Jump to content

Replika dla niskiego, drobnego kolegi.

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć Wam potrzebuje czegoś dla niskiego kolegi, więc najlepiej jakby to coś było krótkie oraz lekkie. Myślałem o tym http://gunfire.pl/pr...go-JG068MG.html gdyż myślę, że to fajna replika na początek, tak samo z wielkością tej repliki - jest OK. No chyba, że poczciwa CM.028A jeszcze ewentualnie go do niej 'przymierzę', a wy co byście polecili? Jeden warunek, sklep to Gunfire.pl. Myślałem jeszcze o G36 JG608.

PS: Jeszcze myślę o tym http://gunfire.pl/product-pol-1152190032-Replika-karabinka-szturmowego-CM035.html

Jeszcze jedno jak sprawują się te repliki AK od JG?

Edited by Mark97
Posted

Witaj jeżeli już to ak od CM, g36 też są dobre ale trochu bardziej awaryjne i mniej podatne pod tuning niż ak od cymy jeżeli już to może by mu wpadło w oko cm.028s a te ak od boja naprawde nie polecam kolega ma i suje mu się to jak diabli.

Guest Graszczur
Posted

Ło matko, ja przy swoich 170 cm nawet z M16 biegałem i było zadziwiająco wygodnie (z M249 już niezbyt xD). Ten kolega jest dziewczynką, że ma takie wymagania?

Posted (edited)

Replika dla drobniutkiego kolegi? Tamtaratamtam P90 ^^

Witaj jeżeli już to ak od CM, g36 też są dobre ale trochu bardziej awaryjne i mniej podatne pod tuning niż ak od cymy jeżeli już to może by mu wpadło w oko cm.028s a te ak od boja naprawde nie polecam kolega ma i suje mu się to jak diabli.

Co rozumiesz pod pojęciem mniej podatne na tuning w giecie?

Jest równie podatna,a nawet bardziej od ak cymy(cm028).Wśród moich znajomych jest kilka giet jg,i wszystkie śmigają bezawaryjnie(najstarsza 4 lata).Oczywiście zmienia się to,gdy ktoś zaczyna w środku grzebać,a a nie ma o tym pojęcia.

Edited by nicknitro
Posted

Czyli jak mam 191cm wzrostu, to nie mogę biegać z P90? Najlepiej niech kolega przejdzie się na miejscową strzelankę i sprawdzi co mu najlepiej "leży".

Ja nic takiego nie mówiłem :D

Posted

Hmm musi on być naprawdę drobny i słaby, jeśli zakładasz taki temat :) Ja biegam ze znajomym, który ma 168cm wzrostu, jest szczupły jak nie wiem co, a biega z cm 040 + koli :D I daje radę bez problemu, a wracając do tematu:

To tak: Mp5 JG/G36 JG/ ewentualnie P90/ Ak wbrew pozorom (chociaż dla mnie) nie ma dobrego wyważenia i bieganie z rk02 nawet dla mnie jest problemem, jeśli ciągle się trzyma w pozycji do celowania :)

Guest Graszczur
Posted

Najlepiej niech kolega przejdzie się na miejscową strzelankę i sprawdzi co mu najlepiej "leży".

O to to to.

Posted
(...) Najlepiej niech kolega przejdzie się na miejscową strzelankę i sprawdzi co mu najlepiej "leży".
O to to to.

To najlepsze rady.

Na marginesie, moja Pani ma 152 cm (krasnoludek), biegała dotąd z G36K i jakoś sobie dawała radę... :icon_wink: