dobrze wiedzieć,ja swojego Inteka czasem tak odpalałem i na razie nic mu nie jest w sumie. Może lepiej reklamować niż wysyłać na gwarancję?

@up - Jeśli miałaby taki przycisk to znalazłbyś to chyba w instrukcji,nie? :icon_wink: Może podładuj ją jeszcze trochę (nie wiem ile tam czasu to ładowałeś) i spróbuj jeszcze raz. Długo trzymasz przycisk włączenia? U mnie trzeba chwilkę przytrzymać żeby odpaliło (mam MT-3030).

Ładowałem 3/4 czasu, sprawdzałem na 100% nowych bateriach, na początku działała wszystko, ale potem właśnie jak ładowałem (około 3 godziny potem) już się stało. Przypominam że po 5 minutach te wszystkie ikonki zaczynają znikać. W inst. piszą żeby ładować przy wyłączonym radiu a jego się wyłączyć nie da. Jutro jeszcze z teamem zobaczę, ale jak nie będzie działać to reklamuje. Dzięki P.S. Niestety to była ostatnia sztuka w tym sklepie, czyli oddadzą mi pieniądze czy jak ?

Kurczę,nie wiem. U mnie kolega ma drugiego Inteka takiego samego bo kupiliśmy komplet sobie,jeden znajomy ma Boafenga czy jak to się tam zwie,a inny jeszcze coś innego miał (ale nic takiego markowego) i nie miałem problemów. Na zlotach to podczas rozmów przez PMR nie pytałem kto czego używa,jakoś mnie to nie interesowało,ważne dla mnie było że mnie słyszeli i ja słyszałem swoich :) Poza tym szczerze mówiąc rzadko mam okazję poużywać swojej PMRki.

Kurczę,nie wiem. U mnie kolega ma drugiego Inteka takiego samego bo kupiliśmy komplet sobie,jeden znajomy ma Boafenga czy jak to się tam zwie,a inny jeszcze coś innego miał (ale nic takiego markowego) i nie miałem problemów. Na zlotach to podczas rozmów przez PMR nie pytałem kto czego używa,jakoś mnie to nie interesowało,ważne dla mnie było że mnie słyszeli i ja słyszałem swoich :icon_smile: Poza tym szczerze mówiąc rzadko mam okazję poużywać swojej PMRki.

No tak w naszym teamie mamy nie mamy zazwyczaj 5 km przerw co gracz tylko raczej 10-20 metrów wiec wystarczy spoko. Biorę je dziś, i oni zobaczą co jest jeśli nadal nie będzie działać to trudno wysyłam. Dzięki wszystkim za odpowiedz