Holman Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Dziekuje wszystkim za informacje. Mam nadzieje ze moj egz tez bedzie smigal. Tez mam baterejke 10.8V to ja zapakuje - czemu nie :) Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted July 27, 2005 Report Share Posted July 27, 2005 czekamy na fotki tej broni :) Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted July 27, 2005 Report Share Posted July 27, 2005 A samemu poszukać to nie łaska? Quote Link to post Share on other sites
Seba Posted July 27, 2005 Report Share Posted July 27, 2005 Tutaj mój SPR w całej okazałości: http://asg.polhost.pl/galeria/SPRZET_I_BRO...ON/DSC05741.JPG http://asg.polhost.pl/galeria/SPRZET_I_BRO...ON/DSC05740.JPG Wsadziłem do niego spreżyne PDI 300%. Strzela idealnie. Mialem sporo różnych replik asg, i moge powiedzieć, że ten SPR'ek jest jak do tej pory najlepszą. Quote Link to post Share on other sites
mariusz Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Na czym polega „uzdrowienie HU” w przypadku tej repliki? Czy wystarczy zmienić gumkę na silikon, czy też trzeba zmienić cały HU – jeśli tak to jaki pasuje? Pozdrawam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 A po co uzdrawiać HU w tym modelu?? Przecież to nie jest CA tylko G&P Quote Link to post Share on other sites
mariusz Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Hargin pisał: „spaprany hopup wymaga poprawy (tak jak pisał PA) Stąd moje pytanie Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 A tak sobie pisze zeby odswiezyc temat po zakupie SPR/A firmy WGC Custom :) Pare luznych obserwacji : 1. silnik EG700 czyli standardowe maruiowskie gowienko - po tej strzelance zmieniam na EG 1000 ( i tak mam jeden zapasu od CA mojego ;) ) 2. wlozylem 10.8 - ROF jest oszalamiajacy ale na lowcapy to sie nie nadaje :D 3. sruba do zdjecia kolby nie jest dluga jak w CA ale krzyzak gleboko schowany - nie wiem skad wziac taki dlugi srubokret krzyzakowy - pewnie z Castoramy :D Ale mysle ze przelozenie kolby jakby co to nie problem :) Tym bardziej ze oryginalna G&P jest szarawa - taka srednia 4. bezpiecznik na razie zostawiam (30A) ale po strzelance w sobote szykuje sie do wyniesienia go w przestrzen kosmiczna ;) 5. wreszcie ktos pomyslal przy konstrukcji klapy silnika - sruby nie wkrecamy juz w plastik ale w zatopione w plastiku metalowe gwinty (w porownaniu do CA) U mnie HU jest git - widocznie WGC gunsmith sie postaral :) Na razie jestem b zadowolony - przede wszystkim dlatego ze metrowej dlugosci giwera w lapie otwiera nowy swiat doznan hehe. Zobaczymy jak bedzie na wojnie. [ Dodano: Nie Paź 23, 2005 12:02 pm ] No wiec postrzelalem troche i jednak z HU nie jestem do konca zadowolony. Strzela dobrze tylko przy maksymalnym podkreceniu. W jaki sposob posiadacze SPR poradzili sobie z tym problemem? Slyszalem o jakichs drucikach w HU ;) Jesli mozna prosze o wiecej szczegolow. Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Dokladnie mam ten sam problem? Napiszcie jesli mozecie, jak zmodyfikowaliscie ten HU, aby normalnie funkcjonowal :) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 ja słyszałem że tam trzeba małe bukkake do lufy zrobić ;) Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Robimy to codziennie :) Quote Link to post Share on other sites
Seba Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Ja rozwiązałem problem hop-up'a w spr'ze wymieniając gumke dystansera( ten gumowy wałeczek miedzy gumką hop-up'a a mechanizmem :D ) na kawałek wkladu od długopisu. Tak naprawde robie to w każdym karabinie. Różnica jest kolosalna. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Ciekawy plan :) Bede musial kupic dlugopis ;) Ale mam tez pare dystanserow wolnych wiec poeksperymentuje. Dzieki za pomysl. Quote Link to post Share on other sites
Arek Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 Witam Nie chciałm rozpoczynać nowego tematu na temat tej broni (w sumie moja ciekawośc została już po części zaspokojona), więc dodam tutaj kilka pytań: Jak po tych kilkunastu miesiącach sprawuje się karabin? istnieje jakaś alternatywa (lepszy zasięg / cena) dla tej broni? i... czy warto? ;) Quote Link to post Share on other sites
bredok Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Mam pewnien problem w SPR/A: wymienilem komore HU z standartowej na CA, gydz tamta kiepsko dziala. Wsadzilem gumke Prometheus'a i przy bardziej podkreconym HU kulki zaczynaja sie blokowac w komorze, wiec regulacje znowu mam ograniczona. Dodam, ze moj SPR ma 550 FPS'ow. Zetknal sie juz ktos z tego typu problemem? Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 @ Arek: Porownam ci np. do M15A4 Rifle CA z zalozonym RISem Za: 1. SPRowy wyglad, styl, wyglad body, pelen metal 2. zdecydowanie lepsze czesci w srodku GB niz w CA, szczelny cylinder z dobrym jakosciowoe tlokiem 3. moc wieksza niz w CA, oceniam stocka SPR na ok. 130-140 PDI Przeciw: 1. komora HU od razu do wymiany na CA, gumka do wymiany na silikon guardera 2. rdzewieje... jak zarysujesz metal to po jakims czasie pojawia sie tam rdzawy nalot, mam CA od 1,5 roku ale w nim nigdy sie to nie zdarzylo - sa otarcia farby na srebrno ale CA nie rdzewieje 3. Po 1-2 miesiacach peknie ci popychacz, u nas sa 3 G&p i w 3 stalo sie to samo, G&P ma za sztywne popychacze i pekaja Patrzac na pol roku intensywnego uzytkowania (praktycznie co tydzien) werdykt brzmi: CA M15A4 Rifle z dlugim RISem z przodu @ bredok: na pewno masz dobrze wlozona gumke? U mnie sie problem pojawial jak sie gumka podwinela, np silikony guardera (to masz?) sa b delikatne i potrafioa sie podwinac na koncu, daj duzo silikonu i powoli zaloz wloz lufe z gumka w komore jeszcze raz Quote Link to post Share on other sites
bredok Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Aktualnie mam wsadzona najtwardsza gumke HU jak tylko jest dostepna, czyli Prometheus'a (czerowna). Nie wiem czy w przypadkiem w tak niskiej temp. jaka mamy zimowa pora, jeszcze bardziej nie twardnieje ta gumka. Powiedz mi jaka tym masz dokladnie wsadzona gumke HU? Jak mocnego masz twojego SPR/A? Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 No jesli dobrze pamietam ten prometheus nie jest z silikonu tylko z gumy wiec jest mozliwosc ze jest taki efekt bo gumowe gumki faktycznie twardnieja. Ja mam teraz 150 PDI i gumke guardera silikonowa. Przerobilem juz kilka gumek roznych firm na roznych sprezynach (max. 210 PDI) ale guarder silikonowy przezroczysty jest najlepszy. Jeden jego mankament ze jak jest mocna sprezyna np 210 PDI to po jakims czasie potrafi sie wyzlobic dziurka w tym podkrecajacym zgrubieniu gumce silikonowej bo kulki maja taka predkosc ze maja tendencje do przelatywania przez gumke zamiast do podkrecania ;) Quote Link to post Share on other sites
bredok Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Hmmm... Bede musial sprawdzic twoj patent, bo poki co to strasznie drazni mnie ten mankament. Do tego mam ograniczona mozliwosc regulacji HU wiec karabin bardziej pluje i strzela. Ciekawa po jakim czasie mnie sie wytrze skoro ja mam jeszcze mocniejsza sprezyne (300 PDi) :? Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Jak 300 PDI to moze ci nastapic dosc szybko. Mozesz tazke sprobowac czarnego silikona systemy, jest troche mocniejsza niz guarder. Quote Link to post Share on other sites
tomow Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 ja mam w M15A4 Rifle CA czerwoną gumkę Prometheusa i jakos daje rade, fakt ze w niskiej temperaturze jej skutecznosc spada ale jak jest w miare cieplo (tak koło 0 stopni) to może byc , ponoc przy takim springu jak mam bezsensowne jest montowanie czegos innego bo tak jak pisał Holman robią sie dziurki w gumkach spręzyna M150 Systema pozdro Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted March 21, 2006 Author Report Share Posted March 21, 2006 No ja mam nadzieję że u mnie to nastąpi powoli! W tym tygodniu pakuję 210 PDI i wymieniam gumkę HU bo okazało się żę zapomniałem przy wymianie dystansera wymienić również gumki. Pożyjemy, zobaczymy jak to wyjdzie! Pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
Czary Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 A czy u kogoś dziala śruba w stopce kolby regulujaca połozenie silnika ? U mnie skończyło się rozwierceniem i dotoczeniem nowej ... fabryczny element był .... zaklejony :?: Niestety z braku czasu mój SPR nadal lezy w kawałkach w pudełku. Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 U mnie dziala(lo). Ale ostatnio rozgwintowalem srube trzymajaca stopke i wymienilem raczke na Knight Arms ;) Chcesz moja srube? ;) Quote Link to post Share on other sites
Czary Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 Spoko - mam customową dorabianą indywidualnie :wink: Teraz muszę tylko klocki poskladać do kupy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts