Jabulko Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Czy gumkę i komorę Hop Up trzeba czymś nasmarować przed założeniem oraz czy można je umyć w wodzie ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Smarować - nie. Umyć - tak, najlepiej w wodzie z płynem do naczyń. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 (edited) Wiciok, mała korekta, jak gumka nie chce wejść do komory to można posmarować ją z zewnątrz olejkiem silikonowym (tylko nie można zapaćkać kołnierza). W innych wypadkach nie smarujemy, a mycie w wodzie z płynem do mycia naczyń na pewno nie zaszkodzi :icon_wink: Edited October 30, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Jabulko Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 ok ale czy to samo dotyczy się do komory ? Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 ok ale czy to samo dotyczy się do komory ? A po co chcesz smarować komorę? Nie ma tam żadnych pracujących części, ustawiasz HU i ma zostać tak jest, smarowanie zwiększa tylko możliwość rozregulowania i zalania gumki. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Do komory nic nie psikaj ani nic tam nie smaruj. Quote Link to post Share on other sites
Jabulko Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 ale chodziło mi o mycie komory w wodzie Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 A opony w aucie też myjesz? Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 A co ma piernik do wiatraka ? Umycie samej komory na pewno nie zaszkodzi, a jeśli jest uwalona smarem wewnątrz to nie widze powodu żeby tego nie robić. btw. A co dziwnego jest w myciu bocznych powierzchni opon ? :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Wiciok, mała korekta, jak gumka nie chce wejść do komory to można posmarować ją z zewnątrz olejkiem silikonowym (tylko nie można zapaćkać kołnierza). W innych wypadkach nie smarujemy, a mycie w wodzie z płynem do mycia naczyń na pewno nie zaszkodzi :icon_wink: Wiem o tym, sam tak zresztą robiłem - ale to się IMHO nie liczy. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 A co ma piernik do wiatraka ? Że oba się kręcą... Są rzeczy których nie należy myć ani smarować. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Wiatrak można rozpierniczyć. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Że oba się kręcą... Są rzeczy których nie należy myć ani smarować. W takim razie proszę o jakieś racjonalne argumenty przemawiające przeciwko myciu HU. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts