Pixel_95 Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 (edited) Witam, mam problem z repliką, a mianowicie na auto poda 2 pierwsze kulki potem loteria, na semi replika działa normalnie. Dowiedziałem się, że może to być problem, który rozwiązałby opóźniacz popychacza. W związku z tym, że jeszcze mam gwarancję, to nie chcę grzebać przy gearbox'ie, czego wymaga zamontowanie opóźniacza i moje pytanie brzmi, jeśli zmienię batkę na 8,4(obecnie mam 9,6) to auto będzie śmigać normalnie, czy raczej to nic nie da? Z góry dzięki za odp. Edited January 1, 2013 by soapmc95 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Może być tak że zacznie replika poprawnie podawać kulki na baterii 8.4V. Na twoim miejscu oddał bym na gwarancję. Opóźniacz kosztuje koło 10zł, a zakłada się go na zębatkę tłokową. Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 (edited) Czyli oni w ramach gwarancji wymienią to za darmo i będę musiał zapłacić tylko, za opóźniacz i opłacić koszty przesyłki? Dodam, że replika kupiona na "taiwangun", Edited January 2, 2013 by soapmc95 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Zadzwoń sobie do nich i zapytaj. Powiedzą ci co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Rozumiem, że sprawdziłeś z innym magazynkiem i przy wyzerowanym hop up? Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted January 3, 2013 Author Report Share Posted January 3, 2013 tak, sprawdzałem na 4 magach i z hop-upem też kombinowałem. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 A jakiej to firmy ammo używasz? sprawdzałeś różnych producentów . Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted January 3, 2013 Author Report Share Posted January 3, 2013 (edited) A jakiej to firmy ammo używasz? sprawdzałeś różnych producentów To może faktycznie powodować u mnie problem, bo używam http://gunfire.pl/pr...-0-25g-1kg.html Tylko, że kumpel również z CM 045, używa tej samej amunicji i gdy wymieniłem się z nim magazynkiem, to u mnie problem pozostał, a u niego jak śmigało tak śmiga, ale spróbuję poeksperymentować z kulkami... http://gunfire.pl/product-pol-1152194705-Kulki-Guarder-0-25g-4000-szt.html ...mogą być? Edited January 3, 2013 by soapmc95 Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Jakbyś spróbował na G&G i na nich było by to samo to juz mamy większą pewności ze to coś nie tak w sprawach mechanicznych i jak chcesz mieć gwarancje to ślesz na serwis. A batka 9,6V nie daje aż takiego dużego rofu aby to była tego wina. Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Pytanie trochę z innej beczki, jednak wysyłam do nich tą replikę i niech serwis się tym zajmie. Przy okazji chciałbym zmienić sprężynę na http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/sprezyny-glowne/sprezyna-m130-acm.html (jeśli karabin zakupiło się w ich sklepie to montaż jest darmowy, więc przy okazji mojego problemu chciałbym załatwić sprawę ze sprężyną). Czy muszę coś jeszcze zmieniać, jeśli chcę włożyć mocniejszą sprężynę? Czy żywotność repliki i ROF znacząco spadną po wymianie sprężyny na mocniejszą? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Przy 130 zadbaj o V i A żeby to fajnie chodziło. U mnie 130 Guardera na stockowym silniku śmiga na LiPo 11.1V ale to już wymaga Mosfeta co by styków nie jarało. Poczytaj trochę o tuningu może na początek... Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 (edited) Czyli sprężynkę sobie odpuszczę, replikę wyślę w tym tygodniu na gwarancję i jak przyjdzie z powrotem to dam znać co było zgrane. Dzięki wszystkim za odpowiedź :icon_wink: Edited January 5, 2013 by soapmc95 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Życie, życie jest nowelą... Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted March 11, 2013 Author Report Share Posted March 11, 2013 Witam ponownie :icon_razz2: Replika była już dwa razy w serwisie i dwa razy wykonali ten sam zabieg, wymiana gumki hop-up. Gdy przyszła do mnie po raz pierwszy z serwisu problem nie znknął, ale panowie twierdzili, że wszystko jest ok, wysłałem do nich ją po raz drugi, znów wymiana gumki i ponoć wada usunięta, dodam, że replika ponoć działała gdy do nich doszła. Powrót repliki z serwisu nie strzela prawidłowo, po jakimś czasie wszystko ok na drugi dzień strzelanka i znów replika nawala. Czy ktoś wie w czym może leżeć problem? Replika ma przebłyski, że wszystko działa jak powinno, ale przeważnie nie bardzo jej to wychodzi, a serwisanci twierdzą, że wszystko jest ok. Ktoś wie w czym może leżeć problem, żeby Panów serwisantów naprowadzić na ewentualny problem? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Strzelasz w domu jest ok, wychodzisz na dwór i już nie jest ok ?? Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted March 11, 2013 Author Report Share Posted March 11, 2013 (edited) Nie, kiedy przyszła do mnie po raz pierwszy z serwisu nie strzelała prawidłowo na auto, bez względu na to czy jest w pomieszczeniu zamkniętym, czy w otwartym terenie. Wysłałem ją drugi raz, przyszła do mnie z powrotem, że niby sprawna i wystrzelili kilka magów, wymienili tylko gumkę na SYSTEME, bo ich prosiłem, gdyż za pierwszym razem przyszła do mnie z gumką serwisową. Tak więc wychodzę z nią na taras i problem znów się pojawił, repliki strzela na auto jak chce tzn. kulki wylatują kiedy chcą, czasami nawet w ogóle. Po jakimś czasie załapało i strzelała normalnie, pojechałem z nią na spotkanie i od pierwszych minut problem znów zaczął mnie nękać. Zdarzają się momenty, że działa normalnie :icon_cry: Jestem już zmęczony, wysyłaniem do nich repliki i traceniem gotówki na opłacanie przesyłek :mad: Edited March 11, 2013 by soapmc95 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Oddaj do porządnego serwisanta, lepiej na tym wyjdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Tak jak wcześniej wspominałem, replika była już dwa razy w serwisie i jak nawalała tak nawala. Replikę rozkręciłem, wyjąłem gearboxa i podpiąłem do niego baterię. Zauważyłem, że na auto dysza nie cofa się do końca, a na semi wszystko chodzi normalnie, tylko czasami nie cofnie się do końca, co tłumaczyłoby nie zbieranie kulek na auto, czy pojedyncze zacinki na semi. Ktoś ma jakiś pomysł, z czym to może być związane? :maniak_usmiech: Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Rozkręć GB i zrób fotkę dobrej jakości :D Opóźniacza się dalej nie dorobiłeś ? Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 (edited) Nie dorobiłem, bo replika teraz więcej leżała w serwisie, niż w moich rękach i chyba znowu ją wyślę. Tylko chciałbym wiedzieć, co może jej dolegać, żeby panów z serwisu naprowadzić, bo znowu mi wyślą replikę ze zmienioną gumką :icon_cry: Niby to ich obowiązek, ale obawiam się, że znowu będę musiał odesłać replikę. Edited April 2, 2013 by Pixel_95 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 A gdzie tą replikę wysyłasz na reklamację?? Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 KRAKMAN, jak już wspomniałem, wysyłam ją po raz trzeci z tym samym problemem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Albo ty nie potrafisz użytkować tej repliki albo serwis Krakmanów ma braki na serwisie w postaci dobrego serwisanta.... Quote Link to post Share on other sites
Pixel_95 Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Ona do mnie przychodzi w takim samym stanie, jak ją wysyłałem, a obchodzę się z nią ostrożnie, każda wizyta kończyła się wymianą gumki :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Zadzwoń pogadaj z Panem Kierownikiem serwisu. Na zębatce tłokowej musisz mieć opóźniacz a poza tym gumka musi być odpowiednio zamontowana .Zębatka cymy ma grubszego "dinksa" niż standardowo wiec albo zamontują coś plastykowego albo wymiana zębatki i opóźniacz. Często za głęboko wciśnięta gumka HU blokuje kulki w komorze. Opisz problem dokładnie w formularzu reklamacji. Ps. ta replika obecnie działa mi bez problemów przy 26 rps. lecz mam opóźniacz na tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts