Kacik Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Mile widziane opinie praktyków, a nie teoretyków, którzy kierują się tym co jest napisane na tym forum. Zastanawiam się nad Mosfetem do Minimi. Oczywiście wiem, że w cenie 20 zł można skleić własny, ale po pierwsze leniem jestem, po drugie umiejętności moje są kulejące ;) Podsyłam dwa linki, pytanie do Was - co o tym myślicie? http://allegro.pl/mosfet-shark-v-2-ab-aeg-asg-do-t-deans-pelny-uklad-i2851780091.html http://allegro.pl/mosfet-gate-gds-4005ab-z-hamulcem-gwar-i2841560359.html Quote Link to post Share on other sites
asasello8 Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Dołączę się do tematu i spytam - jakie są opinie o mosfetach i kablach od tego użytkownika? Posiada ktoś, lub słyszał jakieś opinie? http://wmasg.pl/pl/consignment/show/369503 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Hamulec do Minimolca to tylko zbędny wydatek. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Miniak ma auto tylko, po za tym tam jest mikrostyk więc jaki sens jest wkładać mosfet? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 O shark-u moge powiedzieć tylko, ze kable są syfiaste na lipo 11,1 i lipo 7,4 się grzeją. A nie powinny. Po wymianie na kable o średnicy 5mm problem zniknął. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Miniak ma auto tylko, po za tym tam jest mikrostyk więc jaki sens jest wkładać mosfet? Np. żeby nie wymieniać tego mikrostyku co 2 m-ce? Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted December 13, 2012 Author Report Share Posted December 13, 2012 Np. żeby nie wymieniać tego mikrostyku co 2 m-ce? Dokładnie jak wyżej? Żeby zminimalizować grzanie się styku? I skoro jest tylko auto, to może żeby je trochę ulepszyć, w końcu w broni wsparcia o to chodzi prawda? Pytanie co do opinii - z doświadczenia wzięte? Posiadacie ten konkretny mosfet? Macie minimi? I jeszcze jedno: O shark-u moge powiedzieć tylko, ze kable są syfiaste na lipo 11,1 i lipo 7,4 się grzeją. A nie powinny. Po wymianie na kable o średnicy 5mm problem zniknął. Kable 5mm ???!!! Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Pytanie co do opinii - z doświadczenia wzięte? Posiadacie ten konkretny mosfet? Macie minimi? Czując się niejako wywołany... Posiadamy (jako broń zespołową, par excellence :) ) minisa, który od ~2 lat ma mosfet Kicpy, z hamulcem. Ale niedawno Kicpa dał mi nowy, bez hamulca i kazał wymienić. ;) W każdym razie, o ile jest używany, to raczej się go nie oszczędza (w końcu jak coś jest wszystkich, to tak jakby było niczyje ;) ) i żadnych usterek związanych mosfetem ani przez niego wywołanych/współpowodowanych, nie odnotowałem. Natomiast poprawiła się tzw. kultura pracy km-u -szybkostrzelność jest większa i nie trzeba co 2 m-ce wymieniać kostki stykowej na nową. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted December 14, 2012 Author Report Share Posted December 14, 2012 Czując się niejako wywołany... Posiadamy (jako broń zespołową, par excellence :icon_smile: ) minisa, który od ~2 lat ma mosfet Kicpy, z hamulcem. Ale niedawno Kicpa dał mi nowy, bez hamulca i kazał wymienić. :icon_wink: W każdym razie, o ile jest używany, to raczej się go nie oszczędza (w końcu jak coś jest wszystkich, to tak jakby było niczyje :icon_wink: ) i żadnych usterek związanych mosfetem ani przez niego wywołanych/współpowodowanych, nie odnotowałem. Natomiast poprawiła się tzw. kultura pracy km-u -szybkostrzelność jest większa i nie trzeba co 2 m-ce wymieniać kostki stykowej na nową. Kicpy tzn jaki? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 (edited) Kicpa chyba nie klepie już mośków-do odwołania. Swoją drogą polecam.Miałem i bez hamulca i z(od Kicpy),i oba zarąbiście działały. Edited December 14, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 Z tego co wiem na razie pracuje nad końcem świata - a potem się okaże. ;) Jeśli chodzi o to jakich jego mosfetów używam (poza tym, że z hamulcem) to nie ma pojęcia - ja tam nie ogarniam jego modeli i generacji. Jak zobaczy to niech sam, napisze.. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Apropo "Szarka" - poległ w m249 na M140 i Li-pol 11.1 ,przy dłuugiej serii. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Panowie i Panie. Potrzebuje w miarę pilnie jakiś produkt własnej roboty, nie koniecznie za AB, ale takie coś sprawdzonego aby mi zaraz nie padł w konfiguracji Sp150 i 3S. Mój mistrz poza zasięgiem a akurat w replice miałem produkt kogoś innego i niestety po ponad 2 latach tyrania padł w tą niedziele. Polecicie coś? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 http://allegro.pl/mosfet-nano-ab-gate-z-hamulcem-gwarancja-i3006141108.html - używał ktoś? Wygląda całkiem ciekawie, bo można stosować do kilku replik, wystarczy mieć deansy. Mam rację? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/133787-gate-picossr-i-nanoab/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts