Homer96 Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Witam wszystkich mam pewien problem, mój kuzyn szukał jakiejś broni na start airosft do 100 zł, więc zostawały tylko shotguny. Patrzyłem na forum o opiniach na temat 003 AGM, polecaliście go i wybieraliście go spośród innych. http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-long-003-agm.html Więc kupiłem go i dzisiaj przeszedł test. po 1 wystrzelonym magazynku przestał oddawać spust, jak czytałem wystarczyło nalać tam oleju lub czegoś innego. Pomogło. wszystko było super pięknie lecz po 5 wystrzelonych magazynkach pojawił się kolejny problem. Otóż po naciągnięciu sprężyny w jedną stronę i chcąc odciągnąć od siebie już przy samym końcu coś blokowało i nie dało się do końca odciągnąć. Spust dało radę nacisnąć i wtedy kiedy udało się odciągnąć shotgun sam strzelał, więc myślę przypadek. Niestety po ponownej próbie też przy odciąganiu przy końcu nie wskoczyło. Czytałem o tym i ktoś mówił że to ma prosty mechanizm i wystarczy coś pogrzebać. Rozkręciliśmy go z kolegami ale nie znaleźliśmy nic co mogłoby powodować problem. Pod koniec jeszcze pękła nam część od mechanizmu spustowego. tutaj filmik: już po naciągnięciu, próbuję odciągnąć do końca : http://www.youtube.com/watch?v=OHWPE-SgNYc&feature=youtu.be a tu zdjęcie, która część w którym miejscu pękła: http://desmond.imageshack.us/Himg89/scaled.php?server=89&filename=img0725i.jpg&res=landing I teraz co robić? da się kupić ten mechanizm spustowy gdzieś do tego modelu ? Szkoda trochę wyrzucać 70 zł w błoto, tym bardziej dla kogoś kto jeszcze nie zarabia. z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Odeślij z reklamacją (czyli na ich koszt itd.) ,powiedz im że przysłali Ci wadliwy towar. No chyba,że jednak znajdzie się ktoś kto Ci powie jak to naprawić samodzielnie. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 nie ma gwarancji... Tylko rozruchowa :( a jeśli się nie mylę to już jej nie ma bo to tylko przy pierwszym strzale, i widać ślady po "grzebaniu" w replice od podważania śrubokrętem. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Nie mówię o gwarancji,tylko o reklamacji. Quote Link to post Share on other sites
Kola Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Jak dzisiaj pogrzebię w pudle to może znajdę to gówienko, wtedy napiszę Ci PW :) Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 (edited) A da radę odesłać na gwarancję towar który naoliwiłem i w którym widać ślady grzebania ? @Up byłbym wdzięczny Edit: kolega mi napisał, że mogę odesłać na gwarancję i podkreślić że od początku cześć była złamana, oraz że atrapa blokady spustu byłą poluzowana (bo odpadła:() ale chcę się upewnić, przyjmą reklamację mimo tego że replikę oliwiłem i widać lekkie ślady na body po podważaniu ? Edited September 18, 2012 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 A da radę odesłać na gwarancję towar który naoliwiłem i w którym widać ślady grzebania ? @Up byłbym wdzięczny nie wiem, po co się oliwi plasikowe shotguny, chyba, żeby się na patelni nie przypalały. jak go przeorałeś śrubokrętem, to możesz sobie pomarzyć o tym, że jakiś sklep przyjmie towar. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 Po prostu musiałem nalać trochę oleju silikonowego do spustu aby oddawał, bo o tym czytałem, a że nie miałem silikonowego wlałem zwykłego 3 kropelki, i pomogło, również wewnątrz kapnąłem kilka kropel na sprężynę itp. nie przeorałem go, tylko lekkie ślady są. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Pod koniec jeszcze pękła nam część od mechanizmu spustowego. Jak? Jak? Się pytam. Co zrobiłeś, że pękła Ci ta część. Prosta sprawa, jak coś się zacina to nie naciągamy tylko rozkręcamy by sprawdzić co i jak. A potem skręcamy poprawnie! Bo, no nie wiem, ja rozrkęcałem te shotguny kilka razy. I jeśli dobrze się je złoży to nic nie pęknie (chyba, że gdzieś przywalimy albo trafimy na felerny egzemplarz). A tak powinno to wyglądać po skręceniu. U Ciebie wygląda to inaczej. Nie wiem czy po prostu złożyłeś na odwal żeby zdjęcie zrobić czy zwaliłeś sprawę i przez to zepsułeś. