Foxtrot29 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 owszem, wiadomo. że to gumka lub dystanser, albo lufa, i to kwestia krzywego włożenia jednego z tychże. a gwarancji nie stracisz otwierając replikę, tylko gearbox. BTW, to naprawdę idiotyzm wybierać replikę że względu na okres gwarancji, którego i tak za diabła nie wykorzystasz, mogę się założyć Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Było wcześniej się radami dzielić a nie teraz. Było wcześniej poczytać na forum nie teraz. Doceń to ,że użytkownicy poświęcają swój czas aby udzielić ci pomocy. Nikt im za to nie płaci, więc nie masz prawa grymasić. Buniek92 Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Wybacz mi o milordzie że nie zdazyłem udzielić mu porady w czasie odpowiednim i zgodnym z jego zegarem wewnętrznym. ciach ciach O takich przyjemnościach to dyskutuj na PW. OFF Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Ogarnij się Lisek bo przez neta to każdy wyszczekany. Odeśle na gwarancję i po kłopocie? Dam znać jak zadzwonie. Za rady dziękuję:) Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Witam. Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli, że może to być przyczyna złych kulek. Repliki, które mają 400fps i w góre powinny strzelać z 0,28 lub 0,30 g kulek ja natomiast kupiłem G&G 0,25. Czy to prawda? Link to post Share on other sites
Vuja1991 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 (edited) Gdyby to była wina kulek to leciały by one w różne strony, poza tym ammo G&G nie powinno się tak zachowywać. Tak jak pisali wcześniej, krzywa gumka albo dystanser. Edited December 12, 2012 by Vuja1991 Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 bullshit. kulek 0,28-0,30 używa się zasadniczo od 460 w górę, poza tym gdyby to były naprawdę złe/za lekkie kulki to nie miałbyś skupienia/powtarzalność a tobie wszystkie równo skracają Link to post Share on other sites
OFF Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Nie ma to jak sklepowy serwis :F Link to post Share on other sites
-K2- Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Naprawdę nie ma w okolicy nikogo ogarniętego, kto potrafił by Ci pomóc zajrzeć do tej repliki? Za dwa tygodnie święta, wiesz co dzieje się na poczcie i w firmach kurierskich? Jesteś pewien, że akurat teraz chcesz ją wysyłać do serwisu? Link to post Share on other sites
Reegz Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 (edited) Ehhh... Może to ci pomoże. Składanie hopka. http://www.youtube.com/watch?v=iLgdkU_Wsqo Rozkładanie repliki. http://www.youtube.com/watch?v=vMfV4X3J5EI Gb rozkłada się w twojej replice ciut inaczej bo nie ma dzielonego, ale komorę w każdej emce identycznie. Mam nadzieje, że cieszysz się z zaoszczędzonych 10 sekund życia. Uważaj tylko aby nie zgubić dystanseru. (małe wałkowate coś w komorze zazwyczaj ma czarny kolor, dociska gumkę HU) Edited December 12, 2012 by Reegz Link to post Share on other sites
l_isek Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Może gumka jest zapaćkana smarem (w KWA tak miałem) jak nie chcesz wyciągać lufy i komory (nie chcesz, nie potrafisz, mama zabrania...) to popsikaj izopropanolem do środka komory i lufy póżniej przeczyść lufę wyciorem. Izopropanol to taki alkochol w spreju dostepny w castoramie:) Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted December 13, 2012 Author Report Share Posted December 13, 2012 jak skręcić hop up żeby mógł cały wycior włożyć. Mam taki smar w spray to replik. Nie pamiętam nazwy. Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Na pewno masz olejek silikonowy. Lepiej nie psikaj tym nigdzie, a do lufy to już broń Boże! Link to post Share on other sites
l_isek Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Izopropanol to alkochol do czyszczenia i odtłuszczania powierzchni (coś jak spirytus tylko delikatniejszy dla tworzyw), smar w spreju to to nie to samo Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted December 14, 2012 Author Report Share Posted December 14, 2012 (edited) Mam olejek sylikonowy. Napisane jest w instrukcji, żeby na wycior założyć kawałek szmatki bawełnianej nasączyć olejkiem sylikonowym i wytrzeć. Troszkę psiuknać w otwór ten co z magazynku pobiera kulki. Mam izopropanol i olejek i co mam zrobić? Dzisiaj mi przyszły kulki EXTREME 0,28G i low-capy, jutro przetestuje Mam jeszcze pytanie bo na filmie tutaj aby rozłożyć replikę trzeba wybić nity. Ja za to mam śruby ale kręcą się z dwóch stron więc nie chce używać siły wie, ktoś jak to otworzyć? Edited December 14, 2012 by lordpakernik Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 (edited) Sugerując się nazwą 'śruby' myślę tylko o wykręceniu ich, ale z tego co pamiętam po mojej eMce to może i będziesz musiał użyć nieco siły by wybić którąś z nich, u mnie to był pin w lower receiver'ze, nad chwytem pistoletowym :P Edited December 14, 2012 by WszystkoZajęte Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 W instrukcji masz również napisane żeby nie strzelać ani nie celować do ludzi... Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 Dobra piszę co i jak. Replika została wysłana raz i przysłana do mnie z taką sama wadą. Potem po interwencji i telefonach zabrali ją drugi raz i została wymieniona na nową. Mam teraz problem. Ponieważ moja bateria to 1100mAh i 9,6V i wystrzele ze 100 kulek i bateria pada. Zmierzyłem napięcie na baterii jest 10,01V. Wg wzoru moja bateria była ładowana ok 6 h 20 min i dalej to samo. I teraz patrzę na ładowarkę a ona ma napisane: OUTPUT: 8,4V i 250mA. Po 6 h i 20 min ładowania bateria nie jest ciepła za to ładowarka tak. Czy ładowarka jest za słaba?? Bo mam zaczynam powoli mieć dość tego Gunfire. Link to post Share on other sites
DamiŁ Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 skoro batka jest 9,6V a ładowarka 8,4V to logiczne jest ze zła ładowarka do tego jest.. tak mi sie wydaje.. moge nie miec racji.. no bo nie bez powodu chyba kupuje sie ładowarke pod daną batke no nie? :P Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Ja mam jedna ladowarke do wszystkich baterii ;) Ladowarka mikroprocesorowa. Jezeli z batka jest dobrze to sprobuj jakas lepsza mikroprocesorowa ja zaladowac :) Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 Ja jej nie kupowałem. To ładowarka stockowa. Mógłby ktoś mi potwierdzić, że bateria 9,6 powinna mieć być ładowana ładowarką o 9,6V, dostałem taką ładowarkę w zestawie. Na ładowarkę mikroprocesorową mnie nie stać, wydałem 1000 zł na moją 1 replikę wraz z dodatkami. Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Tak, ja ci mogę to potwierdzić. Wbrew wszelkim pozorom, bateria 9,6v MUSI być ładowana ladowarką o outpucie 9,6v. Szczęśliwy? Link to post Share on other sites
Klojtex Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Ta,ładowarka jest za słaba. Na moje oko starczy odrobina logiki by dokonać porówniania napięcia baterii i wyjściowego z ładowarki. Inna rzecz: 150 zł nie zbierzesz na mikroprocesorówkę? Link to post Share on other sites
OFF Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Zrzuć się z jakimś kolegą na dobrą ładowarkę i po problemie. Link to post Share on other sites
lordpakernik Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 Nic czeka mnie rozmowa z GF. Miałem kupić wszystko za 600zł a dodatkowo dołozylem 400 zł. Teraz musze kupić kamizelkę. Jutro zadzwonię i dam znać. Link to post Share on other sites
Recommended Posts