Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Która replika ?

Recommended Posts

Witam, z góry przepraszam za mało ambitną nazwę tematu ale naprawdę mam problem z wyborem repliki

:( Zaczęło się od KWA lecz nie mogę już nigdzie dorwać klasycznej M4 z gb drugiej generacji. Potem na celownik wziąłem G36 Aresa i... Mój wybór został załamały niedawno dodane do oferty SpecShopu M4 od Aresa.

Pytanie do Was - Którą replikę polecacie ? Ze względu na wykonanie, bebechy itp. (wiem że to pytanie może mieć podłoże gustów fanów M4 a gietek, lecz proszę o uzasadnienie swoich odpowiedzi :icon_smile: )

Oto repliki :

G36 http://www.specshop...._-_G36_-_AR-004

M4

http://www.specshop....12#!prettyPhoto

Ii pytanie dodatkowe - moglibyście wysłać równie godne polecenia repliki w cenie do 1100zł ? Być może poprzez zapatrzenie na te repliki nie zauważam innych dobrych propozycji ;]

Edited by stalkpl

Jak kto lubi,chociaż czy jest "przykrótka" to tutaj bym się kłócił :icon_biggrin: Kwestia gustu raczej.

615063_465735890133707_37774372_o.jpg

Wersja K będzie miała dłuższą lufę i chwyt. Gdzie i tak wygodnie się trzyma za gniazdo magazynka w sumie,a nie za sam chwyt (chyba,że ktoś dokupi chwyt na szynę RIS) :icon_smile:

Wielkie dzięki za odpowiedzi :) Teraz tylko narzucają się dwa problemy. Pierwszy -

O którym mówią od ok. 40 minuty - stykanie się komory HU z GB. Wiem że omawiają głównie giety od JG, ale czy w Aresie jest to także problematyczne ? I drugi - akumulator. Słyszałem że jest ciężko dobrać odpowiedni akumulator do G36 (na forum spotkałem sie tylko z tematami o wersji C, nie wiem jak w pozostałych). Możecie podać wymiary akumulatorów jakie zmieszczą się w chwycie przednim zwykłej, długiej wersji G36 ? Lub jeśli możecie to podajcie akumulatory, interesuję mnie dosyć pojemne LiPo, koniecznie 7.4V

Nie - jedyne 'problemy' jakie pojawiają się przy produktach ARESa to dobór części - nie są to standardowe zestawy v2/v3.

Dosyć pojemne lipo tzn ile mAh?

Do mojej repliki od ARESa gdzie jest bardzo mało miejsca wchodzi powerbean 1200 mAh.

Do szturmówki więcej nie potrzeba, a na wypadek awarii lepiej mieć 2 mniejsze pakiety niż jeden duży.

Swoją drogą śmieszny ten film.