Guest Rainer Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Czesc, Prosze o porade: Po przeczytaniu wielu rozncyh watkow, przygotowuje sie do rozbudowy tej repliki. Ze wzgledu na dosc czeste informacje dotyczace klopotow z kilkoma elementami planuje dokonac wewnetrzna modernizacje: - nowa prowadnica - nowy tlok - sprezyna sp 120 - silnik dlugi - hop up - prec lufa + tlumik - zmiana okablowania na nisko oporowe - baterie LiPo, ale wtyki XT60 i tu pytanie: - co przeoczylem? co trzeba jeszcze zmodyfikowac aby osiagnac 400-450 fps? - jaka bateria LiPo wejdzie do A&K (wewnatrz) przy powyzszej kombinacji? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Stockowa dysza bardzo lubi popuszczać. Sprawdź jaką masz szczelność na dyszy i rozważ jej wymianę jeśli nie ma szczelności. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 (edited) Z tego co się dowiedziałem,siedzi tam normalny gb v2. Kup: Tłok SHS -14 stalowych zębów prowadnica sprężyny-stalowa SHS sp120 Guarder Gumkę Hop-Zielona G&G Preckę oryginalnej długości- Promyk,Guarder,Systema Kable silikonowe 16 lub 18 AWG wtyczki dean t-connector Zębatki stockowe są ok-wymieniać nie musisz. Nie wiem jaki tam jest silnik,ale do sp120 mocny być nie musi. Dysza jest niestandardowa,i będziesz musiał szukać takiej,albo dasz dorobić np w Asgrevolution. Jak dobrze złożysz to z 430fps powinieneś mieć. Uprzedzając pytanie autora. Nie dłuższa lufa nie da ci większego zasięgu ;p. Edited November 23, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Stockowy silnik to śmieć, raczej Sp120 nie uciągnie. Także dolicz sobie do wymiany silnik. Ja w swojej na M120 mam 450 fps'ów :D Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Jakiego typu masz cylinder ? Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Cylinder stockowy, lufa stock. Po prostu dobry egzemplarz mi się trafił. Quote Link to post Share on other sites
misiek9977 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Podpinając się pod temat jaki silnik zakupić do tej repliki? Proszę o dokładne podanie producenta i parametrów, gdyż kompletnie się na tym nie znam. Jakie części można wymienić samemu w domu, oraz czy można zlecić poskładanie obsłudze sklepu, aby gwarancji nie tracić? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Rainer Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 jestem w trakcie upgradeu i takie tam ciekawostki z Masady: repka zakupiona w Polsce, przebieg z 5 magów (brak czasu) - w stocku replika miała 375 fps - przy próbie wymiany gumki hopa, ukręciły się otwory w łebkach śrub, które zostały zaklejone w otworach... - po kilku magach urwał się zwalniacz kulek z magów, dolna część hopka plastik oczywiscie, na ebayu znalazłem metalową łącznie z górną częścią hopka i dyszą w komplecie. Trochę to kosztuje, ale polecam bo warto, teraz każdy magazynek włazi jak w masło, - gearbox z zewnątrz obity młotkiem, zarysowany, wygląda wręcz jakby już wiele razy był rozkładany, brak jednej śruby łączącej gearbox z przodu.. rozbierany w PL pierwszy raz.....ciekawe jak w chinach... - w środku między zębatkami znalazła się kuleczka styropianiu upaćkana w smarze.... to tyle... ktoś ma jeszcze podobne doświadczenia? Quote Link to post Share on other sites
samuraj13 Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Czy ten metalowy hop-up, o którym mówisz jest firmy WII TECH? Quote Link to post Share on other sites
Rainer Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Czy ten metalowy hop-up, o którym mówisz jest firmy WII TECH? tak Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 Jak myślicie panowie, dało by radę wsadzić tam Gearboxa KWA? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Dałoby, z tego co się orientuję Habib wsadzał gb kwa. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 Dać się da ale z tego co mi się wydaje trzeba trochę popracować pilnikiem. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Dzięki, skoro ktoś dał radę, to ja też mogę :D Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 (edited) Panowie przymierzam sie do masady od A&K widzę że najczęstszym problemem jest dysza możecie mi zalinikowac jaka dokładnie albo podać pełna nazwę ;] Na co jeszcze zwrócić uwagę? film sprzed roku wiec to chyba ta starsza wersja edit Tu jest chyba starsza Edited January 8, 2014 by TheOne Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Witam, przepraszam a odkop ale właśnie jestem w trakcie doboru części do tuningu masady w wersji Sniper. Na pewno do wymiany lufa, kabelki, mosfet i bore up. O duszach czytałem i niestety nie otrzymałem jednoznacznej odpowiedzi która się nada i pasuje, podzieli się ktoś informacja na ten temat ? Inną gnebiącą mnie sprawa jest awaryjność. W stocku mam 430 fps, po bore upie myślę że zbliże się do 450 fps, jakie części wypada jeszcze wymienić zeby replika się nie zmieliła? Nie zależy mi na rofie, strzelam głównie semi, ta replika na mieć duży zasięg i celność, to jedyny wymóg. Za wszelkie rady wielkie dzięki ;) P.S. sorry za literówki czy błędy, pisane z telefonu Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Olej bore-upa. Jest drogi i niewiele daje. A może zaszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Hmmm A polecolbys mi cos co w niej zmienić ? Nie znam się na tomuningach jednak jestem zmuszony do samodzielnego upgrade i gubię się co wymienić co zostawić Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Komora HU i dysza Wiitecha, gumkę hu i porządną preclufę, do tego podkładkowanie i na początek styknie. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 A kupiles juz Masade, czy dopiero planujesz zakup ? Ja kupilem Masade niedawno i mam poprawiona wersje. W stocku mosiezna dysza, bardzo dobra szczelnosc i w stocku pomiary fpsy w przedziale 420-422 fps Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 29, 2015 Report Share Posted October 29, 2015 Jak się nie znasz zawsze możesz wysłać na serwis. Ja bym koniecznie wymienił silnik, stockowy to porażka (możliwe że kwestia egzemplarza, albo starszych serii). Standardowo kable + mosfet. I tak jak pisali koledzy komora, dysza, gumka, lufa. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Masada ma rok, dostalem w spadku po kuzynie, nie wiem jaką ma dysze, ogólnie osiągi ma bardzo prawidłowe, jednak chciałbym być w granicach możliwości karabinu szturmowego . Myślałem żeby zrobić tylko pneumatyke czyli doszczelnienie gb, komora, dysza, lufa i kabelki oraz mosfet bo wiadomo, to jest zawsze spoko. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Jak nie wiesz jaką masz dyszę, wystarczy że spojrzysz na komorę hopka - jest przeźroczysta. Jeśli to co w nią wchodzi (czyt. dysza) też jest przeźroczysta. to masz stockową dyszę i komorę. Jeśli dysza jest mosiężna, to dysza ProTech/AE. Jeśli komora i dysza są srebrne, a na komorze jest napis Wii Tech to komory i dyszy nie zmieniaj ;) Do wymiany lufy: Najlepiej nie inwestuj w nic poniżej prometheus. Jeśli jednak bardzo chcesz inną lufę, to polecam od siebie stalowego ppsa, jest bardzo tani (granica 100zł) a moim zdaniem lepszy jak systema czy guarder. Podobno też stalowy madbull jest dobry, ale nie miałem styczności to się nie wypowiem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 31, 2015 Report Share Posted October 31, 2015 Pamiętaj że dysza w tych replikach jest niestandardowej długości (przez tą poj**ą komorę HU), ergo pasują tylko dysze przeznaczone do tego modelu-albo będziesz musiał dorobić dyszę na zamówienie u tokarza, albo kupić alu dyszę Witecha. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Wszystko przezroczyste, czyli film stock. Replika ma wymieniona tylko gumkę. Leżała prawie rok bez strzelania aż trafiła do mnie. Myślę o zajrzeniu do gb żeby to przesmarowac, doszczelnienie to całego, wymiany pneumatyki (z tego co widzę to tylko Wii tech więc będzie bolec, do tego jeszcze prac lufa km heada, kanapki i mosfet, w silniku nie chcę nic zmieniac, nie jest to tuning mocowy (mam ok 430 dla i myślę że po tym co napisałem skoczy mi do 440 i to mi wystarczy). To chyba wszystko żeby mieć celna replikę z dużym zasięgiem ? Sorrki ze tak ciagle opisuje jednak jak z doświadczenia wiem że dostanę radę wymień silnik mimo iż spr nie wymienie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts