sdrzymala Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Witam Zakupiłem właśnie cm028 tactical ale wycior który znajduje się pod lufą wypada jak można go przymocować na stałe? Jeszcze jedno pyfanko czy korpus metalowy z ak od jg będzie pasował do cm028? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 wycior jest atrapą, nie jestem pewien, ale chyba miał gwint na końcu. jeżeli nie - podklej go izolką, tam i tak wszystko się gibie na lewo i prawo. co do korpusu - taniej wyjdzie to sprzedać i kupić porządne RK, ale jak wolisz. z jakiego modelu jg? JG w systemie TM są kompatybilne z 0.28, te w systemie VFC - niet. Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 dzięki mam plan to sprzedać ale najpierw podniosę jego wartość wymieniając części jeszcze raz dzięki Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Ergo - myślisz, że kupisz karabin za 4 stówy, korpus za 150 i za ile sprzedasz całość? 600? Nikt nawet połowy z tego nie da. Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 kupiłem używkę za 200 i chcę sprzedać za 400 więc dobrze wyjdzie cenowo dzięki Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Wątpie by ktoś dał za używaną Cymkę więcej niż warta jest nówka (czy mniej więcej tyle co nówka). Musiałbyś w nią wpakować (wg mnie) na prawdę sporo kasy by opchnąć ją za 400zł. A i Cm 028 są kupowane najczęściej przez zielonych a im odradza się używki. Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 jak narazie szybko jej nie sprzedam chcę wymienić w nim korpus drewienka od oryginału i takie drobnostki jak szczerbinkaitd planuje też wymienić gumkę hop up i sprężynę wiec troszke tego jest jak narazie wstrzymam się ze sprzedarzą Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Kupujesz tacticala i wstawiasz oryginalne drewna? :zastanawia: Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 zdejmę szyny i zamontuje drewienka fajnie to wygląda Link to post Share on other sites
Didi Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Powodzenia ze sprzedażą... Powodzenia z wymianą części... Głupotą jest ładować w to kasę i sprzedawać, bo i tak nikt nie kupi. PS Za kasę ze sprzedaży Cymy kup sobie słownik. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 dobra, zejdźcie z niego, niech robi, co chce. albo nauczy się na własnym błędzie, albo nie. a może trafi na naiwniaka-allegrowicza, który to kupi - mało takich? ;) Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 na aukcjach nowi szybko się nabierają na takie bajery jak naprzykład w moim przypadku sprzedający pisał że ma wszystko co kupił jako nowe i gwarancję niestety pudełko od innego karabinku, niekompletny zestaw itd ps: didi jeżeli nigdy nie zrobiłeś żadnego błędu to nie musisz dogryzać innym, każdy człowiek ma prawo do błedu Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 na aukcjach nowi szybko się nabierają na takie bajery jak naprzykład w moim przypadku sprzedający pisał że ma wszystko co kupił jako nowe i gwarancję niestety pudełko od innego karabinku, niekompletny zestaw itd I zamiast powiedzieć gdzieś na forum by nie kupować od allegrowicza (czy też użytkownika forum) o nicku jakimśtamsiakim bo oszust to sam będziesz draniem (delikatnie mówiąc) co chce ludzi na bajery naciągnąć? Słów brak... Link to post Share on other sites
butelka Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Nie rób spiny. Koledzy chcą Ci pomóc i dobrze mówią, bo mają większe doświadczenie. Myślę, że warto ich posłuchać właśnie dlatego, żeby takiego błędu nie zrobić, aczkolwiek koledzy też mogliby trochę wyluzować i trochę milej i spokojniej wytłumaczyć nowemu. ;) Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 Niestety zrozumiałem, że nie sprzedam tego za taką cenę, więc nie musisz się o to martwić. Co do tego allegrowicza to nazywa się D***** S***** Edit: Naucz się : budować krótsze zdania,używać przecinków,zaczynać zdania z wielkiej litery (o imionach i nazwiskach już nie wspominam). Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Nie cierpię takich ludzi, którzy próbują naciągnąć "nowych" na taki złom. Właśnie przez takich jak TY, komis jest jaki jest... Link to post Share on other sites
butelka Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Spokojnie. Zrozumiał swój błąd i tyle. Możemy go kierować na dobrą drogę, pomóc u, doradzić, zwrócić uwagę-ostatecznie zrobi jak chce, ale nie ma potrzeby agresji-to nic nie da, poza tym starajmy się być tolerancyjni i tworzyć dobrą atmosferę w środowisku AS. :) Link to post Share on other sites
Didi Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 sdzymala: a capslocka to Ty na klawiaturze posiadasz? Wiesz co to interpunkcja? Imiona i nazwiska pisze się z wielkiej litery... Jeśli ksywa jest z wielkiej, to też wypada pisać ją z wielkiej. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Po co Caps Lock? Shift lepszy. Moja rada - sprzedaj go takim jakim jest. Za więcej niż 200zł nie pójdzie. To jest replika dla nowych lub dla tych z ograniczonym budżetem, co z kolei świadczy o tym, że powinna być możliwie tania. I nie próbuj cwaniaczyć przy sprzedaży, bo mogą się bardziej ogarnięci od Ciebie znaleźć. Jeżeli sam się nabrałeś, to tym bardziej nie masz prawa nabierać innych oszukując ich. Dość mamy sk********wa w tym kraju. Drzymała, dres, bluza z kapturem czy gimnazjalista z "dysleksją", przepraszam, lenistwem? Chociaż tego biednego "Entera" nie gwałć, co on Ci zrobił... Link to post Share on other sites
sdrzymala Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 Koniec tematu... Link to post Share on other sites
Recommended Posts