blysk Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Witam. Planuje dziwną operacje z moim szkieletem v2. A mianowicie posiadam dwie połówki szkieletu z różnymi dziurkami na łożyska (6 mm i 7 mm) i chciałbym go złożyć. Czy ta składanka będzie współpracować? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Powinno dać się złożyć ale potrzebujesz 3x 6mm i 3x 7mm łożyska. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 I mnie sie wydaje ze powino byc ok. Otwory na zebatki sa przeciez w tym samym miejscu. Potencjalny problem jaki mozesz napotkac to roznice w wykonaniu (jakosc odlewu) tych dwoch polowek. Czasem ''na oko'' cos pasuje a jak juz zlozysz to juz nie koniecznie. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Jeśli to chińskie połówki, zębatki mogą w nich być nie osiowo, sprawdź dokładnie jak będą chodzić zębatki :) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 na 80% powinno wszystko ze sobą współgrać. Ale powiedz mi kolego, skąd taki pomysł i jaki co on ma na celu? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Pewnie ma na celu wykorzystanie leżących bezczynnie dwóch połówek gb, no bo co innego? :D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Dokładnie, Lesio dobrze prawi, sam tak kiedyś zrobiłem na próbę Problemem nie okazały się otwory na łożyska lecz różnice konstrukcyjne tych GB. Głowica cylindra w jednym pasowała a w drugim już trzeba było troszkę szlifować trzpień stabilizujący. Ogólnie takie dłubanie było ale dało się to złożyć no i jakoś to działało na springu 100 :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts