cyganski Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) Witam, wiem że są już podobne tematy jednak w większości z czasów gdy G&G GR'ka miała jeszcze biały niewzmacniany gearbox, moje pytanie jest następujące chciał bym zrobić sobie "snajperkę" średnio długiego zasięgu, i tutaj moje pytanie który z tych egzemplaży nadaje się do tego lepiej, elemnty do wymiany jakie biorę pod uwagę to: - sprężyna - lufa precyzyjna - alu komora hop-up (pewnie guardier) - Gumka (guardier) - głowica i tłok cylindra (Choć tutaj rodzi się pytanie - czy te ELEMENTY z G&G nie są przypadkiem lepszej jakości niż np.z Guardiera?) Nie chciał bym ruszać szkieletu gearbox'a oraz zębatek, choć i tutaj proszę o jakieś informacje. Bardzo proszę o wypowiedzi osób które miały realny kontakt z tymi egzemplażami. Serdecznie Pozdrawiam Wojtek Edited December 23, 2012 by cyganski Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Guarder a G&G to jak Porsche a Skoda. I z całą pewnością lepsze będzie G&G. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) Co oznacza dla Ciebie "średnio długiego zasięgu"? SirHawk- Tak, guarder a G&G i mówimy o częściach wewnętrznych? :hahaha: Edited December 23, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
cyganski Posted December 24, 2012 Author Report Share Posted December 24, 2012 Odpowiem tak: Jeśli chodzi o średnio daleki zasięg, ciężko mi powiedzieć jaka to jest dokładnie odległość przypuszczam że około 50-60m, na kulkach n.0,27g tak by strzał charakteryzował się niezłym skupieniem. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 60m zasięgu mam przy 400fps z 280mm lufą na 0,25 G&G w eMce ;) Taki zasięg, a nawet ciut mają obie SR w stoku. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Skoro tylko takiego zasięgu oczekujesz, skup się na poprawieniu precyzji strzałów. Jakąś dobrą preckę kup, dobrą gumkę i wio. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 SRka P&J, dobra gumka i precka promyka i będziesz miał lekko 60 metrów. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 A teraz pytanie- dla czego przedmówcy nie wspomnieli o wymianie komory? Quote Link to post Share on other sites
cyganski Posted December 24, 2012 Author Report Share Posted December 24, 2012 (edited) Przypuszczam, że dlatego że jeśli się nie mylę (a dodam, że za bardzo się nie znam) To chyba G&G ma jedne z najlepszych komór na rynku, oczywiście, jeśli wybiorę G&G, a co do 60m, to nie wiem czy to nie jest daleko (oceniłem odległość wizualnie dzisiaj przejdę się i zobaczę, jaki ma zasięg M4A1 GFC i jakiego oczekuję +/- w krokach od G&G GR25), mam M4a1 z GFC, sprawuje się naprawdę dobrze, kupiłem ją rok temu jak zaczynałem przygodę z asg, ale że stało się to w pewnym sensie sposobem na życie w weekendy, chciałbym kupić coś lepszego. Wracając do tych 60m, dlatego też napisałem, że sam dokładnie nie wiem ile to jest, bo nigdy nie mierzyłem, ale dzisiaj sprawdzę (bo może prawdziwe 40m to 60m ‘niektórych użytkowników’) w każdym razie chciałbym mieć zasięg większy o te 30% i przede wszystkim skupienie na kulkach 0,27g w porównaniu do mojej m4 z GFC (420fps w stoku GFG03). Edited December 24, 2012 by cyganski Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 0,27g O.o Biovitale masz? 60m można wyciągnąć z praktycznie każdej repliki, nie wymieniając zbyt wiele (gumka, sprężyna, tłok, czasami komora i lufa). Mając taki zasięg nie będziesz miał przewagi, jeśli chcesz ją mieć weź PJ25 bo jest lepszą bazą tuningową od G&G, choćby z powadu GB v2long. Quote Link to post Share on other sites
cyganski Posted December 24, 2012 Author Report Share Posted December 24, 2012 szymucha dlatego prosiłem informację od osób które znają się na temacie, bo w G&G GR25 jest czarny Gearbox v2 LONG od 5lat w standardzie... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 (edited) W G&G? Tam jest zwykła v2 z baardzo długą dyszą... Właśnie zobaczyłem opis z Gunfire, jest tam napisane że to GB v2long co jest błędem, jak w kilkunastu przypadkach w ich sklepie. Edited December 24, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
cyganski Posted December 26, 2012 Author Report Share Posted December 26, 2012 Ok, to przepraszam jeśli tak jest. :), w takim razie prosił bym kilka osób o opinię tak w 2 zdaniach która z tych replik czy G&G czy PJ.. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Dalej myślisz o zasięgu 50-60m? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Z racji tego że PJ ma GB V2 Long wybrałbym właśnie jego. Nie podoba mi się ta długa dysza w G&G Quote Link to post Share on other sites
cyganski Posted December 26, 2012 Author Report Share Posted December 26, 2012 (edited) Pytanie czy np. do wersji JG będzie pasować taka lufa? bo zastanawiam sięnp. nad JG + + Komora z G&G + Precka (taka by pasowała http://gunfire.pl/product-pol-1152198639-Lufa-precyzyjna-do-replik-VSR-25.html ?). + Sprężyna np. 125 A co do dystansu tak chciał bym mieć precyzyjną giwere na jakieś 60-70m moje m4 z GFC strzela precyzyjnie na jakieś (zmieżone) 40m. Precyzyjnie to znaczy trafia w 90% w kartke formatu A4 Edited December 26, 2012 by cyganski Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Polecam Ci G&G. Z PJ'em jest za dużo roboty, nie ma szału odnośnie tej bazy tuningowej (wymieniamy WSZYSTKO, dosłownie), a i body nie urywa głowy wykonaniem. Najlepiej gdybyś wybrał SR25 od CA, ale chyba jest problem z dostępnością. Nie mam nic do PJa, bo sam mam body z takowego, ale na serio wiele nerwów kosztował mnie tuning tej repliki. Gb, genialny "long" Krakmanów, pękł przy...480 fpsach ;/ Jakbym miał brać chińską SRę, to brałbym GFC. A jak szukasz jakiejś kozackiej repliki za dobra kasę, to kolega z grupy sprzedaje snajpe z gb SuperShooter i komorą tejże firmy, całość o mocy 615 fpsów za 1400. Taniej niż G&G, niewiele drożej niż PJ (nie liczę tuningu, bo w tym wypadku PJ wyjdzie ci ponad 2000:D) Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 (edited) http://www.specshop....roducts_id=3244 Szybko kupuj, nie dość że promocja to od pół roku nie było :icon_smile: Edited December 26, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
cyganski Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 a co powiecie o tej ofercie: http://allegro.pl/replika-kaabinka-wyborowego-sr25-fimy-classic-army-i2900460545.html Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Na pewno lepsza oferta niż G&G czy PJ. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Bież CA bo to najlepsza dostępna replika SR25. Jeśli jednak miał byś niesamowitego farta, z 3000zł w kieszeni, mógłbyś gdzieś trafić na używaną G&P ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts