kr4k3nn Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Czesc Jestem nowy na tym forum i planuje zakupic swoja pierwsza replike. Szukalem i szukalem i wkoncu znalazlem dla siebie cos odpowiedniego: http://redwolfairsof...rbine_Black.htm I teraz zaczynaja sie moje pytania: 1.Czy jest to dobra replika (chodzi mi o awaryjnosc) 2. Co znajduje sie w tym "Magpul Original Equipment" ? Nigdzie nie moge znalesc co to jest... 3. Bateria. Wyczytalem tam ze w zestawie jest bateria 8.4v NiMh. A obok na specyfikacji pisze "Battery Size" : 11.1 LiPo Mini Deans i teraz nie wiem co to jest to Mini Deans i czy wgl mam kupic ta baterie 11.1 LiPo. Jak tak to prosilbym o doradzenie jaka mam kupic. I chcialbym poinformowac ze mieszkam w UK i moja klawiatura nie zawiera Polskich znakow. Dziekuje i pozdrawiam :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Replika dobra. Nie sądzę, żebyś miał z nią jakieś kłopoty. MOE to typ dodatków Magpula ( kolba, chwyt pistoletowy oraz chwyt przedni ). Magpul produkuje doskonałej jakości akcesoria do broni palnej oraz replik ASG. Replika jest zasilana małą baterią LiPo 11,1V lub 7,4V ( jeśli nie planujesz upgrade'u mocowego to ta druga będzie lepsza ). Mini deans oznacza rodzaj wtyku ( wtyczki ) dla baterii - replika ma właśnie mini deans. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) To, co w replikach G&P czasami siada, to ośki zębatek. O ile wiem, można je wymienić (same ośki). Poza tym replika sprawuje się dobrze. Na stocku lipol 7,4 25C daje już przyzwoity ROF. Jedynym minusem może być mało miejsca na baterię (stock pipe) ale wymusza to konstrukcja repliki. Polecam. Edited September 30, 2012 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) Poleci ośka w zębatkach, bo to stała przypadłość nowych G&P. Bez kłopotu można wymienić samą ośkę. Edited September 30, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
kr4k3nn Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 (edited) Ok. W sumie to mam jeszcze kilka pytan. Otoz czy na ten sprzecik moge zalozyc jakis kolimator i jak tak to jaki polecacie w przystepnej cenie. Nastepne pytanie dotyczy gumki hop up i prec lufki tzn. czy oplaca sie na poczatku inwestowac w to czy stock wystarczy? Kolejne jest pytanko dotyczace przedniej raczki: http://redwolfairsof..._Grip_Black.htm Czy ta raczka jest w zestawie czy mam to dokupic osobno? I na koniec znow pytanko dotyczace bateri otoz czy moglibyscie mi zaproponowac jakas baterie ktore sie zmiesci do tego karabinka? I ladowarke do tej bateri. Dodam jeszcze ze dobrze by bylo gdyby wszystkie czesci byly dostepne na http://redwolfairsoft.com Ale jesli znajdziecie je w jakims polskim sklepie no to nie ma problemu... :icon_razz2: Dzieki za wszystko i pozdrawiam :icon_razz2: EDIT Oska? A ile taka oska kosztuje i czy ciezka jest wymiana tego? Zielony da rade? Edited September 30, 2012 by kr4k3nn Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Osiek samych nie kupisz, trzeba rabować z zużytych zębatek. Quote Link to post Share on other sites
kr4k3nn Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 To co kupie sobie replike 1 klasy. I w stocku mi oska poleci od razu? Myslalem ze 1 klasa to jest jakas wytrzymalosc i mala awaryjnosc tego sprzetu... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Myślałeś... ;D To wszystko zależy od repliki. Niektórym lecą w stocku, innym działają latami bez problemów. Kwestia trafienia. Nie ma replik idealnych. Quote Link to post Share on other sites
switas1974 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Lepiej kup używaną. Jeśli kupisz nowąi zaczniesz przy niej grzebać, co i tak się pewnie stanie to utracisz gwarancję. Mówie o grzebaniu typu: wymiana sprężyny itp... Kupując używkę wiesz co i jak, a ewentualne naprawy/tuning i tak bedziesz robić u kogoś kto ma na tym pojęcie. Moja rada, weź coś, co ma trwały gb i korpus. Quote Link to post Share on other sites
kr4k3nn Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 A jakie polecacie eMKi? Najwazniejsza jest dla mnie niska awaryjnosc. Cena do okolo 200£ Nie chcialbym kupowac takiej drogiej repliki aby mi sie rozwalila w stocku odrazu... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 G&P, KWA, ICS... Quote Link to post Share on other sites
kr4k3nn Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 G&P ? Przedchwila mowiliscie ze w nowych G&P oska lubi pojsc to jak wkoncu? Bo juz nic nie rozumiem... Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Ośka to "pierdoła" (przepraszam modów,ale musiałem), jej wymiana to sprawy groszowe - kupisz np. zębatki Cymy/JG/inne i wybijesz z nich ośke, wstawisz na miejsce oryginalnej w G&P i masz Quote Link to post Share on other sites
kr4k3nn Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 No tak tylko czy dam rade zrobic to sam? Jestem zielony to ma byc moja 1 replika a tutaj na chwile obecna nie mam jeszcze nikogo kto by mi to zrobil... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) [...] Niektórym lecą w stocku, innym działają latami bez problemów. Kwestia trafienia. Nie ma replik idealnych. Odnośnie G&P. Tego bez doświadczenia sam możesz dobrze nie zrobić, więc musiałbyś oddać je do serwisanta. Edited September 30, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
kr4k3nn Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 A moglby ktos podac mi linka do jakiejs "niezawodnej" eMKi? Tzn. do takiej w ktorej nic w stocku nie rozwala sie. Zaznaczam ze nie bede nigdy wymienial sprezyny jedynie to gumke hop up i lufe. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 (edited) G&P ? Przedchwila mowiliscie ze w nowych G&P oska lubi pojsc to jak wkoncu? Bo juz nic nie rozumiem... G&P to aktualnie nejlepsze repliki emek jeśli chesz dobrego działania na stocku i świetnego wykonania. Wolę żeby mi się ośka ukręciła (nie wiem skąd wymyśliłeś że ma się to stać "zaraz") niż żeby mi się uszy komory zamkowej wyrwały albo risy wyszlifowały tak że nic się nie da na nich powiesić (KWA). Nie ma replik niezawodnych. Edited September 30, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
kr4k3nn Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 No ok ok z tym zaraz to przesadzilem. Ale kurde jakby mi sie to stalo to nie wiem kto mi to tutaj zrobi... Samemu jak ktos wyzej juz napisal moge zrobic to zle. No ale i tak kupie to G&P. Bo przeciez nie powiedziane jest ze mi to peknie nie? :icon_razz2: Ok to ogolnie chyba znalazlem odpowiedzi na wszystkie nurtujace mnie pytania tak wiec uwazam ze temat jest ZAMKNIECIA. Dzieki wielkie panowie :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts