Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Shotgun 003 AMG fail

Recommended Posts

Witam wszystkich

mam pewien problem, mój kuzyn szukał jakiejś broni na start airosft do 100 zł, więc zostawały tylko shotguny. Patrzyłem na forum o opiniach na temat 003 AGM, polecaliście go i wybieraliście go spośród innych. http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-long-003-agm.html

Więc kupiłem go i dzisiaj przeszedł test. po 1 wystrzelonym magazynku przestał oddawać spust, jak czytałem wystarczyło nalać tam oleju lub czegoś innego. Pomogło. wszystko było super pięknie lecz po 5 wystrzelonych magazynkach pojawił się kolejny problem. Otóż po naciągnięciu sprężyny w jedną stronę i chcąc odciągnąć od siebie już przy samym końcu coś blokowało i nie dało się do końca odciągnąć. Spust dało radę nacisnąć i wtedy kiedy udało się odciągnąć shotgun sam strzelał, więc myślę przypadek.

Niestety po ponownej próbie też przy odciąganiu przy końcu nie wskoczyło. Czytałem o tym i ktoś mówił że to ma prosty mechanizm i wystarczy coś pogrzebać. Rozkręciliśmy go z kolegami ale nie znaleźliśmy nic co mogłoby powodować problem. Pod koniec jeszcze pękła nam część od mechanizmu spustowego.

tutaj filmik:

już po naciągnięciu, próbuję odciągnąć do końca :

http://www.youtube.com/watch?v=OHWPE-SgNYc&feature=youtu.be

a tu zdjęcie, która część w którym miejscu pękła:

http://desmond.imageshack.us/Himg89/scaled.php?server=89&filename=img0725i.jpg&res=landing

I teraz co robić? da się kupić ten mechanizm spustowy gdzieś do tego modelu ?

Szkoda trochę wyrzucać 70 zł w błoto, tym bardziej dla kogoś kto jeszcze nie zarabia.

z góry dzięki :)

A da radę odesłać na gwarancję towar który naoliwiłem i w którym widać ślady grzebania ?

@Up byłbym wdzięczny

Edit:

kolega mi napisał, że mogę odesłać na gwarancję i podkreślić że od początku cześć była złamana, oraz że atrapa blokady spustu byłą poluzowana (bo odpadła:()

ale chcę się upewnić, przyjmą reklamację mimo tego że replikę oliwiłem i widać lekkie ślady na body po podważaniu ?

Edited by Homer96

Po prostu musiałem nalać trochę oleju silikonowego do spustu aby oddawał, bo o tym czytałem, a że nie miałem silikonowego wlałem zwykłego 3 kropelki, i pomogło, również wewnątrz kapnąłem kilka kropel na sprężynę itp. nie przeorałem go, tylko lekkie ślady są.

Pod koniec jeszcze pękła nam część od mechanizmu spustowego.

Jak? Jak? Się pytam. Co zrobiłeś, że pękła Ci ta część. Prosta sprawa, jak coś się zacina to nie naciągamy tylko rozkręcamy by sprawdzić co i jak. A potem skręcamy poprawnie! Bo, no nie wiem, ja rozrkęcałem te shotguny kilka razy. I jeśli dobrze się je złoży to nic nie pęknie (chyba, że gdzieś przywalimy albo trafimy na felerny egzemplarz).

A tak powinno to wyglądać po skręceniu. U Ciebie wygląda to inaczej. Nie wiem czy po prostu złożyłeś na odwal żeby zdjęcie zrobić czy zwaliłeś sprawę i przez to zepsułeś.

nic nie robiłem na odwal, w tym zdj jest moim zdaniem podobnie tylko spustu nie dodałem.

tak to wyglądało. http://desmond.image...jpg&res=landing

sprężyna była naciągnięta, rozebraliśmy próbujemy nacisnąć spust a tu widzę część się odchyla i widzimy że już jest w połowie pęknięta.

Tak wiem wiem ale chciałem być 100% pewny że przyjmą choć w tym grzebałem, okej dzięki piszę do nich :)

Edited by Homer96

patrzyłem, w środku swobodnie latały 4 kulki więc je wyciągnąłem, a tak to nie ma tam już żadnej kulki.

Napisałem już najpierw majla opisałem sytuacje do Taiwangun zobaczymy co bedzie.

Podejrzewam tez, że gdy odciągam to ta część nie trafia dokładnie w lufę, ale powinno bo jak się złoży to przyciska z tamtej strony i powinno wejść bez problemu a jednak. Teraz modlę się żeby to jakoś na reklamację wzięli.

nic nie robiłem na odwal, w tym zdj jest moim zdaniem podobnie tylko spustu nie dodałem.

Nie tylko nie ma spustu. Dwie części są źle ustawione względem siebie (może to wina pęknięcia ale jednak).

patrzyłem, w środku swobodnie latały 4 kulki więc je wyciągnąłem, a tak to nie ma tam już żadnej kulki.

Napisałem już najpierw majla opisałem sytuacje do Taiwangun zobaczymy co bedzie.

A ja podejrzewam, że kulka gdzieś utknęła i blokowała ładowanie. Ty na siłę próbowałeś i ułamałeś część. A jak otworzyłeś shota to kulka wyleciała i przestała blokować.

Nie nie ja nic na siłę nie robiłem, tak jak starałem się dociągnąć na filmiku dość lekko tylko, a po otworzeniu kiedy kulki wypadły, też spróbowałem naciągnąć i przeładować (robiliśmy to ostrożnie z kolegami) i zauważyliśmy że to co powinno wejść w lufę i komorę hop up nie chcę wpaść idealnie w tą lufę : na zdj pokazałem już kiedy to już jest w lufie, ale zaznaczyłem strzałką że gdy odciągam nie chce mi to wejść gdzie trzeba:

http://img339.images...61/img0725l.jpg

Myślę ok, ale przecież gdy zamknę shotguna to po tamtej stronie obudowy jest prowadnica i to na nią wskakuje i wszystko dobrze chodzi więc powinno bez problemu wskoczyć. Więc sam do końca nie wiem...

Edited by Homer96