KeyKey Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Niedawno na forum znalazłem informacje, jakoby zatrzasku kolby w Rk02 nie dało się wymienić "bo przyspawany" Czy to prawda? Czy wymiana zatrzasku na ten http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/czesci-metalowe/stalowy-zatrzask-do-kolby-skladanej-w-serii-rk-01-02-03-05-p-j.html wystarczy, by poradzić sobie z problemem urywającej się kolby? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Zatrzask nie ma nic do urwania się kolby. Zatrzask spełnia funkcję blokowania jej w pozycji rozłożonej z lepszym, bądź gorszym skutkiem. Zatrzask nie jest przyspawany. Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Więc jak mogę zwiększyć wytrzymałość kolby? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Nie rozbijaj nią drzwi i nie lej po ryjach terminatorów ;). Tak serio, to ja pierwsze słyszę żeby przy normalnym użytkowaniu się komuś kolba w bojcu sypnęła. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Mi po 2 latach się zatrzask wyłamał, a replika nie służyła jako kij "bejsbolowy", ale też nie wisiała na ścianie. Była regularnie użytkowana co 2 tygodnie. Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Dziękuje. Widocznie inni ludzie po prostu wyolbrzymiają sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Z moich osobistych obserwacji wynika, że ludzie często tyrają zabawki gorzej, niż tyra się ich palne odpowiedniki, a potem jest płacz i żal że coś się zepsuło albo złamało. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 No można i tak, ale nie oszukujmy się gównolit łatwo się łamie i kruszy nawet przy bardzo dobrym użytkowaniu, Przynajmniej jest wymówka, żeby lepsze części kupić :) Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Tak ale które i jak zamontować? Quote Link to post Share on other sites
mkujawa96 Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 odświeżam temat :) potrzebuje tylko sprężynki do zatrzasku bo sam zatrzask mam stalowy, taki byl stockowy ktos wie co moze pasować :)? Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Hehe Nowy Rok i już "wykop roku" :icon_razz2: Kolego zdemontuj, obejrzyj co i jak i sprężynkę z jakiejś podobnej dorób :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts