fifla12 Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Witam !! Przeszukiwałem forum ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie którego colta 1911 wybrać socom gear czy KJW ?? Chodzi mi o to aby był w miarę wytrzymały i nie rozsypał się po tygodniu i o dostępność części. Dodam że w modelu KJW można strzelać GG i CO2. Pozdrawiam Mateusz Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Z dwojga zlego lepsze KJW. Zamki w SG lubia odpadac i sie rozpadac :( Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Dodam że w modelu KJW można strzelać GG i CO2. GG to nie jest opcja w tej replice. Rzadko kiedy udaje się ludziom wystrzelić cały magazynek, a najczęściej jest to bliżej połowy. Na CO2 nie ma takiego problemu - do dwóch magazynków luzem. U mnie replika Colta 1911 jest pół roku i nic się z nią nie dzieje, ale nie jest jakoś specjalnie intensywnie używana. No może nie licząc zgubionej uszczelki od magazynka CO2, ale to nie jest duży problem. Kopie przepięknie, strzela w miarę znośnie jeśli chodzi o celność i donośność. Quote Link to post Share on other sites
Czaja W-ch Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Mam obie. SG zdecydowanie odradzam. KJW gorąco polecam. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Również polecę replikę KJW - jednakże tylko i wyłącznie z CO2, na GG po prostu nie idzie strzelać. Strzelam z takowej intensywnie (przebieg około 2-3k kulek aktualnie) przez około pół roku i jedyne odnotowane "awarie" to ubicie sprężyny powrotnej oraz rozszczelnienie magazynku. Quote Link to post Share on other sites
Ved Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 KJW na CO2 - mam również - dobrze się spisuje, wykonanie super (do grawera muszę się uśmiechnąć po oznaczenia), mocny blowback, też miałem problem z syfonującymi magami ale to chyba standard - sam sobie to naprawiłem i do dziś śmiga. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Mialem 1911 KJW i tez polecam. Tylko wersje co2. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Również miałem 1911 KJW, na CO2 kopie aż miło :D Quote Link to post Share on other sites
KodeX Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Obserwuję oferty Coltów od jakiegoś czasu, każdy proponuje inną firmę :D Ile kulasów pójdzie na magazynku GG od KJW? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Zależy od temperatury i jak szybko strzelasz. Przy normalnym użytkowaniu 2magi to norma... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Zalezy czy replika jest w wersji CO2 czy w wersji GG. W wersji na CO2- zapomnij o dwóch magach. Quote Link to post Share on other sites
KodeX Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Ten będzie OK? http://azteko.pl/m1911-full-metal-gbb-kjkjw-p-1058.html Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Sklep podaje informacje iz replika jest przystosowana do co2, natomiast na zdjeciach jest zwykla wersja na GG. Przynajmniej ja nie moge sie dopatrzec charakterystycznego wyciecia na naboj co2 w chwycie pistoletu. Ale moze poprostu maja zdjecia wersj na GG a sprzedaja co2. Mialem wersje tego colta na co2. Polecam, przy umiarkowanym uzytkowaniu troszke wytrzyma, na GG nie zachwyca osiagami. Quote Link to post Share on other sites
Czaja W-ch Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Zalezy czy replika jest w wersji CO2 czy w wersji GG. W wersji na CO2- zapomnij o dwóch magach. Nie zdażyło mi się nigdy by z jednej kapsuły nie wyszły 2 pełne magi. No chyba że zasyfoni, co się praktycznie nie zdarza. Quote Link to post Share on other sites
KodeX Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 To szukać colta z magiem GG i później ewentualnie dokupić maga CO2 czy od razu kupić z magiem CO2? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 No to musisz sam sobie odpowiedzieć z czego będziesz częściej strzelał (co2 czy GG) Przy Co2 kop BB jest ładniejszy, niż przy GG Quote Link to post Share on other sites
KodeX Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Wezmę tego colta na GG z azteko, jak będzie jakiś problem to dokupię magazynek na CO2 Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 (edited) Wezmę tego colta na GG z azteko, jak będzie jakiś problem to dokupię magazynek na CO2 Bierze CO2 i nawet nie zastanawiaj się nad GG dla tego Colta. Więcej magów i w niższych temp postrzelasz. GG nie jest dla tej klamki. Edited March 29, 2013 by Aiven Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Bierze CO2 i nawet nie zastanawiaj się nad GG dla tego Colta. Więcej magów i w niższych temp postrzelasz. GG nie jest dla tej klamki. Popieram w 100%. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Nie zdażyło mi się nigdy by z jednej kapsuły nie wyszły 2 pełne magi. No chyba że zasyfoni, co się praktycznie nie zdarza. Przeczytaj jeszcze raz posta którego cytujesz oraz posta na który odpowiedziałem. Jak nie załapiesz to przeczytaj jeszcze kilka razy. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Zalezy czy replika jest w wersji CO2 czy w wersji GG. W wersji na CO2- zapomnij o dwóch magach. A jakby dać słabszy hammer spring, to dałoby radę normalnie używać magów na GG? Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Mam colt'a 1,5 roku i przerzucam się na magi CO2 na gg w dobrej temperaturze 15 kulek to spoko wynik, na początku tłumaczyłem sobie, że w sumie ostry odpowiednik ma 7 naboi więc 14 w replice będzie ok, ale wkurza nabijanie i pieprzenie się z tym. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Na których magach dało taki wynik? Nie zrozumiałem wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
vvader01 Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 kasper20 miał chyba raczej na myśli magi na GG, powinien wstawić przecinek po "CO2". Przynajmniej ja to tak odebrałem. Quote Link to post Share on other sites
Darco626 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) a do colta od socom geara na gg da się użyć, o ile są, magów na co2? posiadam dokładnie tego http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6822&name=Socom_Gear_-_1911_Desert_Combat_Elite Edited April 10, 2013 by Darco626 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts