Mintaj123456 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Kupilem mp5,zapycha sie od kiedy wlozylem Rocketsy potem wlozylem G&G i tez sie zapycha.Dalem za te G&G 50 zl ,za 3000 kulek Karabin nie zapychal sie tylko na tych kulkach co je dostalem z nim w zestawie. Co moze byc wina oprucz kulek bo boje sie kupic nastepna paczke i znowu ja wywalic. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 wyczysc lufe :) Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted January 3, 2013 Author Report Share Posted January 3, 2013 Czyscilem to nic nie dalo, a jak bym czyms kulki nasmarowal? Karabin jest nowy nawet nie mialem jak go zabrudzic. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Może masz Hopsiupa za bardzo skręconego Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted January 3, 2013 Author Report Share Posted January 3, 2013 Tylko mam problem bo ja nie umiem tego nawet sprawdzic . Jestem w te klocki wogole nie ogarniety,a jak pisalem wczesniej to nikt mi niechcial pomoc konkretnie. Niewiem moze maszjakis filmik albo cos ,bo za niedlugowszyscy ida sie strzelac a ja niemam czym:( Tylko ze ja tego nawet sprawdzic nie umiem, moze masz jakis filmik? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Wyczyść lufę, wyzeruj hopupa, kup porządne kulki (G&G) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Wyczyść lufę, wyzeruj hopupa, kup porządne kulki (G&G) Pewnie nie doczytałeś, że autor - primo kupił kulki G&G, secundo nie wie jak się reguluje HU, ale to u Ciebie norma. @Mintaj, po lewej stronie przy foregripie jest malutka dźwigienka, to jest regulacja HU. Nie smaruj kulek bo to tylko pogorszy sytuację. Jeszcze raz przeczyść lufę tak jak radził Moses, jeśli nie pomoże regulacja HU i przeczyszczenie, radziłbym wymienić gumkę na zieloną G&G. Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted January 4, 2013 Author Report Share Posted January 4, 2013 Pewnie nie doczytałeś, że autor - primo kupił kulki G&G, secundo nie wie jak się reguluje HU, ale to u Ciebie norma. @Mintaj, po lewej stronie przy foregripie jest malutka dźwigienka, to jest regulacja HU. Nie smaruj kulek bo to tylko pogorszy sytuację. Jeszcze raz przeczyść lufę tak jak radził Moses, jeśli nie pomoże regulacja HU i przeczyszczenie, radziłbym wymienić gumkę na zieloną G&G. wyzerowane ,wyczyszczone , nic nie pomoglo Czytalem ze tego typu bron ma to do siebie ze sie zapycha ale bez przesady,a ja wystrzeliwuje 3 kulki i sie zapycha A czy moze to byc np.wina magazynka? Karabin jest nowiutki wiec ta guma nawet niemiala jak sie zlochac Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 W którym miejscu dokładnie blokują ci się kulki? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 @autor. Ja tez mam MP5 i mi podaje P&J przy 23 rps. Ciężko jest podać dokładny model, producenta ect. Jak nie masz pojęcia o majsterkowaniu to albo wysyłaj do sklepu na serwis ( gwarancja) albo osobie co się zna bo nie zawsze trzeba ingerować w GB . Takie pytania na forum jak nie masz pojęcia do niczego nie prowadzą. PS. I MP5 to nie karabin. Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Jeśli chodzi o zapychanie się kulek w komorze HU to być może chinole za bardzo wcisnęli gumkę HU do komory do ktorej niestety da sie wcisnąć bardziej niż powinno być. Pomorze wyciągniecie lufy z komorą i rozłożenie komory i złożenie ponowne poprawnie komory, przy okazji można zrobić tzw. Teflon Fix który dodatkowo doszczelnia gumke HU względem lufy. Teflon FIX: Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Jeśli zmiana kulek nic nie daje, zmiana magazynków nic nie daje, zmiana gumki nic nie daje, czyszczenie lufy nic nie daje to czas otworzyć gejboksa i sprawdzić listwę dosyłacza dyszy, opóźniacz na zębatce tłokowej (czy jest czy nie ma, jak nie ma to założyć kosztuje grosze) no i na koniec dysza :D Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Nie ma ktos jakiegos poradnika jak ja rozkrecic, to jest model MP5 SD6 JG Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Poradniki zndziesz na YT, wyślij jednak replikę do jakiegoś serwisanta WMASGowego, bo takie dopytywanie się na forum to błądzenie we mgle, a on zdiagnozuje problem i go naprawi. Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Dobra ,juz wiem jak ja rozkrecic postaram sie jakas ja naprawic jesli bym cos nie wiedzial to jeszcze napisze Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Rozkrecilem go no ale w srodku jest wszystko git a on dalej strzela ja strzelal a replika jest nowiutka wiec to bez sensu ja wysylac do serwisu skoro jej jeszcze dobrze nie uzlylem Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Moja replika była dwa lub trzy razy na serwisie przed pierwszym użyciem jej w boju :D Niestety nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie, otóż gdzie dokładnie blokują ci się kulki, bo od tego trzeba by zacząć. Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Moja replika była dwa lub trzy razy na serwisie przed pierwszym użyciem jej w boju :icon_biggrin: Niestety nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie, otóż gdzie dokładnie blokują ci się kulki, bo od tego trzeba by zacząć. no wlasnie nie wiem ale podejzewam ze tu jak gumka hop up , ta dosc ze karabin 400 zl to jeszcze za serwis no pewnie Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 A wiesz ze mogles ja zareklamowac w sklepie czy gdziekolwiek kupowałeś jako niesprawny produkt a tak dupa, rozkręciłeś grzebałeś straciłeś gwarancje Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Jak załadujesz magazynek, włożysz go do repliki i wyciągniesz, wypada z repliki kilka kulek? Jak włożysz, strzelisz kilka razy aż do zablokowania się kulek i wtedy wyciągniesz magazynek, też wypadnie kilka kulek? Dźwięk wydawany przez replikę podczas próby strzału, gdy replika nie chce strzelać jest taki jak przy strzelaniu na sucho (bez magazynka), czy taki jak przy normalnym strzelaniu (zanim przestanie strzelać)? Quote Link to post Share on other sites
Mintaj123456 Posted January 6, 2013 Author Report Share Posted January 6, 2013 Jak załadujesz magazynek, włożysz go do repliki i wyciągniesz, wypada z repliki kilka kulek? Jak włożysz, strzelisz kilka razy aż do zablokowania się kulek i wtedy wyciągniesz magazynek, też wypadnie kilka kulek? Dźwięk wydawany przez replikę podczas próby strzału, gdy replika nie chce strzelać jest taki jak przy strzelaniu na sucho (bez magazynka), czy taki jak przy normalnym strzelaniu (zanim przestanie strzelać)? 1.wypada2.tez wypada 3. dzwiek jest stlumiony Jak załadujesz magazynek, włożysz go do repliki i wyciągniesz, wypada z repliki kilka kulek? Jak włożysz, strzelisz kilka razy aż do zablokowania się kulek i wtedy wyciągniesz magazynek, też wypadnie kilka kulek? Dźwięk wydawany przez replikę podczas próby strzału, gdy replika nie chce strzelać jest taki jak przy strzelaniu na sucho (bez magazynka), czy taki jak przy normalnym strzelaniu (zanim przestanie strzelać)? 1.wypada2.tez wypada 3.dzwiek jest stlumiony Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 (edited) 3.dzwiek jest stlumiony Stłumiony, czyli taki jak przy normalnym strzelaniu, czy coś po między normalnym strzelaniem a na sucho? //Edit Jak replika przestanie strzelać i wyciągniesz magazynek to wypadają z repliki wszystkie kulki, czy np. w lufie lub komorze hop-up zostanie jakaś kulka? Edited January 6, 2013 by Luminofor Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Tak sobie przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i nasuwa mi sie tylko jedno: niewidomy prowadzący głuchego. Wyślij na serwis, albo sam pomyśl i zacznij robić metodą prób i błędów. Kup sobie parę części, poczytaj odpowiednie teamty na forum. Tak chyba zaczynali wszyscy serwsianci Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Tak sobie przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i nasuwa mi sie tylko jedno: niewidomy prowadzący głuchego. Wyślij na serwis, albo sam pomyśl i zacznij robić metodą prób i błędów. Kup sobie parę części, poczytaj odpowiednie teamty na forum. Tak chyba zaczynali wszyscy serwsianci Takie samo odczucie mam po przeczytaniu ich postów :D Zaopatrz się w nową gumkę HU, wymień obecna na nową. Kup dobre kulki np. G&G i próbuj. A z drugiej strony to zapytam czy znasz się na serwisowaniu replik? Skoro ją rozebrałeś i twierdzisz że wszystko jest na swoim miejscu to musisz mieć jakieś pojęcie.... Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Tak sobie przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i nasuwa mi sie tylko jedno: niewidomy prowadzący głuchego. Ale głuchy widzi, więc może powiedzieć ślepemu co i jak, a wtedy ślepy może głuchemu to pokazać. Właśnie dlatego próbuję się w miarę dowiedzieć co i jak, ale na razie pewnie to coś z hop upem, może gumka jest krzywo założona... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts