DonutHunter Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Siemanko, szybka piłka, co lepsze i dlaczego, zależy mi na szynie ris co w AK jest troche nie praktyczne, a wklepił bym se kiedyś jakąś replikę kolimatora czy coś ;) To będzie moja pierwsza replika oczywiście i jakoś więcej mamony nie dam rady wyskrobać. Wielkie dzięki, pis joł. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Dlaczego jest to "niepraktyczne" ? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Właśnie, dlaczego? A tam, zgadzam się z Tobą. Jedyne praktyczne szyny to te stosowane przy urazach kości palców. "Peace", nie "pis" ffs... Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 (edited) , pis joł. :icon_eek2: :icon_eek2: :icon_eek2: A co do szyn, skoro są dla ciebie niepraktyczne, to dlaczego kupujesz AK z szynami :icon_smile: ? Może ciebie nie zrozumiałem :icon_wink: Ewentualinie możesz kupić takie coś http://gunfire.pl/pr...zowa-do-AK.html i będziesz miał szyne RIS z tyłu broni :icon_smile: A co do JG 608 to polecana replika, tak samo jak zwykła CM 028 (nie wiem jakie jest porównanie do zwykłej cm 028) I pamiętaj, że cm 028 T ma szyny tylko z przodu (tam gdzie chwyt) i nie wszystkim pasuje koli w takiej odległości :) Edited October 24, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
DonutHunter Posted October 24, 2012 Author Report Share Posted October 24, 2012 Wiem właśnie, dlatego dla mnie nie praktyczne jest umieszczanie koli w tak dużej odległości. Co do "pis joł" to nawiązanie do słynnego free Eldoki, spotkałem się z pierwszą osobą, która mnie "poprawiła", mniejsza o to. Więc, dokupując do ak tą szynę cenowo wyjdzie tyle samo co JG, tylko teraz która repliczka lepsza ? Podobno w JG kabelki się psują (te stockowe), wiecie coś o tym ? Dzięki panowie za wszystko, jestem zielony a swoje zdanie opieram tylko na tym co mi znajomi powiedzieli. Pis... ekhm PEACE joł ! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Z tego co pamiętam to CM.028 nie ma jaskółki,która jest potrzebna do zamontowania tego montażu na kolimator. Quote Link to post Share on other sites
Skavek Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Z tego co pamiętam to CM.028 nie ma jaskółki,która jest potrzebna do zamontowania tego montażu na kolimator. Tak tylko o ile się nie mylę AK tactical nie ma szyny montażowej żeby zamontować jaskółkę http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/metalowa-szyna-montazowa-boczna-do-ak-cm.html Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Montowałeś to do CM.028 z plastikowym korpusem? :D Quote Link to post Share on other sites
Skavek Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Nie, tylko chciałem podkreślić, że gdyby chciał jaskółkę to dochodzą niewielkie ale dochodzą koszty szyny. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 To jeśli nie masz pewności,że będzie to pasować to może nie udzielaj takich rad? ;) Quote Link to post Share on other sites
DonutHunter Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 Dobra, cymka zamówiona, wizualnie bardziej mi się podoba, przy okazji udało mi się wylicytować nówkę w atrakcyjnej cenie :) To teraz co do tej szyny, która będzie znajdować się "nad rękojeścią/magazynkiem", pod choinkę zamierzam sobię sprezentować ET 552, więc wypadałoby do czegoś go przymocować (i nie do szyny co się znajdują na początku repliki). Także panowie, wielkie dzięki za pomoc i cierpliwość, żeby nie było, sam się nie obijam, co chwilę szukam coś na ten temat ;) Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 :) Jeśli nówka w atrakcyjnej cenie to często to nie nówka :D Ale wracając do tematu: Nie widziałem nigdy stockowej cymki z tym: http://gunfire.pl/product-pol-1152195538-Szyna-montazowa-do-AK.html Jest taki 1 maly (ogromny) problemik :) Otóż body cymki 028 nieważne jakiej jest .. plastikowe :) 2 Problem, żeby mieć tą szyne trzeba mieć to: http://www.ceneo.pl/5654866 (Sorki za linka, ale wiesz o co chodzi) i dopiero do tej jaskółki (szyny montażowej bocznej) wkręcasz szynę montażową a na to http://www.casg.pl/product-pol-1040-Replika-celownika-EoTech-552-kolor-czarny-.html Więc będziesz się musiał trochę pobawić w montowanie :) Najgorzej będzie z jaskółką, bo nie widziałem szyny bocznej montowanej w plastikowym body ale możesz więcej poczytać to się dowiesz co i jak Quote Link to post Share on other sites
DonutHunter Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 Nie no nówka, do gunfire nie mam zastrzeżeń, a mają akcję, że na allegro wystawiają repliki od 1 zł. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 ^up a to co innego :) Życzę miłej zabawy z repliką :) Quote Link to post Share on other sites
Gucio149 Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Kolega napisał że czytał gdzieś coś o problemach z przewodami w gietach. Jakiś posiadać giety potwierdza? Quote Link to post Share on other sites
arthem Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Każde kupowody stockowe w chińczykach są zawodne, przecierają się czy łamią. ALe co to za problem wydać 10zł i przelutować nowe... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts