Awangardowy Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Siema jestem nowy i szukam broni na start. Oczywiscie duzo fpsow i dosc ciezka. Najbardziej podobaja mnie sie pistolety maszynowe. Oczywiscie uwzgledniam takze inne propozycji takie jak normalny karabinek. Moj wybor padl na - http://gunfire.pl/product-pol-1152192066-Replika-pistoletu-maszynowego-CM041J.html Co o nim sadzicie? P.S. Czytalem ze w niektorych replikach szybko fpsy spadaja. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Jak na start- może być. Spadanie fpsów to z reguły wina chińskich sprężyn, ale nie ma się co przejmować. Nie są to (z reguły) wartości bardzo duże, początkujący raczej nie zauważy różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Awangardowy Posted November 16, 2012 Author Report Share Posted November 16, 2012 A polecisz moze jakis inny? Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Starałem się wybierać do 500 zł. http://gunfire.pl/product-pol-1152189390-Replika-karabinu-CM031.html http://gunfire.pl/product-pol-1152190032-Replika-karabinka-szturmowego-CM035.html http://gunfire.pl/product-pol-1152195059-Replika-karabinu-szturmowego-RK-10.html http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/608-jg.html oraz replika której nie wiem czy polecać czy nie ale dam linka na wszelki wypadek http://gunfire.pl/product-pol-1152198441-Replika-subkarabinka-CM011.html Ogólnie rzecz biorąc jak chcesz g36 do 600 zł wybieraj w gietach z firmy JG Wszystkie (prawie) rodzaje ak robi firma CYMA oraz BOYI z czego moim zdaniem CYMA jest lepsza ponieważ GB ma mocniejszy. Ceny cymek wachają się od 400 do 800zł. Emki nie znajdziesz nie mają budżetu 800 zł. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Mocniejszy GB który nada się owszem do ekstremalnych tuningów. Ale poza tym wszystko w cymach to syf. Boyi jest ze stali. Dobrze spasowany gb, wszystko równo ... co by tu dalej można mówić... jakby Ci jakimś cudem coś się złamało to se możesz zespawać - cyma by się roztopiła. :D Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Ohhh... Cyma nie jest taka zła zwłaszcza te ze stalowym body, a poza tym jeszcze się niespotkałem aby ktoś spawał body :D. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 I w tym problem... Trudno się nie zgodzić, że Boyi RK jest po prostu lepsze. I mówię to jako były zwolennik CYMY. :P Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Ta MP5, którą wybrałeś, jest naprawdę dobra, strzela wyjątkowo celnie Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Ta MP5, którą wybrałeś, jest naprawdę dobra, strzela wyjątkowo celnie Ta? A ja byłem pewien, że strzela jak stockowa replika, a nie 'wyjątkowo celnie'. Masz porownanie z czymś innym niż, zapewne, cm.028? Quote Link to post Share on other sites
Awangardowy Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 Czyli odradzacie kupna cymy? Najbardziej wlasnie chcialbym miec pistolet maszynowy aby nie byl taki dlugi ale za to dosc ciezki. Mozecie dac linki dobrych pistoletow maszynowych innej firmy niz cyma np jak juz ktos pisal Boyi. Oczywiscie moge tez kupic normalny karabinek (wolalbym maszynowy) wiec linki AK mile widziane. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Cyma nie jest zla. Ale kup Suke Boyi'a :icon_smile: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html Edited November 17, 2012 by Wiśnia Quote Link to post Share on other sites
Awangardowy Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 O takie cos mi chodzilo. Gearbox v3, sila jak w cm 049j, drewno + stal i wiekszy magazynek. Dzieki za podsuniecie tej broni. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Ta? A ja byłem pewien, że strzela jak stockowa replika, a nie 'wyjątkowo celnie'. Masz porownanie z czymś innym niż, zapewne, cm.028? Strzela zauważalnie celniej niż większość stockowych chinoli. Jak na chińską empepiątkę przyzwoity wynik Edited November 17, 2012 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 @Obi-Wan robiłeś jakieś konkretne testy czy to tylko Twoja subiektywna opinia? Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Konkret: moja mp5 ma zmienioną gumkę na systeme energy, sprężyne na słabszą, dającą 326-330 FPS Na 30 metrów idzie trafić człowieka, kulki guarder 0.25. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 @Obi-Wan robiłeś jakieś konkretne testy czy to tylko Twoja subiektywna opinia? Jeśli masz na myśli kreślenie mazaczkiem po tarczy, bieganie z linijką i robienie recenzji - nie. Powiedzmy więc, że to moja subiektywna opinia. Ale znajdź mi stockową chińską empepiątkę, która strzela celniej niż CM.041. Poza tym nie ja jedyny tak sądzę, wystarczy przejrzeć temat o tej replice (ale broń boże nie myślcie sobie, że na tym opieram swój osąd, bo niejedną mp5 Cymy miałem w ręku) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Czy ja wiem, czy aż tak celna? Raczej nie... Ale i tak w większości replik wypada wymienić lufę i gumkę. @ Nie twierdzę, że jest celna niczym snajperka. Mówię tylko, że na tle stockowych chinoli pozytywnie się wyróżnia pod względem celności Powiedz to Galaxy MP5K. :P Edited November 17, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Nie twierdzę, że jest celna niczym snajperka. Mówię tylko, że na tle stockowych chinoli pozytywnie się wyróżnia pod względem celności Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 A ile stockowych chinioli trzymałeś w rękach? Znasz teorię "miseczki ryżu"? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Konkret: moja mp5 ma zmienioną gumkę na systeme energy, sprężyne na słabszą, dającą 326-330 FPS Na 30 metrów idzie trafić człowieka, kulki guarder 0.25. Z całym szacunkiem, ale to żadne osiągnięcie. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 @Obi -Wan widzisz problem jest w tym ,że twoje teorie nie są poparte żadnymi dowodami. Widziałem te pmy w akcji, strzelałem z nim i prawda jest taka ,że są to dobre repliki ale niczym szczególnym się nie wyróżniają. Przeciętny chińczyk z przeciętną celnością. Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) @ Errhile Tylko mówię że daje radę :icon_wink: 30 metrów miałem zmierzone, dalej też spoko, ale nie chcę szacować odległości bo mi nigdy nie wychodzi :icon_razz: EDIT: No i prawie 100 FPSów mniej ;) Edited November 17, 2012 by xazax Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 xazax, nie poddaję w wątpliwość Twoich słów, tylko stwierdzam, ze 30m to mało. Z takim zasięgiem w typowym lesie po prostu za bardzo nie podziałasz. A i w terenie zabudowanym może być różnie (zależy, jak gęsty ten teren będzie). 30m zasięgu miała jedna z moich strzelb. W budynku to była maszynka do masakrowania, ale w lesie - tragedia... Sugerował bym sprawdzić szczelność, rozejrzeć się za precką i może inna guma? U nas przezroczyste Guardery są nieśmiertelne, zwłaszcza przy słabszych replikach. I może inne kulki warto by popróbować. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Erirhile ja wolę jak ktoś szacuje ,że jego AEG strzela na 30m niż wmawia wszystkim ,że ma 60m zasięgu skutecznego :icon_lol: Bo i takie przypadki tu były. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 @Obi -Wan widzisz problem jest w tym ,że twoje teorie nie są poparte żadnymi dowodami. A jakich dowodów oczekujesz? Mam ci rozpisać tabelkę z wykazem liczby trafień w kartkę A4 na danej odległości? Dlaczego nie oczekujesz tego od - na przykład - wszechobecnych ludzi polecających cudowne emki KWA? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts