Szatan8 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Witam! Temat pewnie się powtórzy, ale bardzo mi zależy na opiniach innych użytkowników, którzy posiadają lub chociaż mieli do czynienia z tymi hełmami: http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/replika-helmu-mich2000-wersja-light-acm-olive.html http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/replika-helmu-mich2000-a-c-m-olive.html Budżet, którym operuje to około 100 zł. Interesuje mnie to jakie zapewniają bezpieczeństwo i czy warto je kupować. Jak one wyglądają w ogóle z rozmiarami? Jest to rozmiar uniwersalny? Słyszałem, że same fasunki i paski nie są zbyt dobrej jakości. Jeżeli nikt nie miał dokładnie z tymi do czynienia, to chciałbym usłyszeć jakie polecacie w tej samej cenie. Jeszcze jedna sprawa czy maska typu Stalker (osłaniająca usta, nos oraz uszy) wejdzie pod tego typu hełm? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi i podzielenie się ze mną swoimi opiniami oraz komentarzami. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 (edited) Eeej TG zmienił skórkę strony, błeee brzydka. Ale wracając do tematu to mam tego MICH'a od ponad roku tylko, że wersję normalną. Rozmiar IMO jest uniwersalny. Paski i frasunki trzymają się dobrze, nic mi od niego nie odpadło, trzeba tylko na początku sprawdzić czy jest wszystko dobrze przykręcone. Co do ochrony to kapelusz czy zwykła czapka zapewni podobną ochronę przed kulkami ale przewaga MICH'a jest taka że jak zahaczysz głową o gałąź albo uderzysz w ścianę to nie będzie bolało. I chyba to pytanie bardziej by pasowało w dziale "Szybkie pytanie - szybka odpowiedź" Edited November 5, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Szatan8 Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 A co do pytania czy maska typu Stalker zmieści się pod MICHem 2000? Jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 O którą wersję Ci chodzi dokładniej? I dlaczego miałaby się nie zmieścić? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Tego tańszego nie warto - bardzo zabawkowa waga :/ No i jest bardzo delikatny, mój pękł w trakcie transportu :/ Quote Link to post Share on other sites
Szatan8 Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 O którą wersję Ci chodzi dokładniej? I dlaczego miałaby się nie zmieścić? Chodzi mi dokładnie o wersję MICH 2000. Pytam się dlatego, bo mam wrażenie, że maska, która osłania uszy(w tym również usta i nos) nie zmieści się pod nim z powodu zawartej (jako takiej) ochrony uszu w samym hełmie(MICH 2000). Czy może lepiej w połączeniu maska typu Stalker wyjdzie wersja MICH'a 2001? Miał może ktoś do czynienia z hełmem z gunfire? http://gunfire.pl/product-pol-1152190381-M-I-C-H-2000-OLIVE.html Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 MICH ma akurat całkiem sporo miejsca nad uszami. W końcu mieści się tam COMTAC, więc ze Stalkerem nie powinno być problemu. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Chodzi mi dokładnie o wersję MICH 2000. Pytam się dlatego, bo mam wrażenie, że maska, która osłania uszy(w tym również usta i nos) nie zmieści się pod nim z powodu zawartej (jako takiej) ochrony uszu w samym hełmie(MICH 2000). Czy może lepiej w połączeniu maska typu Stalker wyjdzie wersja MICH'a 2001? Miał może ktoś do czynienia z hełmem z gunfire? http://gunfire.pl/pr...2000-OLIVE.html Pytałem o wersję maski. Powinno wejść problemu,najwyżej trochę ją zniekształcisz. Quote Link to post Share on other sites
Szatan8 Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Po zakupie maski oraz hełmu podzielę się wrażeniami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts