Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Maska P-Gaz zamiast gogli?

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 months later...

Jezusmaria ile to wódy by szło kupić za te 440...

A teraz rozwiązanie ULTRA REALNE.

Kupić materiały (maski do wyboru, gogle BHP, wentylatorek, koszyczek na baterie), a jakiś złoty rączka za flachę na pewno machnie taką maseczkę ze łohohohoho. Za pozostałe pieniądze kupić 10 kilo dobrych kulek. Albo 20 flaszek wódy.

Edited by Winiacz

Ale weź się nie podniecaj dobrze? Rozmowa jest o konkretnych maskach do kupienia, to że mnie np. na taką nie stać nie znaczy że komuś się nie spodoba. A patrząc na ceny masek pełno-twarzowych bhp używanych to razem z kosztami odpowiedniego szkła (swoją drogą gdzie takie sprzedają bo nie wiem?) to może wyjdzie trochę taniej ale mając do wyboru atest albo 200zł taniej i gościa robiącego za flaszkę wybór dla mnie jest oczywisty.

Gdyby za tym szła różnica jakościowa, to zrozumiałbym wydawanie takich sum na maskę. Ale w przypadku gdy alternatywą (400 złotych tańszą, plus niższe koszty wymiany szkieł po porysowaniu, bo na przestrzelenie bym nie liczył) jest coś co chroni równie dobrze (kupno atestowanego materiału jako zamiennik szkieł to nie jest wymagająca czynność), a do tego ma aktywną wentylację, autentycznie wojskowy wygląd (choć nie ukrywam, na jakiś kombinezon stalkera to bym to 3M przygarnął) to wnioski nasuwają się same.

W skrócie: jeśli miałbym płacić 400 złotych więcej, to oczekiwałbym adekwatnej różnicy jakościowej. W tym wariancie jej brak.

Bozzzz, zajeeeeeFajna ta M3 :3

Winiacz nie wiem, jesli juz chcesz maske zamiast gogli czy okularow to stawiasz 100% na wyglad, wiec i wybierzesz to co Ci sie podoba lub to co wydaje Ci sie lepszym pomyslem. Nie wiem po co tu polemizowac. Ja w tym przypadku wolalbym m3, tylko wylacznie dlatego ze mi sie podoba, Tobie zas juz mniej i wolisz wydac te pieniadze w inny sposob.. Kilka postow przedemna kolega zapodal nam super 'poradnik' jak zrobic takowa maske na uzytek asg, wiec jesli ktos bedzie chcial to sobie takowa zrobi, jesli zas nie to kupi sobie m3 za 400zl..

No nic, nie ma co gadac, ta m3 jest po prostu boska moim zdaniem, i bardzo dobrze bedzie wygladala z helmem itp :D

• 4 weeks later...