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Homer, dwukrotnie Ci napisano, że nie na gwarancję tylko na reklamację. Nie dotarło więc nie jestem w stanie juz bardziej pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 (edited) nic nie robiłem na odwal, w tym zdj jest moim zdaniem podobnie tylko spustu nie dodałem. tak to wyglądało. http://desmond.image...jpg&res=landing sprężyna była naciągnięta, rozebraliśmy próbujemy nacisnąć spust a tu widzę część się odchyla i widzimy że już jest w połowie pęknięta. Tak wiem wiem ale chciałem być 100% pewny że przyjmą choć w tym grzebałem, okej dzięki piszę do nich :) Edited September 18, 2012 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Wątpię,że Ci to przyjmą. Chyba,że powiesz im,że tak to dotarło (co będzie kłamstwem). Quote Link to post Share on other sites
timmberk Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Mnie też ta cześć pękła i w tym tygodniu będę robił taką samą tylko że z metalu. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 @UP Tez nad tym myślałem, ale nie znam nikogo kto by mi taką zrobił, a ty masz doświadczenie w robieniu takich rzeczy ? a może z zawodu? Quote Link to post Share on other sites
timmberk Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Techniki w podstawówce nie miałeś? To nie jest skomplikowana rzecz i takie kształty robiliśmy na lekcjach. Fakt parę narzędzi trzeba mieć. Mnie to zajmie dużo więcej czasu niż fachowcowi, ale wykonam. Jak to zrobię to wkleję fotki co mi wyszło. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 pewnie że miałem technikę, i rysowaliśmy na niej plan klocka 3D :| byłbym wdzięczny, gdybyś wysłał, tutaj a najlepiej na PW :) Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Najlepiej pójść na łatwiznę, bo po co główkować i samemu coś wymyśleć. Wszystko jest do zrobienia, trzeba tylko chcieć Quote Link to post Share on other sites
dsee Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 A może kulka pękła w shotgunie i zablokowala sie jakos ze nie da naciągnąć. Mam tego shotguna tez mi niekiedy sam strzelał itd. ale nie miałem zadnego problemu same sie zepsuć nie zepsuło napewno . Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 patrzyłem, w środku swobodnie latały 4 kulki więc je wyciągnąłem, a tak to nie ma tam już żadnej kulki. Napisałem już najpierw majla opisałem sytuacje do Taiwangun zobaczymy co bedzie. Podejrzewam tez, że gdy odciągam to ta część nie trafia dokładnie w lufę, ale powinno bo jak się złoży to przyciska z tamtej strony i powinno wejść bez problemu a jednak. Teraz modlę się żeby to jakoś na reklamację wzięli. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 nic nie robiłem na odwal, w tym zdj jest moim zdaniem podobnie tylko spustu nie dodałem. Nie tylko nie ma spustu. Dwie części są źle ustawione względem siebie (może to wina pęknięcia ale jednak). patrzyłem, w środku swobodnie latały 4 kulki więc je wyciągnąłem, a tak to nie ma tam już żadnej kulki. Napisałem już najpierw majla opisałem sytuacje do Taiwangun zobaczymy co bedzie. A ja podejrzewam, że kulka gdzieś utknęła i blokowała ładowanie. Ty na siłę próbowałeś i ułamałeś część. A jak otworzyłeś shota to kulka wyleciała i przestała blokować. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 (edited) Nie nie ja nic na siłę nie robiłem, tak jak starałem się dociągnąć na filmiku dość lekko tylko, a po otworzeniu kiedy kulki wypadły, też spróbowałem naciągnąć i przeładować (robiliśmy to ostrożnie z kolegami) i zauważyliśmy że to co powinno wejść w lufę i komorę hop up nie chcę wpaść idealnie w tą lufę : na zdj pokazałem już kiedy to już jest w lufie, ale zaznaczyłem strzałką że gdy odciągam nie chce mi to wejść gdzie trzeba: http://img339.images...61/img0725l.jpg Myślę ok, ale przecież gdy zamknę shotguna to po tamtej stronie obudowy jest prowadnica i to na nią wskakuje i wszystko dobrze chodzi więc powinno bez problemu wskoczyć. Więc sam do końca nie wiem... Edited September 19, 2012 by Homer96 Quote Link to post Share on other sites
dsee Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Same złamać sie nie złamało a złamać sie mogło tylko przy sile człowieka . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts