bradley197 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Witam Proszę o radę w sprawie kupna kamizelki taktycznej podobają mi się kamizelki CIRAS Maritime w klorze oliv ale nie wiem jakiej firmy warto kupić polecilibyście mi coś do 400zł?? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Goły CIRAS flyye kosztuje od 400 pln. Z tego co widziałem reszta cirasów na rynku są tylko z nazwy cirasem. Z kamizelek zintegrowanych ciekawym rozwiązaniem jest RRV - chestrig z możliwością wsadzenia balistyki, ciekawy jest też lbt 6094 - dość lekkie rozwiązanie jeśli chodzi o balistykę. Nadal pisze o produktach flyye. Inne firmy mnie nie przekonują. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Może przejrzyj ofertę Miwo L. lub Miwo P. ? ;) Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Ciras flyye od 400zl??? Blagam gdzie! Takie ceny to byly rok temu. Zatanow sie po co ci sprzet. Wiadomo ciras flyye fajna sprawa ale pytanie jak bardzo uzywasz i niszczysz rzeczy w airsofcie. To zakup na lata ale rownie dobrze mozesz kupic cos o polowe tanszego z cordury 500 ktora w zupelnosco wystarcza do warunkow asg. Szukaj w komisie mozna tez dorwac cirasy roznej masci. Ja np kupilem za 180zl cirasa kupionego za granica ktory jest bardzo wytrzymaly i dobrze zrobiony do tego system qr i wklady wiec zrobilem niezly biznes. W strike systemy nie ma co sie bawic jesli juz cos na powaznie to flyye pantac albo condor ale to rzeczywiscie drozej. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Nigdzie nie napisałem że nowy ciras flaja tyle kosztuje. Second hand prędzej. Można kupić taniej kamizelki ale to już nie to samo. Quote Link to post Share on other sites
bradley197 Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 Poszeprałem troche i znalazłem to http://miwomilitary.pl/?p=8.383.PLATE-CARRIER.A-16.MIWO-MILITARY&fb_action_ids=266690870101322&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22266690870101322%22%3A10150159934196679%7D&action_type_map=%7B%22266690870101322%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D uważacie że to byłby dobry wybór?? i jeśli tak to w jakiej konfiguracji?? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Mam taką kamizelkę. Jeżeli masz dużo szpeju i potrzebujesz dużo miejsca na ładownice to ta kamizelka jest w sam raz. Quote Link to post Share on other sites
bradley197 Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 szukam kamizelki uniwersalnej żeby sprawdziła się i w lesie i w CQB Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Pomyśl nad kamizelką z cummerbundem w molle. Ten PC miwo to starry model. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 No fakt,trochę stary. Niewygodnie trochę się zapina te górne klamry - czasem nawet potrzebna pomoc do tego :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
bradley197 Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 Masz na myśli jakąś konkretną może?? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Wejdz na flyye industries com w dział kamizelki i tam szukaj inspiracji Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Jak szukasz uniwersalnej to odpuść sobie plate carriery i kamizelki zintegrowane. Dobry dzień się zaczyna więc pokaże cico znalazłem na allegro za psie pieniądze http://allegro.pl/kamizelka-london-bridge-lbt6304b-vest-coyote-brown-i2605799711.html Warunek, przyzwoity obwód w klacie. Jak będziesz potrzebował balistyki kamizelkę typu PACA wrzucisz pod spód. Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Witam! Może nie w twoim guście, ale to http://pstacticalgear.istore.pl/pl/kamizelka-plytowa-loki-ii.html jest naprawdę fajne. Wykonanie jest super, jakość materiałów również. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Loki to prawie 6094, wg mnie dobre rozwiązanie w połączeniu z pasem. Ale nie jest tak tacticool jak cirasy, ibasy czy inne abibasy. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (edited) Szanowny kupujący, 400 złotych to duża suma. Wiem, że CIRAS to +1000 do charyzmy i lansu, ale pomyśl nad praktycznością tej kamizelki, tudzież innych PC. Masz zamiar nosić balistykę, rekonstruować konkretną jednostkę? Wówczas ma to jakiś sens. Tak wydasz dużo pieniędzy i co? Będziesz wyglądał megapro i nic ponadto. Ściśle przylegająca kamizelka typu Ciras, IBA i inne tego typu wynalazki przylegają co ciała. Trzymają ciepło jak ruski termos. O ile w chłodne dni ma to jeszcze jako taki plus, to w cieplejsze zapocisz się, zmęczysz, zaparuje Ci ochrona oczu. Ni lepiej kupić chest riga RRV? Za reszte dokupić wedle uznania ładownice, cargo, admin panel i zgodnie z zasadą modularności komponować wedle uznania i zadania. Do RRV można dokupić plecy, albo nosić plecak, do którego masz szybszy dostęp. Wiem to po sobie, zaczynałem od kamizelek zintegrowanych, poprzez zapinane na zamek błyskawiczny z siatki, dochodząc do wniosku, że RRV jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem. Edited September 14, 2012 by luis Quote Link to post Share on other sites
bradley197 Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 dziękuję za wszystkie odpowiedzi jednak pozostaje przy Cirasie gdyż chcę dołączyć do grupy SGO i mam zamiar nosić ją z Combat-shirtem Dziękuję za wszystkie rady odłożę sobie na Flyye-a albo skołuje od kumpla NFM jak mu się znudzi :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Patrząc na to co nosi SGO na lansfotach to 400 pln wystarczy na CAŁY szpej :) Quote Link to post Share on other sites
bradley197 Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 z tego co słyszałem to wole nie kupować ACM-a :icon_smile: a co sądzicie o tej http://www.casg.pl/p...ger-Green-.html ?? Quote Link to post Share on other sites
luis Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Pantac chińczyk, ale z aspiracjami:). Mam RRV tej firmy, dobre, mocne szycie i materiały. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts