Mark97 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Piszę dlatego, że większość tematów ma starą datę a wyszły już nowe serie danych modeli. Co polecacie, czego się wystrzegać? Oczywiście ma mieć blow-back, myślę o tych na CO2 jak i na GG. Myślałem o czymś takim. http://www.bron.pl/shopbron/product/AIR-SOFT-GUN/Pistolety/Pistolet-ASG-GBB-STI-Tactical-Magnesium/894 Ale czekam na wasze opinie i podpowiedzi co do wybrania fajnej klamki :) Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Podpinam się @UP, mój temat na dzień dobry zamknięto... Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 W tym budżecie(ok 300-350 zł) radze poszukać czegoś z firm BELL lub TERCEL. Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 (edited) A do 500zł? :icon_smile: BlowBlack, CO2 i full metal. Istnieje coś takiego? :icon_biggrin: http://gunfire.pl/pr...T99-na-CO2.html http://gunfire.pl/product-pol-1152198388-Replika-pistoletu-SIG-SAUER-P226-X-FIVE-.html Edited December 5, 2012 by Maltoo7497 Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Colty KJW na przykład. Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 (edited) Zobaczyłem sobie na youtube i wygląda ładnie. Podzielcie się opiniami, czekam takze na inne propozycje ;D Edited December 5, 2012 by Maltoo7497 Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Colt MEU KJW: + ciężki + solidnie wykonany + przystosowany do GG i CO2 + przyzwoite osiągi + mocny blow back - spory luz pomiędzy zamkiem a szkieletem - ogromna gazożerność na GG - brak oznaczeń (są wersje z oznaczeniami) Najbardziej drażniący jest luz na zamku. Replika dosłownie klekocze podczas energicznego potrząsania. Włożenie magazynka niweluje ten efekt, ale dalej nie jest idealnie. Ma bardzo przyjemny blow back - solidnie kopie. Kupiłem go dość okazyjnie i tylko dlatego stwierdzam, że jest ok. Nie kupiłbym go za cenę sklepową (obecnie trochę ponad 400 zł). Za tę cenę można dorwać używkę TM. Z racji gazożerności (10-15 kulek na jednym nabiciu magazynka) raczej z niego nie korzystam. Zastanawiam się nad wymianą głowicy tłoczka, co ma podobno zaradzić gazożerności. Zamiast niego używam Sig Sauera P226, również KJW, i to jego bym polecił jako replikę w granicach 350 zł. Lepiej spasowany i dużo wydajniejszy, jednak niedostosowany do CO2 (o ile mi wiadomo). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Może dlatego, że dość okazyjnie go kupiłeś? :D Macałem troszku coltów 1911 KJW (przyznaję, nie w wersji MEU, może to ma znaczenie?) i luzy na zamku miały, pewnie, ale nie tragiczne aż tak jak piszesz. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 (edited) Może dlatego, że dość okazyjnie go kupiłeś? :icon_biggrin: Możliwe :icon_razz: Ale możliwe też, że jestem po prostu przewrażliwiony :icon_smile: Colt 1911 KSC kumpla nie ma na zamku praktycznie żadnego luzu, więc może stąd moje przeczulenie. W moim Colcie w przedniej części zamek ma luz w poziomie około 0,5 mm a w pionie blisko 1 mm i stąd to klekotanie. Nie miałem do czynienia z wieloma gaziakami w życiu, ale chyba nawet moja Beretta Bella była lepiej spasowana :icon_razz: Edited December 5, 2012 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Oooj to musiałeś ZDECYDOWANIE trafić jakiś dziwny egzemplarz (używka?) bo czegoś spasowanego gorzej od beretty Bella to ja nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Owszem, używka. Aczkolwiek w pełni sprawna i praktycznie nienosząca śladów użytkowania. Widocznie taka już wyszła z fabryki. Z tym Bellem mogłem przesadzić, aczkolwiek luz jest i jest irytujący :P Niestety nie mam porównania z innymi Coltami KJW ale może rzeczywiście trafił mi się po prostu felerny egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Aaa, używka. No to bardzo dużo wyjaśnia :D. Z nimi to nigdy nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted December 5, 2012 Author Report Share Posted December 5, 2012 Myślałem jeszcze o Bell EG-723 podobno fajny Colt, co o nim myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Czyli ostateczne pytanie do 500zł - Colt 1911 KJW (ta "gazożerność" mi nie pasuje) :) - czy jeszcze coś innego? Osobiście podobają mi się Beretty, Glocków nie lubię. Mówiłeś coś o używce TM, mógłbyś mi podać gdzie ową mogę znaleść? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 (edited) Czyli ostateczne pytanie do 500zł - Colt 1911 KJW (ta "gazożerność" mi nie pasuje) :icon_smile: No niestety to spora wada tego Colta. Aczkolwiek z tego co się dowiedziałem pomaga wymiana głowicy tłoczka, o czym już wspomniałem. Ja spróbuję tego patentu jednak dopiero po nowym roku, teraz Colt mi nie jest na gwałt potrzebny. Z drugiej strony na CO2 podobno można wystrzelić około 2 magazynków. Mówiłeś coś o używce TM, mógłbyś mi podać gdzie ową mogę znaleść? Zaskoczę Cię pewnie, ale używaną replikę możesz znaleźć na Allegro, w komisie WMASGu (oraz innych, mniejszych forów) czy też w komisie sklepu Capri ASG :wink: Edited December 5, 2012 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Nowsze colty KJW, te tzw "CO2 redy" :D przez to, że są przystosowane do CO2 gorzej sprawują się na GG. Stare serie, teoretycznie tylko na GG działają normalnie. Gł tłoczka BB zazwyczaj pomaga. Ostatnio u speców były te po 16zł, tanie i dobre, kopie LL. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Gł tłoczka BB zazwyczaj pomaga. Ostatnio u speców były te po 16zł, tanie i dobre, kopie LL. Zastanawiałem się właśnie, czy brać te za 16 zł czy zainwestować (i czekać, bo są aktualnie niedostępne) w PDI? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Z moich doświadczeń wynika, że ta za 16zł jest nie tylko tańsza ale i lepsza. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 21, 2013 Author Report Share Posted February 21, 2013 Lekki refresh. Opłaca się kupić Colta od Bella, czy lepiej kupić od KJW? Wady i zalety tych klamek? Mógłby mnie ktoś oświecić? Słyszałem, że za tą cenę polecane są od Bella i Tercela - prawda to? W temacie klamek niestety jestem zielony. Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 A ja mam pytanie w związku z boczniakiem do ~450zł. Interesują mnie Klocki. Juz mam mętlik. Ładnie przedstawiają się nowe 4.gen od WE, ale większość poleca KSC, których nie mogę znaleźć w Polskim sklepie :/ Jakieś alternatywy polecacie? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Glocek-klocek od TM. Ewentualnie KJW. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 A ja mam pytanie w związku z boczniakiem do ~450zł. Interesują mnie Klocki. Juz mam mętlik. Ładnie przedstawiają się nowe 4.gen od WE, ale większość poleca KSC, których nie mogę znaleźć w Polskim sklepie :/ Jakieś alternatywy polecacie? Jak KSC glocki są dobre to ... <cenzura> O WE na forach zagranicznych są całkiem dobre opinie, ale jak chcesz kupic coś naprawde dobrego to tylko TM. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 28, 2013 Author Report Share Posted February 28, 2013 Bell będzie podobnie sprawował się co Tercel? Chcę kupić 1911 z Bella za 350 zł, dostanę gdzieś do tego dodatkowe magazynki? Aa jeszcze jedno, czy jest jakiś sklep w którym udało by mi się kupić Tercela? Bell vs Tercel - co wygrywa? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Tercela już racze nie dostaniesz.Bell to dziadostwo.Rozpadło się po 1000 kulek(włączyło się full auto,bo jakaś zapadka się wytarła).Klekocze,itd.Ja bym sobie odpuścił i jak już to zastanowił się na klockiem,nawet we,bo faktycznie dobre opinie zbiera,no i jest klonem marui. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 28, 2013 Author Report Share Posted February 28, 2013 @UP a miałeś II czy III serię? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts