francuz5 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Witam. Mam duży problem z wyborem shotguna :icon_question: ma to być pierwsza, niezawodna i solidna replika zastanawiam się nad tymi: (do 70 zł) http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-short-003-agm.html http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194846-Replika-strzelby-M180-A1.html http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194437-M170-A2.html http://www.gunsport.pl/product-pol-615-Shotgun-M47A.html Pomóżcie co wybrać najbardziej zainteresował mnie ten z Taiwangun i ten drugi z airsoftguns. Z góry dzięki za pomoc :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Bierz pierwszego nie do zajechania, a i celny jeszcze jest do tego. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Radziłbym wziąć http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-long-003-agm.html ma kolbę co ułatwia stabilizację i celowanie przy strzelaniu. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Też polecam długiego AGM z taiwanguna. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Bierz Agm'a, długi czy krótki - zależy od ciebie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Bierz AGMa. Kumpel ma M47 i jak jedziemy na strzelankę to nawet go ze sobą nie zabiera tylko pożycza mojego AGMa. Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 AGM- same pozytywne opinie i sam planuję kupić. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Bo za tą cenę na 100% nic lepszego nie znajdziesz. Sam posiadam AGM003 i w przyszłości będzie idealny na replikę zapasową. Quote Link to post Share on other sites
francuz5 Posted October 24, 2012 Author Report Share Posted October 24, 2012 Dzięki za odpowiedzi :icon_razz2: ale czy w tej cenie dostane jeszcze jakąś dobrą replikę? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Nie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 (edited) Dzięki za odpowiedzi :icon_razz2: ale czy w tej cenie dostane jeszcze jakąś dobrą replikę? M47 jest nienajgorsze ale jest gorsze od AGMa. M47 ma mniejszy zasięg, mniejszą celność, gorszy HU (przy strzelaniu z M47 nie odczuwałem zmian ustawień HU, natomiast w AGMie zmiany toru lotu kulki widać bez problemów), wygląd zabawki. Ma też w mojej ocenie (a posiadam/posiadałem obie repliki i miałem do czynienia z kilkoma ich egzemplarzami) kilka przewag: Jest mniejsze (przynajmniej od wersji long AGMa, short chyba też) co sprawia, że łatwiej jest je nosić na plecach czy udzie jako replikę zapasową (ale Ty szukasz głównej broni), łatwiej jest też nim manewrować w pomieszczeniach. Ma szyny ale nie widzę sensu montowania na nich kolimatora czy lunety (chyba, że ktoś zrobi taką snajerkę jak wykonał @KubonMan, opis i zdjęcia tu), w moim odczuciu jedynie latarka ma sens na M47 (co nie zmienia faktu, że shotgun z szynami wygląda szpetnie i ja ze swojego zdjąłem). M47 ma też magazynek większej pojemności (jeśli dobrze pamiętam to 19 kulek w M47 i 14 w AGMie) ale do AGMa dostajesz 3 magi. Nie wiem jak jest teraz ale gdy ja miałem M47 to ciężko było ze zdobyciem zapasowego magazynka, trzeba było kupić drugiego shotguna - jeden magazynek za 60zł, do AGMa też ciężko znaleźć zapasowe magi więc też trzeba kupić dodatkowego shotguna - 3 magi za 60zł czyli jeden za 20zł. Różnice w cenie widać gołym okiem. Nie znam się na gumkach HU ale w M47 można wyjąć gumkę z komory (w AGM nie można, chyba, że rozwali się komorę) czyli teoretycznie jest możliwość wymiany na lepszą, oczywiście jeśli twórcy M47 nie wymyślili jakiegoś powalonego "standardu", innego niż powszechnie stosowane. No, ale tak jak pisałem - nie znam się na tym więc pewności nie mam. W moim odczuciu jednak plusy nie przesłaniają minusów (szczególnie ze względu na gorszą celność i zasięg) więc jeśli możesz wziąć shotguna od AGM to bierz właśnie go. A, no i AGM ma śliczny dźwięk wkładania magazynka. Edited October 24, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
francuz5 Posted October 25, 2012 Author Report Share Posted October 25, 2012 M47 jest nienajgorsze ale jest gorsze od AGMa. M47 ma mniejszy zasięg, mniejszą celność, gorszy HU (przy strzelaniu z M47 nie odczuwałem zmian ustawień HU, natomiast w AGMie zmiany toru lotu kulki widać bez problemów), wygląd zabawki. Ma też w mojej ocenie (a posiadam/posiadałem obie repliki i miałem do czynienia z kilkoma ich egzemplarzami) kilka przewag: Jest mniejsze (przynajmniej od wersji long AGMa, short chyba też) co sprawia, że łatwiej jest je nosić na plecach czy udzie jako replikę zapasową (ale Ty szukasz głównej broni), łatwiej jest też nim manewrować w pomieszczeniach. Ma szyny ale nie widzę sensu montowania na nich kolimatora czy lunety (chyba, że ktoś zrobi taką snajerkę jak wykonał @KubonMan, opis i zdjęcia tu), w moim odczuciu jedynie latarka ma sens na M47 (co nie zmienia faktu, że shotgun z szynami wygląda szpetnie i ja ze swojego zdjąłem). M47 ma też magazynek większej pojemności (jeśli dobrze pamiętam to 19 kulek w M47 i 14 w AGMie) ale do AGMa dostajesz 3 magi. Nie wiem jak jest teraz ale gdy ja miałem M47 to ciężko było ze zdobyciem zapasowego magazynka, trzeba było kupić drugiego shotguna - jeden magazynek za 60zł, do AGMa też ciężko znaleźć zapasowe magi więc też trzeba kupić dodatkowego shotguna - 3 magi za 60zł czyli jeden za 20zł. Różnice w cenie widać gołym okiem. Nie znam się na gumkach HU ale w M47 można wyjąć gumkę z komory (w AGM nie można, chyba, że rozwali się komorę) czyli teoretycznie jest możliwość wymiany na lepszą, oczywiście jeśli twórcy M47 nie wymyślili jakiegoś powalonego "standardu", innego niż powszechnie stosowane. No, ale tak jak pisałem - nie znam się na tym więc pewności nie mam. W moim odczuciu jednak plusy nie przesłaniają minusów (szczególnie ze względu na gorszą celność i zasięg) więc jeśli możesz wziąć shotguna od AGM to bierz właśnie go. A, no i AGM ma śliczny dźwięk wkładania magazynka. Dzięki, magazynki do AGMa są na taiwanie nawet w promocji (10zł) no i do shota dodają jeszcze speedloader. Bo własnie go zamówiłem dzięki wszystkim za pomoc :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts