kelu89 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Witam serdecznie, Mam do Was pytanie - czym w budowie, ewentualnie w różnicach którę mogę sprawdzić, różni się cm023 a 027? Chodzi mi dokładnie o to, że chcę kupić używaną replikę, i nie chcę się nadziać na cm023. Chodzi mi dokładnie o ten sprzęt: http://allegro.pl/mp5-cyma-full-zestaw-kolimator-i-wiele-dodatkow-i2939972951.html dziękuję za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Majkiman Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Porównujesz elektryczną zabawkę do repliki II klasy, nie wiem czy jest sens wymieniać różnicę. Przede wszystkim cm 0023 ma bebechy które może ci pójdą za pierwszym, może za 10, a może za 100 razem, jakość materiału też z pewnością dużo gorsza niż w cm 0027. Edited January 16, 2013 by Majkiman Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Uciekaj od tego! Nie tykaj kijem, nawet w rękawicach spawalniczych. To coś to bazarowa zabawka, z plastikowym gearboxem. Lepiej upoluj CM.027, w miarę porządna replika z normalnym GB. Chyba że zasięg 10 metrów cię zadowala, tym szmelcem dalej się rzuca niż strzela. Edited January 16, 2013 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
kelu89 Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 Ja zdaję sobie sprawę z różnic technicznych, ale nie pojmuję różnic fizycznych, a jak mówię - chcę to kupić i nie chcę stać się "ofiarą" swojej niewiedzy i za 023 zapłacić jak za zborze. Aby było jasne: To z tej aukcji to cm027 które chcę kupić, czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Po wyposażeniu (koli i tłumik) i baterii wnioskuję, że to 023 (czyt. plastikowa zabawka), ale nie jestem w 100% pewien. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Tak jak mówisz kolego Luminofor, jest to plastikowa zabawka. Quote Link to post Share on other sites
bananiak Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 "Nadziejesz" się jak to kupisz, już lepiej shotguna kup za te pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Ludzie, wy naprawdę czytać nie umiecie? Kolega napisał Chodzi mi dokładnie o to, że chcę kupić używaną replikę, i nie chcę się nadziać na cm023 Na szybko tłumaczę. Kelu89, szuka używanej repliki cm027 i obawia się żeby przez przypadek nie kupić cm023, dlatego pyta jak te dwie repliki odróżnić na zdjęciach. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 (edited) Ludzie, wy naprawdę czytać nie umiecie? Napisał również to Aby było jasne: To z tej aukcji to cm027 które chcę kupić, czy nie? Dlatego odpowiadamy, że na aukcji jest prawdopodobnie cm023. Różnic między samymi replikami nie znam, jeżeli w ogóle jakieś są, natomiast różnice są w wyposażeniu (chociaż sprzedający może do repliki dawać inne, niż było początkowo). Do cm023 jest zazwyczaj dawany tłumik i "kolimator" (obydwie rzeczy są przecudnie wykonane, prosto z odpustu). Również baterie się różnią. W cm023 jest coś dziwnego o napięciu 7,2v i niesamowitej pojemności 270mAh z dosyć dziwną wtyczką, a w cm027 mamy przyzwoitego aku 8,4v 1200mAh z wtyczką tamiya (nie pamiętam teraz, czy dużą, czy małą). Edited January 18, 2013 by Luminofor Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts