Chmiellfromhell Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Witam, noszę się z zamiarem kupna giety od JG w wersji C i natrafiłem na taką aukcję (http://allegro.pl/replika-g36-gratisy-i2601753430.html), stąd też pytanie do Was. Czy mimo pękniętej kolby warto licytować tą replikę ? Pozdrawiam i z góry dziękuję - Chmiel Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Kolbę zawsze można wymienić. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Jeśli jesteś nowy, to nie warto brać używanych replik. Nigdy nie wiadomo co się działo z GB. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Jezeli Cena przekroczy 350 zł to nie warto. Quote Link to post Share on other sites
Chmiellfromhell Posted September 12, 2012 Author Report Share Posted September 12, 2012 (edited) Dziękuję za szybkie odpowiedzi :icon_smile: Co do tego czy jestem nowy.. Cóż na paru strzelankach byłem na przestrzeni kilku ostatnich lat, ale co do znajomości bebechów, to muszę się zgodzić że jestem nowicjuszem. Ale wracając do tematu. Czy w razie ewentualnych problemów z GB, koszty naprawy w serwisie mogłyby wynieść mnie łącznie drożej niż nówka ? Edit: PlanB, nie no, wtedy to już bym wolał nówkę, bo z tego co patrzyłem, kolba z 2 stówki mogłaby mnie wynieść :D Edited September 12, 2012 by Chmiellfromhell Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Kolbę kupi w komisie za 30zł. Quote Link to post Share on other sites
Chmiellfromhell Posted September 12, 2012 Author Report Share Posted September 12, 2012 W sumie to jest myśl, widziałem pare ofert z samym body coś koło 50 zeta. No nic, pozostaje mi obserwować licytację. Dzięki wszystkim za pomoc :) Jeżeli kupię to podzielę się wrażeniami xD Pozdrawiam - Chmiel Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Kolbę wyhaczysz za 20 zł. Nie trzeba być serwisantem, żeby ją wymienić. Gearbox jest V3. Jeżeli replika jest w stocku to wątpie, żeby było coś nie tak z gearboxem (zwłaszcza z v3). Na 90% będzie gumka hop-up do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 nowka chyba 480 kosztuje, 300 to max ile bym dal za to. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Potwierdzam. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 (edited) Zapytaj sprzedającego z jakiej firmy jest replika, jeśli JG lub Cyma, to z tymi wszystkimi dodatkami, warto licytować do 350.- PLN, jeśli UMAREX, to odpuść sobie. Kolba jak napisał sprzedający sklejona, więc nie musisz od razu wymieniać, to nie ma wpływu na zasięg i celność. Nota bene, musiał nieźle przywalić tą kolbą jeśli pękła, bo to nie jest jakiś shitplastik, albo ta replika jest Umarexu, bo wtedy to faktycznie gównolit. Edited September 13, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Zapytaj sprzedającego z jakiej firmy jest replika, jeśli JG lub Cyma, to z tymi wszystkimi dodatkami, warto licytować do 350.- PLN, jeśli UMAREX, to odpuść sobie. Kolba jak napisał sprzedający sklejona, więc nie musisz od razu wymieniać, to nie ma wpływu na zasięg i celność. Nota bene, musiał nieźle przywalić tą kolbą jeśli pękła, bo to nie jest jakiś shitplastik, albo ta replika jest Umarexu, bo wtedy to faktycznie gównolit. Yhyym. Czyli wg ciebie taiwangun sprzedaje umarexy ? Quote Link to post Share on other sites
Chmiellfromhell Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 Yhyym. Czyli wg ciebie taiwangun sprzedaje umarexy ? To co powiedział asekrutor, pozatem bateria jest firefox + JG, zresztą przed zakupem jeszczę się upewnię :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 (edited) Yhyym. Czyli wg ciebie taiwangun sprzedaje umarexy ? W zamierzchłych czasach sprzedawał, a w aukcji nie podano ile latek liczy replika. Młody jesteś, więc Ci wybaczam. :icon_wink: Lepiej sprawdzić, niż "nadziać" się na shitplastic. (...) pozatem bateria jest firefox + JG (...) To akurat o niczym nie świadczy... Edited September 13, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 ja widziałem sprężynowego AK, w zestawie którego była batka i hi cap od cm.028. ludzi dosyć łatwo nabrać, jeżeli lubią sobie dopowiadać coś, co w aukcji napisane nie jest. ;) Quote Link to post Share on other sites
Chmiellfromhell Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 Ok, teraz to mnie trochę nastraszyliście :D Chyba jednak wolę dozbierać na nówkę i przy okazji mieć stacjonarny serwis w okolicy. Dzięki za rozwianie wątpliwości :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 bym miał 2k postów to byś dupe lizał Nieładnie przenosić swoje dziwne nawyki do internetu i naiwnie myśleć, że inni mają podobnie. ;) a niektórzy, jak widać, przed szereg nie wyjdą nigdy, chyba, że buty pucować. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts