McFly Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Czy ktoś miał styczność z tą kamizelką ? Bo przymierzam sie aby zmienić KSP-12 na to cudo i nie wiem czy warto. :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Jeśli mogę spytać, co złego jest w KSP-12? Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 KSP-12 jest super wygodne, ale chce coś gdzie mogę umieścić balistykę. :) Quote Link to post Share on other sites
tomaszko Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 tak z ciekawości, brałeś pod uwage scaraba? Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 Tak brałem pod uwagę, ale przeraża mnie cena. :( 900zł to juz troszke za duzo jednak dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
tomaszko Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 900zł skad wziołeś taką cene ? przeciez rats i scarab sa porownywalne cenowo.. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 900zł z miwo lubiniec, całość z Cordury - nawet taśmy. I oczywiście rozmiar "DUŻY". Tańsza wersja wychodzi 800zł. Czyli nikt nie miał styczności z ratsem? Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Mam Ratsa szytego na miare (za sama kamizelke z wkladami z karimaty zaplacilem 600 pln w CB). Kamizelka wygodna, ale ciezka, i pasy od klamr glupio "dyndaja" po zapieciu. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 A jak z kieszeniami ? da się jakoś to ładnie ułożyć? bo widzę ze po bokach nie ma zbyt dużo pasków molle. :( Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Po bokach nie ma wcale molle tylko front i tyl. Jesli chodzi o ulozenie to juz kwestia gustu i potrzeb. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 A co powiesz o kamizelce KZ-10 Bielik? Quote Link to post Share on other sites
tomaszko Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Ru-D a spróbuj wisnać te paski mniej wicej tak skąd wychodzą i nie bedą dyndać ;) prade mówiąc jesli pytasz o ratsa który kosztuje ( w tej konfiguracji co podałeś tj. cordura powiedzmy wz.93 i taśmy takze z kordury) 855zł a ja mówie o scarabie który jest o "aż" 45zł droższy w tej samej konfiguracji ( co wydaje mi sie ze przy takiej kwocie nie robi duzego znaczenia) to zdecydowanie polecam Ci scaraba :) Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 A jak na tle scarabów i ratsów wypada PlateCarier od Miwo ? bo tez słyszałem o nim dobre zdanie. Tylko problem polega na tym ze mam 185cm wzrosttu i czy PC nie będzie za mały? Quote Link to post Share on other sites
tomaszko Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 prawde mowiąc ja jestem bardziej zwolennikiem PC (świetna kamizelka) niż za scarabem czy ratsem aczkolwiek kazda kamizelka jak wiadomo ma swoje plusy i minusy zależy od kupujacego jakie ma priorytety. Ja czuje sie w nim hmm.. bardziej mobilny niz np w scarabie. Co do twoich wymiarów, długość szelek możesz rególowac, co do boków ja mam w pasie okolo 85 cm i jak zakladam PC to boki kamizelki zachodza na siebie całkowicie bardziej sie nie da :D mylse ze na Cb tez by spokojnie pasował kwestia dopasowania długości wszystkich paskow :). Generalnie polecam skontaktowac sie z firma Miwo LC i zapytac sie o szczególy na pewno wam wszystko wyjaśnia i jakies rozwiązanie na pewno sie znajdzie :) Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 Bo właśnie boje sie ze PC będzie za "niski" dla mnie. Mysle też nad tym: http://polskor.pl/sklep/?23,kamizelka-panelowa-wzor-01 Bo też ładna kamiezlka. :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Bo właśnie boje sie ze PC będzie za "niski" dla mnie. Mysle też nad tym: http://polskor.pl/sk...anelowa-wzor-01 Bo też ładna kamiezlka. :icon_smile: Nie wygląda Ci znajomo? ;) Mam PC z MIWO L. ,fajna kamizelka. Jestem niższy od Ciebie o parę cm i jest trochę za długa o jeden pasek molle. Na Ciebie nie powinna być "niska"/krótka. Tylko zapinanie boków nie jest zbyt wygodne,przynajmniej dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
tomaszko Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 proponuje Ci napisać do nich meila i zapytać sie o wymiary kamizelki, jesli by na Cb nie pasowało to moze byłoby opcja "przedłużenia" o np. jedna taśme montażową, ale to juz musisz z nimi gadac :) tak czy innaczej ja wole postawić na znane i sprawdzone marki :) Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 U mnie wlasnie tak zrobilem ze zamowilem "dluzsza", zeby kamizelka nie wygladala jak sliniaczek :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Tyle, że plate to zazwyczaj MA BYĆ śliniaczkiem ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts