pietrek1995 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Chciałem się dowiedzieć czy można zanieść okulary\gogle ochronne do optyka dorobić szkła korekcyjne, w taki sposób by dalej chroniły tak jak należy? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 A to nie lepiej, żeby zlecił wykonanie odpowiednich wkładek? Jeżeli w ogóle może coś takiego zrobić. Quote Link to post Share on other sites
pietrek1995 Posted October 12, 2012 Author Report Share Posted October 12, 2012 (edited) Nie wiem. Właśnie dlatego się pytam,... Edited October 12, 2012 by pietrek1995 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Ess i wkładki korekcyjne. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Polecam okulary ESS ICE i wkładki korekcyjne. Nie jestem tu gołosłowny, bo sam mam poważną wadę i takich używam. Musisz znaleźć opcykanego optyka, który dorobi Ci twoje szkła do wkładki. Co więcej nie zapomnij o antyfogu (ESS ICE rzadko parują, ale ta wkładka już bardzo chętnie). Mój optyk wstawił mi szkła mniejsze o 0,25 dioptrii niż mam gdyż nachylenie wkładki jest dość znaczne. Jakoś tak to tłumaczył... Nie zapomnij aby wkładka nie dotykała twojej twarzy (czoła, owłosienia twarzy) gdyż pot (w gorętsze dni) będzie Ci ściekał po korekcie. Hmm... Najlepiej przymierzyć ESS ICE z wkładką (nawet bez szkieł). Ja tak zrobiłem, pasowały i jestem bardzo zadowolony ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 ICE mogą być na niego za duże ;) Polecam rozejrzenie się za ESS Crossbow lub ICE Naro. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Nie wiem czy ESS-y Crossbow mają możliowść założenia wkładek korekcyjnych ale są o niebo lepsze od ICE-ów pod względem parowania. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Nie wiem czy ESS-y Crossbow mają możliowść założenia wkładek korekcyjnych ale są o niebo lepsze od ICE-ów pod względem parowania. Mają. Niestety te wkładki w naszych sklepach trochę kosztują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts