Miętus9 Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Siema, wie ktoś czy drewniane okładziny i kolba z ostrego SWD pasują do tej od Cymki. http://gunfire.pl/product-pol-1152196218-Replika-karabinu-CM057.html Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Kolba nie będzie pasowała, bo w chwycie znajduje się silnik. Nie wiem jak front lecz myślę że po walce z pilnikiem powinien podejść, ale nie dam sobie ręki uciąć. Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 9, 2012 Author Report Share Posted September 9, 2012 A z kolbą to dało by to może zrobić u jakiegoś tokarza? Link to post Share on other sites
Dread Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Tokarz wkręci kolbę w tokarkę i wytoczy z niej ładną miniaturkę kija do palanta, tyle będzie w stanie zrobić. Prędzej stolarz, ale nie licz na to, że się uda dopasować kolbę z ostrego do repliki - inne grubości chwytów, niby da się, ale naprawdę lepiej zostać przy fabrycznych drewnach, niż tak kaleczyć kolbę od oryginału. Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Przednie okładziny pasują po małej zabawie z pilnikiem, kolba nie podejdzie. Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 kolbę do cymki łatwo jest dorobić jezeli się troszkę zna na stolarce . najlepszym wyborem drewna będzie sklejka olchowa. Darniki , Pilniki i papier ścierny . Poszukaj na necie był cały temat na jakimś forum jak to zrobić . z dziura pod silnik nie będzie żadnego problemu . Bejce / lakiero bejce dobierasz według własnego uznania . Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Oj geniuszu, kolega nie chciał robić nowej tylko dopasować ,,ostrą" ;). Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 A "geniusz" polecił mu inne, o wiele bardziej korzystne rozwiązanie. Nie pisz postów, skoro nie wnoszą nic do tematu. Kolba z ostrej to rzadkość na allegro. Jak już są, to cena jest kosmiczna. W razie nieudanej próby dopasowania, koszty kolejnej są ogromne. Pamiętajmy, że te kolby też trochę lat już mają. Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Tyle, że autor wyraźnie napisał, że chce od wersji ostrej drewienka. Wątpię, żeby go interesowało co innego, w końcu drewnianą kolbę już ma. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Ja osobiście wolałbym pewniejszą kolbę z dobrego drewna, ale to tylko moje zdanie. Koniec offtopiku. Link to post Share on other sites
Recommended Posts