biger Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Witam. Czy w replice G36 JG 1138 jest możliwość zamontowania tłumika? Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
biger Posted September 27, 2012 Author Report Share Posted September 27, 2012 Możesz to rozwinąć? Ponieważ patrząc na końcówkę lufy nie widze żadnej śrubki czy coś podobnego żeby można było zdjąć tą końcówkę. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Po prostu odkręci tłumik płomienia, i wkręć tłumik dźwięku. Zazwyczaj jest tam gwint lewoskrętny wiec jak będziesz odkręcał to w drugą stronę, a nie tak jak zawsze. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Tylko uważaj na niestandardowy gwint Niektóre giety od JG mają gwint bodaj 13,5 mm. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 * Dołączę sie do tematu. Mam mp5 jg http://azteko.pl/jg-mp5j-jg069mg-p-2099.html i chciałbym się dowiedzieć jaki i JAK zamontować tłumik. Widziałem pełno tłumików do mp5 od JG ale za grzyba... nie mogę znaleść żadnego gwintu w mojej replice... Ktoś wie gdzie może być jakiś gwint z takim montowaniem na tłumik, czy też będę musiał dokupić go osobno np w formie celownika na przodzie razem z gwintem. Dziękuję za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
lego432 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 możesz kupić tłumik montowany na tłumik płomienia...albo próbować odkręcić ten. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 możesz kupić tłumik montowany na tłumik płomienia...albo próbować odkręcić ten. no właśnie nie mam "ten". Tzn na zdjeciu tutaj widac tłumik ognia, a ja go nieposiadam :D Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 @Kemonator Na 5 zdjęciu w azteko.pl widać dokładnie tłumik i widać też na nim zaczep który musisz odczepić po czym bez większego problemu zdejmiesz tłumik płomienia, lecz muszę cię zmartwić te mp5-tki mają niestandardowy gwint(13,5mm/13mm coś w tym guście). Quote Link to post Share on other sites
biger Posted September 27, 2012 Author Report Share Posted September 27, 2012 Niestety próbowałem odkręcić tłumik i ani rusz. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Niestety próbowałem odkręcić tłumik i ani rusz. Może nie w tą stronę kręcisz, kręć w odwrotna stronę niż normalnie. Quote Link to post Share on other sites
biger Posted September 27, 2012 Author Report Share Posted September 27, 2012 próbowałem w obydwie, nic Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 moze masz gdzies tam taki kucypel do wcisniecia;d jak w ak Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Nie masz zjechanego gwintu? Edit: Dobra,Ty nawet tłumika płomienia nie zdjąłeś :D Mea culpa. Quote Link to post Share on other sites
iwo303 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 w giecie na tłumiku płomienia jest mała dziurka nie wiem jak w mp5 ale w tą mała dziurkę trzeba włożyć imbus 1.5mm i odkrecić potem dopiero można odkręcić :) Quote Link to post Share on other sites
biger Posted September 27, 2012 Author Report Share Posted September 27, 2012 (edited) Faktycznie jest mała dziurka imbusowa wychodzi na to że to blokuje zdjęcie tłumika. Dzięki wielkie za pomoc :icon_biggrin: Edited September 27, 2012 by biger Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 no właśnie nie mam "ten". Tzn na zdjeciu tutaj widac tłumik ognia, a ja go nieposiadam :icon_biggrin: Jak nie wiesz, to ci coś powiem: W ostrym odpowiedniku tego pm jakim jest mp5 nie ma możliwości montażu tłumika dźwięku (który byłby nakręcany na gwint niemalże w 100%), więc wątpie że psuli by replikę gwintując lufę zewn. Możesz spróbować z tłumikiem płomienia nakładanym na tłumik ognia, lecz one są raczej stworzone pod m4 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Jak nie wiesz, to się nie odzywaj. Pod tłumikiem płomienia masz taką małą dziurkę (a raczej powinieneś mieć). Musisz wyciągnąć malusieńki pin z tej dziurki i wtedy tłumik płomienia zejdzie. Po tym będziesz musiał zakupić końcówkę z gwintem i włożyć ją w miejsce, gdzie był ten stary tłumik płomienia. Jeśli to wszystko zrobisz, odkręcasz sobie osłonkę gwintu i dokręcasz dowolny tłumik. Jak Ci się końcówka nie podoba, możesz kupić tłumik płomienia zakładany na końcówkę z gwintem (ale wtedy tłumika już nie zamontujesz). Są też tłumiki przystosowane do szybkiego zakładania na końcówkę z gwintem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts